Anathema: jubileumi koncert a Barba Negrában

2015/03/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Az idén 25 éves brit progresszív rockzenekar április 8-án a budapesti Barba Negra Music Clubban nyitja Resonance című turnéját, amelyen minden korábbi korszakát megidézi, méghozzá egykori tagok vendégszereplésével.

Anathema: jubileumi koncert a Barba Negrában

Az elmúlt negyedszázadban az Anathema fordulatos karriert futott be és hűséges rajongótábort tudhat maga mögött szerte a világon, Magyarországon is: a csapat 2010-ben és 2012-ben is játszott Budapesten."A jubileumi turnéval az Anathema teljes történetét ünnepeljük, régi barátaink is csatlakoznak hozzánk" - idézte a frontember Danny Cavanagh-et a turnéről a szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye.

A koncertsorozatot először csak néhány nagy-britanniai helyszínre, illetve áprilisra a hollandiai tilburgi Roadburn fesztiválra hirdették meg, majd januárban egymás után jelentették be a párizsi és a németországi helyszíneket is. A turné egy közép-európai kanyarral bővült kilenc állomásosra, és Budapesten indul április 8-án a Barba Negrában.

Az Anathema zenei világa komoly változáson ment át az évek alatt: John Douglas és a Cavanagh fivérek az 1990-es megalakuláskor komor doom metal zenekarként, Pagan Angel néven kezdték, később albumról albumra változva, fejlődve jutottak el ahhoz az atmoszférikus, érzékeny és érzelemgazdag zenéhez, ami ma jellemzi őket, és amely szinte alig emlékeztet a korai évek munkásságára.

A Resonance turné a jelentől visszafelé haladva veszi sorra az Anathema nagy korszakait és lemezeit. A műsor az elmúlt évek átszellemült, progresszív rockzenéjével kezd, majd következik a 1998-as Alternative 4 és az 1996-os Eternity lemez gothic rock slágerei, végül a korai évek, így az 1995-ös The Silent Enigma és az 1993-as debütalbum, a Serenades is előkerül.

Nemcsak a régi dalok, hanem az egykori felállás is feltűnik: a korai dalok esetében az egykori alapító énekes, Darren White és Duncan Patterson basszusgitáros is csatlakozik az Anathemához. A csapat jelenlegi felállásában a három Cavanagh (Vincent - vokál, gitár; Danny - gitár, vokál; Jamie - basszusgitár) mellett a Douglas testvérek (John - billentyűs hangszerek, dob; Lee - vokál), valamint Daniel Cardoso (dob, billentyűk) szerepel.

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek