50 év, 25 zenész, 1 színpad: Vámos Zsolt-jubileum az Analógban

2019/04/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

VÁMOS ZSOLT – "50 ÉV Lélekjelenlét" címmel szülinapi koncert lesz április 25-én az Analog Music Hall-ban, ahol az ünnepelt mellett 25 zenész lép fel együtt és egymás után.

50 év, 25 zenész, 1 színpad: Vámos Zsolt-jubileum az Analógban

Olyan elismert és ismert művészek, mint többek között Sipos. F. Tamás, Rudán Joe, Szappanos György, Hetényi Pál, Kató Zoltán, Szentmihályi Gábor, Lőrincz Viktor, Björn Lodin, Csordás Levente, Bánfalvi Sándor, Garda Zsuzsa, Borbély Zsolt, Mirkovics Gábor, Kiss Zoltán és sokan mások.

Az este programja igazi kuriózum lesz, hiszen több olyan formáció szólal majd meg, amely csak erre az alkalomra áll össze újra  – Zsolt kedvéért. A svéd Björn Lodin például csak a koncert miatt utazik Budapestre, hogy a Hard énekeseként életre keltsék a zenekar dalait. A Marathon együttes is a hazai zenetörténet egyedi, de annál kiemelkedőbb szereplője volt, de eltekintve egy néhány évvel ezelőtti teltházas A38-on tartott koncerttől, majdnem 30 éve már nem aktív, így szenzációnak számít a szereplésük. Az is külön öröm az ünnepelt számára, hogy Rudán Joe is a vendége lesz, akivel előadják azt a dalt, amelyet Zsolt Joe második szólólemezére írt.

Vámos Zsoltra Carlos Santana és Al Di Meola voltak voltak nagy hatással már a kezdeti időkben is, és ez így van a mai napig is. Később Gary Moore volt az elsőszámú példaképe, akinek emlékét elkötelezetten ápolja: Gary Moore 2011-es halála után szervezett első Emlékkoncerten Vámos Zsolt és barátai néven kísérte Cliff Moore-t. A koncert után összeállt a Gary Moore emlékzenekar Run For Power – Gary Moore Memorial Band néven.

Zsolt gitárjátékát és zenei világát persze nemcsak Gary Moore, de a Whitesnake-ből John Sykes és Yngwie Malmsteen is formálták. A felsorolás nem lenne teljes Kee Marcello (Europe) és Doug Aldrich nélkül. Leginkább önerőből és önszorgalomból tanulta a zenész mesterséget, de emellett nagyon sok segítséget kapott barátjától, Alapi Istvántól, az Edda együttes gitárosától is.

Rengeteg stúdiólemezen közreműködött és számtalan zenekarnak volt turnézenésze az évek során. Tagja volt többek között a Napoleon Boulevard zenekarnak, valamint az Exotic-nak is, melynek legrockosabb lemezén, a 'The Song Of Freedom'-on hallhatjuk. Első önálló produkciója az azóta kultikussá vált Marathon együttes volt. A Marathon lemezen együtt dolgozhatott Horváth Attila szövegíróval. Együtt írták azt a lemezt, amely a kilencvenes évek elején nagyon nagy siker lett.

Később Csordás Leventével létrehozott egy modern rock-metal projektet Tears Of Yesterday néven, melynek soha meg nem jelentetett dalaiból is előadnak Zsolt koncertjén! 2009-ben pedig felkérést kapott egy újabb rock formációba, a HARD együttesbe, melynek énekese Björn Lodin, aki svéd nemzetiségű, nemzetközi szinten is jegyzett előadó és producer is egyben. 2012-ben Kard néven folytatták Kalapács Józsival.

 

Vámos Zsolt, Sipos. F. Tamás, Rudán Joe, Szappanos György, Analóg Music Hall

 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek