A Piramis live albuma a Várkert Bazárban – sajnos már Gallai Péter nélkül

2022/08/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Nyár elején adtunk róla hírt, hogy megjelent a Piramis MOM LIVE, arról a 2018-as koncertről, amelyen Gallai Péter utoljára lépett színpadra.

Piramis live albuma a Várkert bazárban – sajnos már Gallai Péter nélkül

A lemezbemutatót a Várkert Bazárban tartja a zenekar szeptemberben (a koncert adatlapja és jegyek csatolva). A Piramis közel másfél évtizedes jelenlegi felállásával 2019-ben is fellépett ugyanezen a pódiumon, az akkori koncert apropója a “Nagy buli” 40. évfordulója lett volna, azonban a zenekar billentyűs-énekese, Gallai Péter halála tette szomorúan fájó, de egyben méltó emlékezéssé az estét.

A Gallai Péterrel utolsó közös, 2018-ban a MOM Sportban rögzített koncert felvétele májusban került a boltok polcaira. Különleges kiadvány ez a zenekar életében, hiszen a formáció jelenlegi tagjai, köztük az alapító Köves Miklós Pinyó, valamint a gitáros Závodi János közel 14 éve játsszák már ezzel a felállással az együttes népszerű dalait.

Amilyen nagy öröm, hogy ez a lemez végre megjelenhet, annál több szomorúság előzi meg.

A cédé anyagát 2018. március 3-án rögzítették Budapesten, a MOM-Sportcsarnokban. A zenekar ezen a koncerten búcsúzott a Főnöktől, Som Lajostól és mint később kiderült, sajnálatos módon ez lett egyben a Gallai Péterrel közösen készült utolsó felvétel is. A koncert keserédes emléke  - amely a hallgatók számára a felvételen természetesen nem érzékelhető -, hogy Csoki (Nyemcsok János), mint utóbb kiderült, szívrohammal énekelte végig az estét, az utolsó dal emiatt Gallai Péterre maradt egyedül... Ez volt a Szállj fel magasra, a zenekar és Péter emblematikus és – talán nem túlzás ezt állítani – legsikeresebb dala, ami így legalább e koncertfelvétel formájában is fennmarad, a zenekar pedig Nyemcsok Bence közreműködésével próbálja betölteni az űrt, amit Péter hagyott maga után. 

Az immáron 47 éve alakult Piramis tehát ősszel visszatér legendás koncertjének helyszínére, az egykori Budai Ifjúsági Parkba, hogy mennyire lehet egy LIVE lemezt bemutatni, azt nem tudjuk, de hogy a legszeretettebb Piramis-számokkal jönnek, az szinte biztos.

Piramis zenekar jelenlegi tagjai:

Nyemcsok János Csoki – ének
Závodi János - gitár
Köves Miklós Pinyó - dob
Vörös Gábor - basszusgitár
Vilmányi Gábor - gitár
Nyemcsok Bence - billentyű

 

Piramis, Gallai Péter, Várkert Bazár, lemezbemutató

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek