A balettirodalom egyik legvidámabb előadása a Vigadóban

2015/04/08  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Folytatódnak a Royal Opera House londoni előadásainak élő közvetítései: május 5-én Frederick Ashton koreográfus utolsó egész estés, kétfelvonásos balettja érkezik a Pesti Vigadóba

 A balettirodalom egyik legvidámabb előadása a Vigadóban

A rosszul őrzött lány (La Fille Mal Gardée ) viharos sikert aratott a premieren 1960-ban, s azóta is a Royal Ballet repertoárjának egyik legkedvesebb darabja. a Royal Ballet egyik leghangsúlyosabban angol nemzeti hagyományokat tükröző darabja szellemes, vidám, színpompás, a színpadot táncoló lábasjószágok, zsémbelő őrök és féleszű kérők töltik meg.

Főbb szerepekben ezúttal is a Royal Ballet művészei láthatók.

Közreműködik a Royal Opera House Zenekara Barry Wordsworth vezényletével.

A londoni Royal Opera House élő közvetítéseinek magyarországi forgalmazója a Pannónia Szórakoztató Kft..

Gyerekeknek is bátran ajánlható!


 
A történetben a tehetős Simone anyó a lányát, Lise-t a jómódú Alain-hez kényszerítené, a lány azonban a szegény Colas-t szereti... A balett ősét Jean Dauberval koreográfiájával a saját együttese mutatta be Bordeaux-ban, a nagy francia forradalom előestéjén. A zenéje meglehetősen vegyes volt, majd Ferdinad Hérold saját műveiből és Donizetti motívumokból komponált zenét.


Képtár

  •  A balettirodalom egyik legvidámabb előadása a Vigadóban kép 41815
  •  A balettirodalom egyik legvidámabb előadása a Vigadóban kép 41816
 

 

Szólj hozzá!


Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a...

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Bosnyák és magyar őrület egy dalban: Dubioza Kolektiv plusz Bohemian Betyars

Az őrületes – vagy még inkább őrült – koncertjeiről ismert Bohemian Betyars 15 éves történetében először a világ minden tájáról beenged közreműködőket saját zenei univerzumába. Ennek igazi ékköve a most megjelent Rush című dal, amelyet a Dubioza Kolektiv nem kevésbé fékezhetetlen csapatával közösen jegyeznek.

Hamarosan megjelenik Révész Sándor könyve!

A Generál és a Piramis legendás zenésze vaskos könyvet írt izgalmakkal teli életéről. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy vártuk ezt a kiadványt, hiszen Révész Sándor a zenekarok mellett szólóban is kiváló dalokat alkotott, ezen kívül pedig – Szepes Mária révén – a spiritualitás is az élete részévé vált.
Új koncertek