Arizona Baby és a Nyughatatlan

2013/11/19  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Valójában nem két westernhőst népszerűsítünk, bár első pillantásra akár azt is tehetnénk. A címben szereplő nevek két zenekart takarnak, akik 2013. november 23-án, szombaton lépnek fel az A38-on.

Arizona Baby és a Nyughatatlan

A nyers erős, a vérbeli country zene és a sivatagi rock keverékéből ad kitűnő ízelítőt egy remek spanyol trió, valamint a hazai Nyughatatlan, gyilkosan jó Johnny Cash világával.

2003 vége felé az aranyszínű Castille sivatag kellős közepén néhány barát elhatározta, hogy olyaanba vág, ami a szíve csücske, s ami a lelki világuk s jókedvük lényege. Így összeállt néhány rocker, szerencsejátékos, világutas egy zenekarrá, s kiderült, hogy ez a felállás tökéletesen működik.

Nevüknek az Arizona Baby-t választották, s a felállásban ott találjuk Marcos Ubeda-t (ütőhangszerek, ének), Ruben Marron-t (szólógitár) és Javier Vielba-t (ének, gitár), akik nem sokat lacafacáztak, hanem máris felléptek Ainara LeGardon elő-zenekaraként.

Az Arizona Baby folytatta a rock’n’roll életmódot először saját vadászterületén, majd eljött a nagy nap, amikor stúdióba vonultak, s 2004 végén megszületett megdöbbentő erejű, nyers erőtől duzzadó, 12-dalból álló anyaguk, melynek címe a Songs To Sing Along lett.

A banda ezután Londonba repült, ahol fellépett a Camden Town-i Camden Rock Cafe-ban, majd visszatérve Spanyolországba, hosszú nyári turné vette kezdetét, amelynek az óta sem lett vége, jóllehet játszottak Krétán, Velencében, Dániában, s mindenekelőtt Spanyolországban, a lényeg egy, továbbra is ugyanaz, a sivatagi hangulat, s tömény, nyers erő s az örök kalandozás...

 

A Nyughatatlan 2010-ben alakult,  Imádják Johnny Cash-t, előadnakk néhány rockabilly-t is, de az is megesik, hogy mai slágereket dolgoznakát - az 50-es évek minden jellemzőivel felruházva. 2012-ben jelent meg az első lemezük, 2014-re várható a következő.

Felállás:
Kovács Kornél- ének, gitár
Csató Dóra – ének
Törös Attila - bőgő
Sándor Balázs - dob
Pintér Borbála (Bogyó) - háttér ének
Márkus Luca - háttér ének
Czapovics József - hegedű
Buchwarth Domonkos  - szájharmonika

 

 

 

Egyébként éppen ezredik televíziós műsor kerül adásba ma (11.19-én, kedden) az idén tízéves újbudai A38 állóhajó koncertjeiből. A Duna tévécsatornán a Péterfy Bori & Love Band korábbi fellépése lesz látható. Az A38 kilenc éve kezdte el megörökíteni koncertjeit, és amellett, hogy a hajón a kortárs magyar könnyű-, népzene és dzsessz legteljesebb archívuma jött létre, kezdetben heti, az utóbbi néhány évben pedig napi rendszerességgel láthatók az A38 adásai. A felvételekből több DVD készült: ilyen volt az Orszáczky Jackie egyik utolsó fellépéséről készült műsor, illetve az Európa Kiadó koncertsorozata az EU-csatlakozáskor. A kameruni származású, New Yorkban élő basszusgitáros-énekes, Richard Bona is készített az A38-as fellépéséről koncert DVD-t, akárcsak a lengyel dzsessz nagy egyénisége, Adam Pieronczyk. A műsorok hangfelvételei jelenleg a Petőfi Rádión hallhatók.

Képtár

  • Arizona Baby és a Nyughatatlan kép 21954
 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek