A 30Y fesztiváltól az ufóserpenyőig: A38 november

2017/10/30  ·   Ajánló   ·  Juhász Vali

Ismét sok nemzetközi és hazai különleges projektekkel tölti meg a novembert Budapest kedvenc állóhajóján. Minden napra jut valami program és többször előfordul, hogy a Kiállítótérben és a koncertteremben egyszerre zajlanak az események.

Fotó: Hang Massive/ thefactoryline.com

Német-holland, amerikai, szlovén, kanadai, belga, holland, osztrák, görög, norvég, izraeli fellépők is lesznek ebben a hónapban. De még Dél-Koreából is érkezik jazz-muzsikus. Azért a magyar zene is képviselteti magát, Szabó Balázs lesz a zászlóvivő.

Keddenként folytatódik a Random Trip Zenehíd improvizációs koncertsorozata. 7-én feat. Big John Whitfield (A), Heincz Gábor ’Biga’, MC Kemon (Irie Maffia), Kardos Norbert (Caramel, Radics Gigi), Vígh Arnold lesz a vendég, 14-én Csongor Bálint, Kollányi Zsuzsi, Pulius Tibi (Supernem), Füstös Bálint (Margaret Island), 21-én Pécs Special x lesz, a fellépők: 30Y's Friends feat. Wolfie, Ian O'Sullivan, Szepesi Mátyás. 28-án pedig Palya Bea és Herbert Shaw (Soul Surge) improvizál az érdeklődőknek.

A magyar zenekarok közül a Blahalousiana 3-án mutatja be új lemezét. (vendég: Felső Tízezer) A 10 számos új LP-n a zenekar Ligeti György producerrel dolgozott.

9-én a Grand Mexican Warlock, Run Over Dogs, DLRM nyom egy zúzós rockestet.

10-én Szabó Benedek és a Galaxisok játszik tavaszig most utoljára, a fiatal Bozo együttes lesz a segítségükre.

11-én a Parno Graszt, a magyarországi cigány muzsikát legautentikusabb módon játszó együttes ad nagyszabású koncertet.

16-án kezdődik Szabó Balázs Bandájának album-végigjátszó-koncertsorozata. A zenekar arra vállalkozott, hogy sorra veszi eddig megjelent albumait és az összes eddig megjelent dalt eljátssza hű rajongóinak. 16-án az első album, a Megcsalogató dalait adja elő a zenekar, majd másnap, november 17-én dupláznak, mert az Átjárók című dupla album mindkét lemezét hallhatja majd a közönség, november 18-án pedig a Fonogram díjas Élet elvitelre album dalaival zárnak. A zenekar néhány meglepetéssel is készül a koncertekre, hogy még teljesebbé tegyék ezt a nem mindennapinak ígérkező élményt.

30-án a 20 éves az Anima Sound System "Anima" című albumát játssza végig, ezen a bulin vendégük lesz az összes eredeti frontemberük, nagyon izgalmasnak ígérkezik.

22-én Bezzeg a kurva Beckek, Strange Collective (UK), Made In Pécs Showcase - nagyszabású projektnek tűnik, a 30Y beveszi a hajót novemberben. Lesz itt minden, pólókészítés, kiállítás. 23-án ismét hajóznak, ezúttal egy kocsmakoncerttel, ahol a legnevesebb pécsi írók is aktív résztvevői lesznek az előadásnak.

25-én harmadszor is 30Y, ezúttal az Óriás és a Mongooz & the Magnet zenekarokkal csapnak óriási bulit – no acoustic.

Fotó: A38

Ízelítő a külföldi programokból

Figyelem!
Sohn (AT/UK) megromlott egészségi állapota miatt egy későbbi időpontra, május 8-ára lett halasztva a koncertje.

"Az ez évi turnézás lelkileg és testileg egyaránt súlyosan kimerített, melyet követően azt a szigorú tanácsot kaptam, hogy pihenjem ki magamat." – üzente a zenész.
A megváltott jegyek érvényesek az új időpontra vagy visszaválthatók a hajó jegypénztárában.

Kadavar (DE), Mantar (DE), Death Alley (NL)
november 1.

A Kadavar maga a pszichedelikus-mocsárbluesos hardrock, három éve már egyszer meggyőződhetünk erről, most egy újabb súlyos(an beborult) koncertet adnak a műfaj szerelmeseinek.

The Black Lips (US), Deep Glaze
november 2.

Az atlantai garázspunk kvintett szintén visszatérő vendég, bennük minden megvan, amitől gyönyörű a punk és a rock 'n' roll: deviancia, önpusztítás és több estére elegendő állati menő szám. Az estet felvezeti a fiatal, ütős, pesti Deep Glaze rock and roll zenekar.

Laibach (SI) - Also Sprach Zarathustra lemezbemutató
november 4.

A szlovén indusztriál-úttörő-képzőművész-zenész csoport, a Laibach az Also Sprach Zarathustrát (Imígyen szól a Zarathustra) című lemezét mutatja be - melyet kifejezetten Matjaž Berger színházi Nietzsche-adaptációjához írtak. Így nem túlzás azt állítani, hogy erre az előadásra még sokáig emlékezni fogunk.

Fotó:  A38

Elsiane (CA)
november 6.

A kanadai elektro-alt-pop duó sötéten gomolygó, belassult elektronikus alapok fölött szárnyaló énekkel festi alá a Cirque de Soleil-darabokat, de a duó állandó szereplője divatbemutatóknak és filmzene-fesztiváloknak is.

A Place To Bury Strangers (US), Brutus (BE), Baby In Vain (DK)
november 8.

A Place To Bury Strangers-trió egészen egyedi, a noise rocknak, az indusztriálnak és a pszichedelikus rocknak keverékét hozza. Valószínűleg mindkét oldalukból ízelítőt adnak majd, egy súlyos klubkoncert keretében. Az előzenekar egy pörgősen dögös dán csajtrió, a Baby In Vain és a sodró belga energiabomba Brutus lesz.

 

Intervals (CA), Polyphia (US), Nick Johnston (CA)
november 13.

A torontói Intervals napjaink egyik legizgalmasabb progresszív metál produkciója. A texasi Polyphia és a kanadai gitár-virtuóz, Nick Johnston kíséri a Budapestre is eljutó Európa-turnén.

Jazz Korea Festival 2017 - Park Jiha (KR) - Communion
november 14.

Egy egészen egyedülálló zenei világot tár elénk a dél-koreai művésznő, Park Jiha, aki fúvós, billentyűs és ütős hangszereken játszva idézi meg társaival a meditáció jazz és pop felé fordított arcát.

Pesti Estek: Public Service Broadcasting (UK)
november 15.

A táncos lüktetésű poszt-rockot játszó angol Public Service Broadcasting. A különleges és szórakoztató audiovizuális show-t prezentáló duó új lemezét, a júliusban megjelenő Every Valley-t mutatja majd be az A38 Hajón.

Hang Massive (UK/SE)
november 26.

Az "ufóserpenyő" hang nevű hangszer világhírű mesterduója érkezik az A38 Hajóra, hogy egy elképesztő zenei gyógyutazásra vigye közönségét. Mindjárt két előadással, amelyekre minden jegy elkelt. Azért elmondtuk. Mert jók...

 

Random Trip, A38

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek