Tom Jones szerint a zeneiparban sem ismeretlen a zaklatás és az erőszak

2017/10/19  ·     ·  koncert.hu, MTI

A zeneiparban is széles körű a zaklatás és az erőszak – nyilatkozta Toms Jones a Harvey Weinstein botránnyal kapcsolatban a BBC-nek adott interjújában.

Fotó: Tom Jones /FB

A 77 éves brit popsztár szeptember elején a Pennsylvania állambeli Bethlehemben kezdte volna meg egyesült államokbeli koncertkörútját, azonban orvosi tanácsra kénytelen-kelletlen 2018. május-júniusra halasztja azt. Nem tudni, hogy mi baja a walesi származású világsztárnak, rajongói mindenesetre aggódni kezdtek az egészsége miatt. Tom Jones már tavaly is kénytelen volt lemondani több koncertjét, akkor azonban felesége, Melinda Rose Woodward rákbetegségben bekövetkezett halála miatt. A pár 59 éve élt házasságban. Az énekes egy időben a világ legtöbb lemezt eladó zenésze volt, és a koncertlátogatók körében máig népszerű maradt. II. Erzsébet brit királynő 2006-ban lovaggá ütötte zenészi érdemeiért. Forrás: Librarius

"A zeneiparban is rendszeresen előfordulnak ilyen esetek. Sokan az ügynökökre panaszkodnak, akik különféle dolgok teljesítését várják el a lemezszerződéshez, ugyanúgy mint a filmszerződések esetében" – mondta a brit énekes a BBC rádió ötös csatornájának adott interjújában.

A kérdésre, hogy tapasztalt-e hasonlót, Tom Jones azt válaszolta:

"Volt néhány ilyen eset. De kitérsz előle. Egyszerűen kisétálsz... És amit megpróbálnak nőkkel, azt férfiakkal is megpróbálják" – hangoztatta.

Elmondta, hogy borzasztóan érezte magát, amikor karrierje kezdetén szembetalálta magát ilyennel.

"De akkor arra gondolsz, hogy meg kell szabadulnod ettől az embertől, ez így nem lehetséges"– tette hozzá.

Úgy vélte, hogy a hatalomban lévő emberek néha kihasználják helyzetüket, de "nem mindenki követ el zaklatást, bántalmazást, vannak jó emberek".

A filmipar nagyjai ellen az elmúlt hetekben felmerült vádakról kijelentette, "ezek az esetek előfordulnak a szórakoztatóiparban, néha elleplezik azokat, de azután fény derül rájuk".

"Olyan dolgok derülnek ki, amelyeknek már évekkel ezelőtt elő kellett volna jönniük. De ilyen a szórakoztatóipar, rivaldafényben vagy, és el kell fogadnod, a rossz dolgot a jóval együtt. Az igazság azonban mindig kiderül. Ha rosszat teszel, meg kell fizetned érte, vagy bizonyítanod, hogy nem tettél semmi rosszat" – hangoztatta Tom Jones.

Tom Jones-ról a Koncert.hu-n:

Akiket a királynő lovaggá ütött: zenészek a SIR-klubban

 

Akit Tom Jones meginvitált a brit Voice-ba

 

Tom Jones szigorú zsűritag

 

Harvey Weinstein, Toms Jones, botrány, szexuális zaklatás, bulvár

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek