Ezen a koncerten ne állj az első sorba! Rockabilly-punk gonoszan és mocskosan

2017/10/25  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Egy eszméletlen amerikai banda érkezik november 14-én a veszprémi Szigonyba, 15-én pedig a Dürerbe. A The Goddamn Gallows műfaját az alábbi – szintén vicces – kategóriákba sorolják be: hobocore, gutterbilly, evil country...

Ezen a koncerten ne állj az első sorba! Rockabilly-punk gonoszan és mocskosan

A The Goddamn Gallows 2004-ben alakult Michiganben, majd onnan Portlandba, végül Los Angelesbe keveredtek. Közben azért a foglaltházlakó, félhajléktalan szakadék társaság kiadott egy EP-t (The Gallows 2004) és két nagylemezt (Life of Sin 2005, Gutterbillyblues 2007), rockabilly-punk stílusban, gonoszan, mocskosan.

2007-ben úgy döntöttek szakítanak mindennel (barátnőket is beleértve) és folyamatos turnézásba kezdtek, közben stílusuk szépen kezdett kiforrni, főleg miután csatlakozott hozzájuk bendzsón és mandolinon Jayke Orvis és a tangóharmónikás/mosódeszkás (észak amerikai roots zenében használatos ritmushangszer) TV's Avery. A következő lemez (Ghost of The Rails 2009) már velük együtt készült és ott már kavarog minden: country, cajun, blues, old time rock n roll és persze rockabilly és punk. 2011, új LP (7 Devils), Jayke Orvis kiszáll, helyére jön Joe Perreze. Turné, turné, turné, és 2014-ben megszületik a mestermű, a The Maker album. 12 tökéletes dal, full egyéni hangzás, kurvajó szövegek!
 
Brutáljó koncertbanda hírében állnak, 200 koncert évente – évek óta. Azért annak meg kell látszani a produkción! Vendégzenekaruk a magyar Usurper Slug lesz.
S hogy visszatérjünk a címre: az alábbi videó pontosan megmutatja a figyelmeztetés mibenlétét...

Forrás: Dürer kurt*

*

Dürer kert, Goddamn Gallows, rockabilly-punk

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek