A sikert sikerre halmozó 2Cellos egyelőre feladta: 1Cellos jön az Arénába nagyzenekarral

2019/10/21  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A 2Cellos a 2019-es év egyik felmérése alapján a turnébevételeivel az első 50 zenekar között van. Úgy tűnik, ez a pozíció annyit kivett belőlük, hogy egyelőre felfüggesztik a közös működésüket.

Fotó: (Stjepan) Hauser/BB

A két dögös csellista pasi 2017 decemberében járt Magyarországon, most 1/2 részük visszatér: Stjepan Hauser, a duó egyik tagja a Budapest Sportarénában lép színpadra klasszikus nagyzenekari műsorával, 52 fős szimfonikus zenekari kísérettel 2020. április 28-án.

De mi történt?

Stjepan úgy nyilatkozott, hogy az őrült rohanás – évente 200 fellépésük volt – felőrölte őket, és úgy döntöttek, szünetet tartanak.

"Mindentől el kell távolodnunk: egy egészséges szünetet szeretnénk tartani s más dolgokra koncentrálni az életben – rendet kell tenni a fejünkben. Amikor ez megtörténik, ha megtörténik, folytathatjuk " – mondta Hauser.

Luka Šulić a családjával szeretne több időt tölteni, Stjepan pedig a szólókarrierjére koncentrál.

"Az elmúlt nyolc évben 2Cellosként játszottunk, és nem normális, aki eldobja magától ezt egészet. De szerencsére kész vagyok vállalni a kockázatot, és ki akarok törni a komfortzónámból. Büszke vagyok magamra, ami engem illet" – tette hozzá..

Stjepan Hauser így visszatér a klasszikus zenei kezdetekhez, és 2020 tavaszán nagyzenekari műsorsorozattal turnézik majd Európa-szerte, ennek egyik állomása a budapesti koncert. Klasszikus nagyzenekari műsorát először 2017-ben Zágrábban mutatta be a Zágrábi Filharmonikusokkal együttműködve.

"Egyes klasszikus szerzemények mindig is közel álltak hozzám. Olyan kompozíciók ezek, amelyeket különleges dráma, megindító melódia és mély romanticizmus hat át. Most nyílt lehetőségem arra, hogy nagyzenekarral játszhassam el ezeket a műveket, ahogy mindig is szerettem volna, megosztva ezzel a zene iránt érzett elkötelezettségemet és tiszteletelemet" – idézi az MTI közleménye a muzsikus szavait.

S hogy mi lesz a dögös duóval?

A nagy hajtásban azért nemrég sikerült egy új albumot felvenniük és két új dalt is írtak. Az egyiket a Mate Rimac Concept Two-nak dedikálták, ami az egyik legerősebb és leggyorsabb elektromos autó a világon. "Nagyon büszkék vagyunk a hangzásra. Az autót c2-nek hívják, mi meg 2c-k vagyunk, tökéletes...– mondta Hauser, és nem elképzelhetetlen, hogy ez az album a 2Cellos búcsúprojektje.

 

 

2Cellos, Stjepan Hauser, Luka Šulić, Aréna

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek