Az alapítók is fellépnek a Makám lemezbemutató koncertjén

2014. december 03.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

NAPÉNEK címmel lemezbemutató koncertet ad a Makám december 21-én, vasárnap este fél 8-kor a MOM-ban. A koncert érdekessége, hogy újra összeáll a Makám 1984-ben alakult formációja, az úgynevezett ŐsMakám.

Az alapítók is fellépnek a Makám lemezbemutató koncertjén

Az 1980-1984 között létezett Makám és Kolinda szétválása után Juhász Endre és Krulik Zoltán mellett Szőke Szabolcs voltak a Makám név továbbvivői. Az együttes hangzására jellemző, hogy noha sokan (felületesen) népzenét játszó formációnak tartják őket, valójában ennél sokkal többet jelent mindaz, amit megszólaltatnak, mert dalaikban többféle kulturális hatás vegyül a kortárs zene elemeivel.

A Makám jelenlegi tagjai -– Korzenszky Klára, ének; Kuczera Barbara, hegedű; Eredics Dávid, szaxofon; Krulik Zoltán, gitár; Boros Attila, basszusgitár; Keönch László, dob – új Weöres dalokkal készülnek a bemutatóra.

 

Az igazi meglepetést azonban az jelenti, hogy erre az alkalomra újra összeáll a Makám 1984-es formációja: Bencze László, bőgő; Juhász Endre, boa; Krulik Zoltán, gitár; Szalai Péter, tabla; Szőke Szabolcs, gadulka;Thurnay Balázs, kaval.

A koncert vendégei között pedig ott lesz Bognár Szilvia, Lovász Irén, Szalóki Ági, Magyar Bori, Grencsó István és Mizsei Zoltán.


Képtár

  • Az alapítók is fellépnek a Makám lemezbemutató koncertjén kép 38863
  • Az alapítók is fellépnek a Makám lemezbemutató koncertjén kép 38864
 

 

Szólj hozzá!


 A P.Mobil aranylakodalmat ül!

A P.Mobil aranylakodalmat ül!

2019. Június 18-22. között negyedik alkalommal rendezik meg az Ukk&Roll rockfesztivált a Sümeg melletti Ukk községben.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Nem szerettem soha a Pici bácsi megszólítást – DTK elvitte egy körre Presser Gábort

Évek óta mindenki Pici bácsinak hívja Presser Gábort, aki egy felhajtástól mentes hetvenedik születésnap után – és egy dupla Aréna-koncert (+főpróba) előtt, ült be D. Tóth Kriszta mellé az autóba az Elviszlek magammal kamerái elé. A találkozásból egy szívbemarkolóan őszinte, kicsit nosztalgikus, kicsit nevetős beszélgetés...

Túlélt egy repülőkatasztrófát, egy autóbalesetet – most beperel mindenkit a blink-182 dobosa

Travis Barker két pert is indított az egészségügyi állapotát érintő ügyekben: az egyiket egy néhány hónapja történt autóbaleset miatt, a másikat pedig orvosi műhiba okán.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek