Az alapítók is fellépnek a Makám lemezbemutató koncertjén

2014/12/03  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

NAPÉNEK címmel lemezbemutató koncertet ad a Makám december 21-én, vasárnap este fél 8-kor a MOM-ban. A koncert érdekessége, hogy újra összeáll a Makám 1984-ben alakult formációja, az úgynevezett ŐsMakám.

Az alapítók is fellépnek a Makám lemezbemutató koncertjén

Az 1980-1984 között létezett Makám és Kolinda szétválása után Juhász Endre és Krulik Zoltán mellett Szőke Szabolcs voltak a Makám név továbbvivői. Az együttes hangzására jellemző, hogy noha sokan (felületesen) népzenét játszó formációnak tartják őket, valójában ennél sokkal többet jelent mindaz, amit megszólaltatnak, mert dalaikban többféle kulturális hatás vegyül a kortárs zene elemeivel.

A Makám jelenlegi tagjai -– Korzenszky Klára, ének; Kuczera Barbara, hegedű; Eredics Dávid, szaxofon; Krulik Zoltán, gitár; Boros Attila, basszusgitár; Keönch László, dob – új Weöres dalokkal készülnek a bemutatóra.

 

Az igazi meglepetést azonban az jelenti, hogy erre az alkalomra újra összeáll a Makám 1984-es formációja: Bencze László, bőgő; Juhász Endre, boa; Krulik Zoltán, gitár; Szalai Péter, tabla; Szőke Szabolcs, gadulka;Thurnay Balázs, kaval.

A koncert vendégei között pedig ott lesz Bognár Szilvia, Lovász Irén, Szalóki Ági, Magyar Bori, Grencsó István és Mizsei Zoltán.


Képtár

  • Az alapítók is fellépnek a Makám lemezbemutató koncertjén kép 38863
  • Az alapítók is fellépnek a Makám lemezbemutató koncertjén kép 38864
 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek