A Piramis live albuma a Várkert Bazárban – sajnos már Gallai Péter nélkül

2022/08/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Nyár elején adtunk róla hírt, hogy megjelent a Piramis MOM LIVE, arról a 2018-as koncertről, amelyen Gallai Péter utoljára lépett színpadra.

Piramis live albuma a Várkert bazárban – sajnos már Gallai Péter nélkül

A lemezbemutatót a Várkert Bazárban tartja a zenekar szeptemberben (a koncert adatlapja és jegyek csatolva). A Piramis közel másfél évtizedes jelenlegi felállásával 2019-ben is fellépett ugyanezen a pódiumon, az akkori koncert apropója a “Nagy buli” 40. évfordulója lett volna, azonban a zenekar billentyűs-énekese, Gallai Péter halála tette szomorúan fájó, de egyben méltó emlékezéssé az estét.

A Gallai Péterrel utolsó közös, 2018-ban a MOM Sportban rögzített koncert felvétele májusban került a boltok polcaira. Különleges kiadvány ez a zenekar életében, hiszen a formáció jelenlegi tagjai, köztük az alapító Köves Miklós Pinyó, valamint a gitáros Závodi János közel 14 éve játsszák már ezzel a felállással az együttes népszerű dalait.

Amilyen nagy öröm, hogy ez a lemez végre megjelenhet, annál több szomorúság előzi meg.

A cédé anyagát 2018. március 3-án rögzítették Budapesten, a MOM-Sportcsarnokban. A zenekar ezen a koncerten búcsúzott a Főnöktől, Som Lajostól és mint később kiderült, sajnálatos módon ez lett egyben a Gallai Péterrel közösen készült utolsó felvétel is. A koncert keserédes emléke  - amely a hallgatók számára a felvételen természetesen nem érzékelhető -, hogy Csoki (Nyemcsok János), mint utóbb kiderült, szívrohammal énekelte végig az estét, az utolsó dal emiatt Gallai Péterre maradt egyedül... Ez volt a Szállj fel magasra, a zenekar és Péter emblematikus és – talán nem túlzás ezt állítani – legsikeresebb dala, ami így legalább e koncertfelvétel formájában is fennmarad, a zenekar pedig Nyemcsok Bence közreműködésével próbálja betölteni az űrt, amit Péter hagyott maga után. 

Az immáron 47 éve alakult Piramis tehát ősszel visszatér legendás koncertjének helyszínére, az egykori Budai Ifjúsági Parkba, hogy mennyire lehet egy LIVE lemezt bemutatni, azt nem tudjuk, de hogy a legszeretettebb Piramis-számokkal jönnek, az szinte biztos.

Piramis zenekar jelenlegi tagjai:

Nyemcsok János Csoki – ének
Závodi János - gitár
Köves Miklós Pinyó - dob
Vörös Gábor - basszusgitár
Vilmányi Gábor - gitár
Nyemcsok Bence - billentyű

 

Piramis, Gallai Péter, Várkert Bazár, lemezbemutató

 

 

Szólj hozzá!


Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai turnéra indulnak

Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai...

Ázsia nem idegen a Bohemian Betyars számára, korábban is turnéztak arra, háromszor is, s ezen események során kifejezetten hasznos kapcsolatokat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Az ABBA egykori tagjához kerültek Avicii felvételeinek szerzői jogai

A 2018-ban, 28 évesen elhunyt Avicii családja a zenész által készített mesterfelvételek, vagyis hivatalos eredeti felvételek szerzői jogainak 75 százalékát eladta a svéd Björn Ulvaeus, az ABBA zenésze által alapított Pophouse-nak, amely amúgy az ABBA Voyage műsort szervezi Londonban.

Jubileumi arénás előadással és koncertturnéval ünneplik az István, a király bemutatásának 40. évfordulóját

Nagyszabású programsorozattal, a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik az István, a király című rockopera bemutatásának 40. évfordulóját jövőre.
Új koncertek