A vasárnapi Arcade Fire koncerten a Repetitor lesz a bemelegítő zenekar

2018/06/14  ·   Ajánló   ·  Simonyi Éva

Június 17-én, vagyis néhány nap múlva vasárnap Budapestre érkezik a 2000-es évek legfontosabb alternatív rockzenekara, az Arcade Fire, ami már önmagában is óriási hír a rajongóknak, hiszen a kanadai banda eddig még nem járt Magyarországon. Most már azt is tudjuk, hogy a Balkán egyik legnívósabb poszt-punk bandája, a belgrádi Repetitor nyitja majd az estét.

A vasárnapi Arcade Fire koncerten a Repetitor lesz a bemelegítő zenekar

A Win Butler-Regine Chassagne házaspár köré épülő Arcade Fire 2001-ben alakult Montrealban. Egy 2003-ban kiadott EP és számos tagcsere után a zenekar ma ismert formáját 2004-re, a Funeral című nagylemez idejére vette fel. Ezzel az albummal a zenekar egyik pillanatról a másikra befutott - a megjelenéskor az együttes még csak titkos tipp volt, ám miután az egyik zenei sajtótermék kapta fel a másik után, az együttes köré egyre nagyobb és lelkesebb rajongótábor kerekedett.  

Az Arcade Fire legfrissebb nagylemeze a 2017-ben megjelent Everything Now, amire nagyon rágyúrt az együttes, hiszen számos ismert producert (többek közt a daft punkos Thomas Bangaltert, a több lemez óta hűséges alkotótársat, a korábban a Coldplay felől ismerős Markus Dravst, és a Portishead-vezért, Geoff Barrow-t) mozgosított. Nagykiadóhoz szerződtek, a lemez pedig minden addiginál elektronikusabb és poposabb lett, de az Arcade Fire-nek még ez is jól áll: a reggae és a soul is otthon van náluk, és még egy ABBA-stílusgyakorlat is tud kúl lenni az amerikai-kanadai együttes kezében. 

Vendégént a 2005-ben alakult, háromtagú Repetitorral ismerkedhetünk. A zenekar már három albumot tudhat az életművében, az egyedi, a post-punktól a nyers rock n’ rollig
megannyi stílusból markoló, igényes zenéjük hamar a Balkán jelentős fesztiváljainak és klubjainak rajongott fellépőjévé tette a triót.

Az egyébként már itthon sem ismeretlen csapat hangzásában épp úgy jelen van a korai Nirvana vagy Sonic Youth nyers húzása, mint a Jesus Lizard vagy a Cop Shoot Cop elborult lüktetése, ami a szerb nyelvű énekkel kiegészülve egy olyan egyedi produkciót takar, amire érdemes lesz figyelni a jövőben!

És, hogy mire számíthatunk az Arcade Fire koncerten? Egy hatalmas energiákat mozgósító, őrültmód átszellemülten zenélő, turnémuzsikusokkal kiegészülő együttesre, és persze az eddigi legjobb számokra, életmű-keresztmetszetre.

Arcade Fire, Repetitor, Aréna, koncert

 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek