A Micimackótól a Paranoidig: Rocksuli évzáró a Barba Negra Track-ben

2016/06/15  ·   Ajánló   ·  Zerge

Mint minden egyéb iskolában, a Rocksuliban is elérkezett az évzáró ideje. Itt viszont az unalmas igazgató beszéd helyett, ahol ezredszer elmondják, hogy most aztán kiléptek a nagybetűs életbe, meg a közhelyszótár hasonló mélységű szócikkeinek jelentőségteljes emlegetése, amit régóta eldöntendő, hogy a tanári kar vagy a diákok unnak-e jobban a sok-sok év után, kissé más az évzáró.

A Micimackótól a Paranoidig: Rocksuli évzáró a Barba Negra Track-ben

Itt ugyanis fellépnek az iskola tanulói 1-2-3 dallal, amelyben kedvenc magyar és külföldi előadóik számait dolgozzák fel. Debrecenben, a Rocksuli eredeti otthonában már évek óta hagyomány, hogy a város népszerű rockkocsmáiban lépnek fel a tanulókból összeállt alkalmi zenekarok. Budapesten ez évig a Dürer kertben, a Rocksuli közelében lévő termekben kaptak helyet a koncertek, aztán idén félévkor már a Dürer közepes termében zenéltek a lelkes (4 és 50-egynéhány év közötti) fiatalok, most pedig egyenesen a Barba Negra Track kisszínpadán nyűvik majd a húrokat, billentyűket, dobbőröket és hangszálakat (sőt, egyes dalokban még fúvós hangszereket is).

A koncertre természetesen érdeklődők is szabadon bemehetnek, 700 Ft-os belépő ellenében, ami egy több mint 5 órás műsort tekintve nem is olyan sok, még ha csupa feldolgozásról van is szó. A koncertet a Rocksuli tanárainak alkalmai zenekarai kezdik 17.00-kor, majd őket követik a diákok, de természetesen jó néhány zenekarban szerepel 1-1 tanár is.

A dalok pedig a Bródy-féle Micimackótól (ezt énekli a legfiatalabb résztvevő a maga 4 évével, egy 5 éves gitáros fiú kíséretével) az AC/DC dalain át (kettő is lesz terítéken) a Black Sabbath Paranoidjáig (ebben szerepel a legidősebb, de közel sem legnagyobb tudású diák olykor szerénytelen, bár zenei téren azért sokszor szerény személyemben, aki a világ egyik legszebb, de számomra mindenképp legkedvesebb Fender Stratocasterét próbálom majd idomítani, a cikk írásának időpontjában még kétesélyes eredménnyel – bár már ígértem már neki cukrot meg viszkit is, de egyik sem volt rá nagy hatással), de Katy Perry, John Lennon, Taylor Swift, Billy Idol, Red Hot Chilli Peppers, Jamiroquiai, illetve magyar részről többek közt a Junkies, a Republic a Road (és sok más előadó) dalai is hallhatóak lesznek, többnyire meglehetősen rockos hangszereléssel és megszólalással. Billy Idol esetében pl. a dobgép helyetti élő dobos szememben mindenképpen sokat emel a produkció fényén. Mind az öt óra (plusz a resztli) összes eredeti előadóját nem sorolnám most fel.

Szóval akit érdekel a jövő rocknemzedéke, ki ne nagyja a június idusát alkotó szerdai napot a Trackben, szerintem nem lesz rossz szórakozás.

Remélhetőleg esőmentesen.

(Elméletileg nézhetőek a helyszínen a focikutya (más néven labdarúgó Eb) meccsei is, ahogy szombaton az orosz-angolt is lehetett a Kowalsky meg a Vega alatt, sajnos, csapódott közben némi harmat, a nadrágom meg a cipőm még mindig nem száradt ki teljesen.)

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek