Arizona Baby és a Nyughatatlan

2013. november 19.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Valójában nem két westernhőst népszerűsítünk, bár első pillantásra akár azt is tehetnénk. A címben szereplő nevek két zenekart takarnak, akik 2013. november 23-án, szombaton lépnek fel az A38-on.

Arizona Baby és a Nyughatatlan

A nyers erős, a vérbeli country zene és a sivatagi rock keverékéből ad kitűnő ízelítőt egy remek spanyol trió, valamint a hazai Nyughatatlan, gyilkosan jó Johnny Cash világával.

2003 vége felé az aranyszínű Castille sivatag kellős közepén néhány barát elhatározta, hogy olyaanba vág, ami a szíve csücske, s ami a lelki világuk s jókedvük lényege. Így összeállt néhány rocker, szerencsejátékos, világutas egy zenekarrá, s kiderült, hogy ez a felállás tökéletesen működik.

Nevüknek az Arizona Baby-t választották, s a felállásban ott találjuk Marcos Ubeda-t (ütőhangszerek, ének), Ruben Marron-t (szólógitár) és Javier Vielba-t (ének, gitár), akik nem sokat lacafacáztak, hanem máris felléptek Ainara LeGardon elő-zenekaraként.

Az Arizona Baby folytatta a rock’n’roll életmódot először saját vadászterületén, majd eljött a nagy nap, amikor stúdióba vonultak, s 2004 végén megszületett megdöbbentő erejű, nyers erőtől duzzadó, 12-dalból álló anyaguk, melynek címe a Songs To Sing Along lett.

A banda ezután Londonba repült, ahol fellépett a Camden Town-i Camden Rock Cafe-ban, majd visszatérve Spanyolországba, hosszú nyári turné vette kezdetét, amelynek az óta sem lett vége, jóllehet játszottak Krétán, Velencében, Dániában, s mindenekelőtt Spanyolországban, a lényeg egy, továbbra is ugyanaz, a sivatagi hangulat, s tömény, nyers erő s az örök kalandozás...

 

A Nyughatatlan 2010-ben alakult,  Imádják Johnny Cash-t, előadnakk néhány rockabilly-t is, de az is megesik, hogy mai slágereket dolgoznakát - az 50-es évek minden jellemzőivel felruházva. 2012-ben jelent meg az első lemezük, 2014-re várható a következő.

Felállás:
Kovács Kornél- ének, gitár
Csató Dóra – ének
Törös Attila - bőgő
Sándor Balázs - dob
Pintér Borbála (Bogyó) - háttér ének
Márkus Luca - háttér ének
Czapovics József - hegedű
Buchwarth Domonkos  - szájharmonika

 

 

 

Egyébként éppen ezredik televíziós műsor kerül adásba ma (11.19-én, kedden) az idén tízéves újbudai A38 állóhajó koncertjeiből. A Duna tévécsatornán a Péterfy Bori & Love Band korábbi fellépése lesz látható. Az A38 kilenc éve kezdte el megörökíteni koncertjeit, és amellett, hogy a hajón a kortárs magyar könnyű-, népzene és dzsessz legteljesebb archívuma jött létre, kezdetben heti, az utóbbi néhány évben pedig napi rendszerességgel láthatók az A38 adásai. A felvételekből több DVD készült: ilyen volt az Orszáczky Jackie egyik utolsó fellépéséről készült műsor, illetve az Európa Kiadó koncertsorozata az EU-csatlakozáskor. A kameruni származású, New Yorkban élő basszusgitáros-énekes, Richard Bona is készített az A38-as fellépéséről koncert DVD-t, akárcsak a lengyel dzsessz nagy egyénisége, Adam Pieronczyk. A műsorok hangfelvételei jelenleg a Petőfi Rádión hallhatók.

Képtár

  • Arizona Baby és a Nyughatatlan kép 21954
 

 

Szólj hozzá!


Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának...

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sokfaktorost hozol? Már ma belecsapnak az ütősök a Velencei-tónál!

Idén is megrendezik az Ütős Fesztivált a Velencei-tónál: az ingyenes rendezvényre péntektől három napon át várják a közönséget az agárdi szabadstrandon.

Negyedszer is a blues műfajé a Kobuci: jön az Óbudai Blues Fesztivál

A blues nem más, mint életérzés – vallja a VI. Óbudai Blues Fesztivál egyik amerikai fellépője, Big Daddy Willson. A július 23. és 27. közötti eseménysorozat idén is a műfaj legfontosabb hagyományaival és a legélesebb kortárs jelenével való találkozást ígéri. A magyar zenekarok mellett hallhatjuk többek között a texasi James...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek