A P.Mobil és Török Ádám bázisa lesz a Városligeti Sörsátor!

2015/05/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A több mint negyedszázados hagyományokra visszatekintő Városligeti Sörsátor idén is változatos programokkal várja régi és új látogatóit. Az eddig megszokott zenei kínálat mellett olyan emblematikus formációk is színpadra lépnek, mint a magyar progresszív rock jeles képviselője az ős-Mini zenekar, vagy a lassan ötvenedik évét taposó P.Mobil, aki nyári klubját is itt nyitotta meg.

A P.Mobil és Török Ádám bázisa lesz a Városligeti Sörsátor!

Az idei év a korábbi, megszokott, színvonalas programok mellett némi változatosságot is hoz a Városligeti Sörsátor közönségének. Török Ádámék szinte alapítóknak számítanak a nyári vendéglátóhely történetében, de a dallamos rockzenét játszó patinás Kugli, vagy az ugyancsak kemény rockban utazó Gesarol is évről évre visszatérő előadók. A tavaly nagy sikerrel bemutatkozott BluesSteel, a nagy visszatérő HitRock, a sokak kedvence Rock Fanatic, valamint a P.Mobil dobosa által jegyzett Válaszút zenekar mellett a szombati, klasszikus rock and rollt játszó bandák, illetve előadók sem hiányozhatnak a palettáról. Varga Vince nélkül, aki vasárnaponként egymaga szórakoztatja a táncra éhes nagyérdeműt, szinte nem is létezhet Sörsátor; az egyszemélyes formáció mellett a műfaj legjobbjai állnak csatasorba: ott lesz a Brillantin, a Coctail, a Luxenbourg Rádió zenekar, de az Illés, a Fonográf és a beat klasszikusokat kiválóan felidéző IllFon GT is.

Idén először veselkedik Jerikó (vagyis inkább a Sörsátor) falainak igényes és színes műsorával a Hungarian Pink Floyd Show, a Creedence Clearwater Reborn és az Üzletembers is. Ami újdonság, hogy a 2015-ös szezonban belépőjegyes koncertekkel gazdagodik a Sátor kínálata: minden hónap második péntekén a legendás P.Mobil műsorát tombolhatják végig az Örökmozgó fanatikusai, de az ír népzene és punkrock ötvözetének kedvelői sem fognak csalódni a Lochness zenekar és hasonló stílusban mozgó vendégei által fémjelzett, egész délutános és estig tartó fesztiválban.

Török Ádám, aki 1969 óta „üzemeltet” különböző összetételű Mini-zenekarokat, a negyven éves jubileumra, 2011-ben életre hívta a legendás „ős”-formációt. Az állandó szerzőtárs és kiváló billentyűs Papp Gyula mellett Nagy István basszusozik, Németh „Nemecsek” Tamás kezeli – és fújja (igen, a saját találmánya!) a dobokat. A korai Mini-darabok, kiegészítve a 2013-ban rögzített Vissza a városba, a Találkozások Béla bácsival, valamint az új szerzemény, Emlékút a Balladafolyón tételeivel az év elején látott napvilágot a Grund Records kiadó gondozásában. Az Emlékút a Balladafolyón album lemezbemutató turnéja előreláthatólag májustól szeptemberig tart. Ennek keretében a kis együttes ellátogat Kunszigetre, Balatonszepezdre, Esztergomba és Nagytéténybe is. Emellett a fővárosban is sor kerül két megméretésre: augusztus 19-én a Sörsátorban ünneplik Nagy István basszusgitáros 70. születésnapját, de szeptemberben a Piramis vendégeként láthatóak-hallhatóak lesznek a Barba Track színpadán is.

Biztos bázisa lesz idén nyáron Magyarország egyik legnépszerűbb hard-rock csapatának. Májustól kezdődően a P.Mobil veszi birtokba a Városligeti Sörsátor színpadát, ahol minden hónap második péntekén a rock and rollé lesz a főszerep. Schuster Lóránt zenekarvezető ígérete szerint hónapról hónapra változó programmal jelentkeznek, ahol egyaránt terítékre kerülnek a régi, a még régebbi, de az újabb és a legújabb nóták is. Mert választék van bőven. Emellett különleges, meghívott sztárvendégekkel, valamint meglepetésekkel kívánják emlékezetessé tenni a P.Mobil „Öt Csapását”.

Az első klubnapon (2015. május 15.) mindjárt neves sztárvendég teszi színesebbé az amúgy is mozgalmas, pörgős programot: Török Ádám invenciózus fuvolajátékába feledkezhet bele a nagyérdemű, miközben jellegzetes orgánumát sem kell nélkülöznie az este folyamán. Az Örökmozgó és a Mini kapcsolata, barátsága koránt sem új keletű: A hetvenes évek végi „ifiparkos” keddek alighanem maradandó emlékeket hagytak mindkét formációban és frontembereiben. És persze a közönségben. A ½ 8-tól kezdődő, este 10 óráig tartó (majd azt követően egy órás utánlövés!) kétrészes P.Mobil műsorblokk az egykori, és már említett Ifjúsági Park-feelinget igyekszik visszacsempészni, egzotikus városligeti környezettel kiegészülve.

A rajongóknak több mint négy és fél évtizedet kellett várniuk arra, hogy mozgóképanyag készüljön a zenekar motorjáról, frontemberéről. Völgyi Tóth Zsuzsa és stábja elkészítette, a Duna televízió 2015. május 15-én - tehát pontosan a nyári P.Mobil klub nyitónapján – pedig műsorára tűzi a Schuster Lórántról forgatott közel egy órás portréfilmet.

Fotó innen

 


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek