Anathema: jubileumi koncert a Barba Negrában

2015. március 09.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Az idén 25 éves brit progresszív rockzenekar április 8-án a budapesti Barba Negra Music Clubban nyitja Resonance című turnéját, amelyen minden korábbi korszakát megidézi, méghozzá egykori tagok vendégszereplésével.

Anathema: jubileumi koncert a Barba Negrában

Az elmúlt negyedszázadban az Anathema fordulatos karriert futott be és hűséges rajongótábort tudhat maga mögött szerte a világon, Magyarországon is: a csapat 2010-ben és 2012-ben is játszott Budapesten."A jubileumi turnéval az Anathema teljes történetét ünnepeljük, régi barátaink is csatlakoznak hozzánk" - idézte a frontember Danny Cavanagh-et a turnéről a szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye.

A koncertsorozatot először csak néhány nagy-britanniai helyszínre, illetve áprilisra a hollandiai tilburgi Roadburn fesztiválra hirdették meg, majd januárban egymás után jelentették be a párizsi és a németországi helyszíneket is. A turné egy közép-európai kanyarral bővült kilenc állomásosra, és Budapesten indul április 8-án a Barba Negrában.

Az Anathema zenei világa komoly változáson ment át az évek alatt: John Douglas és a Cavanagh fivérek az 1990-es megalakuláskor komor doom metal zenekarként, Pagan Angel néven kezdték, később albumról albumra változva, fejlődve jutottak el ahhoz az atmoszférikus, érzékeny és érzelemgazdag zenéhez, ami ma jellemzi őket, és amely szinte alig emlékeztet a korai évek munkásságára.

A Resonance turné a jelentől visszafelé haladva veszi sorra az Anathema nagy korszakait és lemezeit. A műsor az elmúlt évek átszellemült, progresszív rockzenéjével kezd, majd következik a 1998-as Alternative 4 és az 1996-os Eternity lemez gothic rock slágerei, végül a korai évek, így az 1995-ös The Silent Enigma és az 1993-as debütalbum, a Serenades is előkerül.

Nemcsak a régi dalok, hanem az egykori felállás is feltűnik: a korai dalok esetében az egykori alapító énekes, Darren White és Duncan Patterson basszusgitáros is csatlakozik az Anathemához. A csapat jelenlegi felállásában a három Cavanagh (Vincent - vokál, gitár; Danny - gitár, vokál; Jamie - basszusgitár) mellett a Douglas testvérek (John - billentyűs hangszerek, dob; Lee - vokál), valamint Daniel Cardoso (dob, billentyűk) szerepel.

 


 

 

Szólj hozzá!


 A P.Mobil aranylakodalmat ül!

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert (+főpróba) előtt, ült be D. Tóth Kriszta mellé az autóba az Elviszlek magammal kamerái elé. A találkozásból egy szívbemarkolóan őszinte, kicsit nosztalgikus, kicsit nevetős beszélgetés...

Túlélt egy repülőkatasztrófát, egy autóbalesetet – most beperel mindenkit a blink-182 dobosa

Travis Barker két pert is indított az egészségügyi állapotát érintő ügyekben: az egyiket egy néhány hónapja történt autóbaleset miatt, a másikat pedig orvosi műhiba okán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek