A Breaking Bad fanoknak is kedvez a Dürer novemberben

2017/11/02  ·   Ajánló   ·  Simonyi Éva

Heisenberg jelentős számú itthoni rajongói mellett örülhetnek a szakadék punkok, a tavalyi Architects-koncert nosztalgiázói, a finn rock hívei és a The Horrors követői.

Fotó: Breaking Bad/YouTube

Fujiya & Miyagi
november 4.

Idén jelentette meg legújabb albumát, majd 2006-os kultlemezük évfordulós újrakiadásával örvendeztette meg rajongóit a brit Fujiya & Miyagi. Európai turnéjuk egyik első állomásaként Budapesten is elcsíphetők november 4-én a Dürer Kertben. Fura a nevük, mindig is az undergroundban léteztek, de aki 2005 körül (is) szerette az angolszász gitárzenét, azoknak ismerősen csenghet a Fujiya & Miyagi neve. Lehettek volna shoegaze királyai is szellemes, körülbelül csak egy dobra és basszusgitárra épülő dalaikkal. E korszakuk a 2006-os, most újra kiadott Transparent Things-szel ért véget. Viszont erre a lemezre épül a mindössze két nappal a budapesti állomás előtt induló turnéjuk.

A Breaking Bad fanoknak ajánljuk a sorozat egyik legviccesebb metamfetamin-főzős jelenetét, amit gyakorlatilag a Fujiya & Miyagi Uh! című dalára koreografáltak:

 

The Goddamn Gallows (USA)
November 15.
A Goddamn Gallows zenéjében nagyon sok műfaj keveredik, többek között a metál, a bluegras és a country is.

Róluk itt írtunk bővebben.

 

Stick To Your Guns (USA), Being As An Ocean (USA), Silent Planet (USA), First Blood (USA)
November 20.

Tavaly az Architects-sel és a Bury Tomorrow-al érkezett a Dürer kertbe a STYG, idén már főfellépőként tér hozzánk vissza. Az amerikai hardcore punk banda 2003 óta szerzi folyton a rajongókat, tavalyi düreres koncertjük során is egész biztos szereztek jópárat a budapesti zenekedvelők között. Jelenlegi turnéjukkal októberben megjelent vadiúj lemezüket, a True View-t.

 

Sunrise Avenue
November 23.

A 2002-ben alakult finn rockbanda óriási népszerűségnek örvend Magyarországon is. A rockos dallamokat lágyítja a pop hangzás, így igazán széles körben elismertek a zeneiparban már évek óta. Már többször jártak nálunk, idén a fesztiválok után egy klubkoncerten bizonyítanak majd a magyar közönségnek.

 

The Horrors (UK)
November 30.

November utolsó napján végre visszatér a The Horrors egy hangulatos klubkoncert erejéig! Már többször koncerteztek nálunk a Szigeten és Dürerben is, stílusukhoz jobban illik a késő esti klubkoncertes hangulat, így örülhetünk, hogy ismét lehetőségünk lesz ilyen körülmények között látni őket újra. 2005-ben kezdtek el közösen zenélni, és megalkotni a mára már szinte tökéletesen kiforrott, rockos, kissé pszichedelikus stílust. A korai időszakban (leginkább a 2007-es Strange House lemezen) még főleg grunge érződik a dalokon, majd később keveredik bele egy kis gótikus vonal is (Primary Colours). Azonban az idő előrehaladtával fokozatosan lányult és finomodott a banda zenéje. A 2011-es Still Life lemezzel érték el népszerűségük csúcsát, az NME a legjobb album kategóriában választotta nyertesnek saját díjátadóján. Legutóbbi lemezük 2014-ben jelent meg Luminous címmel, azonban nemrég érkezett egy Machine nevű kislemezdal már kicsit sötétebb, mint a Still Life-os korszak, azonban nem meglepő, hogy mernek újat alkotni.

 

 

Dürer kert, Breaking Bad, Fujiya & Miyagi, Sunrise Avenue, The Horrors

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek