15 év után visszatér Magyarországra a TOOL

2021/09/27  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Az 2019-es Fear Inoculum néhány fellépése után a TOOL visszatér Európába. A sokak által várva várt koncertsorozat 2022. április 23-án rajtol Koppenhágában.

 15 év után visszatér Magyarországra a TOOL

A látványt és hangzást élőben is tökéltesre fejlesztő banda 15 évvel az egyetlen magyarországi, Sziget-fellépésük után 2022. május 24-én adja majd első önálló koncertjét a Budapest Arénában. Jegyek október 1-én 10 órától kaphatók. A TOOL Army tagjai számára szeptember 28-án 10 órától 24 órás elővásárlási lehetőséget biztosítanak.

„Nagy örömmel jelentem be, hogy újra útnak indulunk (...) a nagy megpróbáltatásokból nagy tanulságok és nagy ajándékok származnak. Őszintén várjuk, hogy megoszthassuk veletek” – üzente Danny Carey.

A Fear Inoculum sokévnyi várakozás után, 2019 augusztusában jelent meg. Az album számos országban a slágerlisták élén debütált, megdöntve eladási- és játszási rekordokat, miközben a kritikusok is elhalmozták dícséretekkel. Az NME tökéletes ötcsillagot adott értékelésként, és azt írták róla, hogy "sokkal több, mint egy album”, a The Guardian a kiadást „egy örökhagyó album”-nak nyilvánította, míg a Visions a 10 számból álló gyűjteményt „a TOOL lemez tökéletes változatának” nevezte. A Kerrang! pedig azt mondta: "A TOOL túllépett a saját határain".

A zenekar 1990-ben alakult, és öt stúdióalbumot adott ki: Undertow (1993), Ænima (1996), Lateralus (2001), 10,000 Days (2006), Fear Inoculum (2019); két EP-t: 72826 (1991) és Opiate (1992), valamint egy limitált kiadású boxot Salival címen (2000). A banda négy GRAMMY®-t nyert: Legjobb metál előadást 1998-ban az Ænima, 2002-ben a Schism és 2020-ban a 7empest dalokért, valamint 2007-ben a Legjobb felvétel díját a 10,000 Days anyagért.

A TOOL Danny Carey dobos, Justin Chancellor basszusgitáros, Adam Jones gitáros és Maynard James Keenan énekesből áll.

“Fejezzük be, amit elkezdtünk. Lehetne?”  (Maynard James Keenan)

 

 

Tool, Budapest Sportaréna

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek