Az elmúlt 25 év legjobb colorStar-dalai a Hajón

2021/10/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A colorStar története 1996-ban indult, még jóval a digitális korszak előtt, így a mostani jubileum arra is jó alkalom, hogy bővítsék online archívumukat és olyan, korábbi különlegességeket is megosszanak közönségükkel, mint a digitális formában is kiadott 1.999., vagy az online megjelent Another Day.

Az elmúlt 25 év legjobb colorStar-dalai a Hajón

A colorStar negyedszázados jubileuma kapcsán minden héten felidéz egy évet saját, zenekari történelméből. Igazi időutazás ez, mert olyan elfeledett helyek bukkannak fel a posztjaikban, mint a Kultiplex, a PeCsa vagy a Süss fel nap.

2004: Magyarország csatlakozik az EU-hoz, Athénban rendezik a nyári olimpiai játékokat, a colorStar pedig három évvel a Via la Musica lemez megjelenése után és a Komfort lemez felvezetőjeként kiadja az Another Day című maxiját.

Emlékeim szerint az Another Day volt az egyik legelső dal, ami a Komfort lemezre elkészült valamikor 2002-2003 táján, és ez volt az első, aminek én raktam össze az alapjait. Dereng egy kép, ahogy a Baross utcai lakásban dolgozom a számon, ami folyamatosan repeaten van, mert annyira tetszik, hogy nem bírom abbahagyni. Aztán a zenekarral közösen véglegesítettük. Sokáig egyébként nem volt szövege, csak a zene és az énekdallam készült el. Aztán Tarnócz Jánossal közösen megírtuk a szöveget is. Egyébként az ő házába vonult el a zenekar később, hogy a Komfort lemez dalain dolgozzon. A maxi célja az volt, hogy hírt adjunk magunkról a Via La Musica és a Komfort lemezek között. A maxi érdekessége még az akustic preview átdolgozás, amit Balahoczky István rakott össze, aki az eredeti basszusgitárosunk volt, de addigra már nem volt a zenekar tagja. Annyire megtetszett nekünk az általa az ének alá megálmodott új harmóniamenet, hogy később a dal akusztikus verzióját arra építettük az eredeti helyett” – idézte fel Keleti András, a zenekar alapítója az Another Day születését.

De írnak például filmről is:

"A 2006-os év nem csak a 10 éves évfordulóról szólt, bár a Pecsa koncertre nagyon sokat készült a zenekar. De közben a mozikba került az Egyetleneim című film, amiben elhangzik a Heavenincetrip lemez Six Steps On The Moon című dala. A film zenéjét egyébként olyan zenekarok adták még, mint például a Quimby, a Kispál És A Borz, a Masfel vagy a Neo."

Arra a bizonyos koncertre pedig így emlékezik a frontember:

"Akkoriban olyan teremben próbáltunk, amiben egyszerre nem fért volna el minden meghívott vendégzenész, ezért voltak külön próbák a fúvósokkal, külön a vokalistákkal és külön a vonósokkal. Aztán a Pecsában tartottunk főpróbát az előző nap, amikor mindenki ott volt. Eddig a pontig nem volt ekkora önálló koncertünk és a szüleimet nagyon meglepte, hogy ilyen nagy produkciót látnak, ilyen sok zenésszel és hatalmas látvánnyal. Az egyetlen dolog, amit sajnáltunk, hogy ennyi munka után csak egyszer volt lehetőségünk a koncertet bemutatni."
Két hete felrakták a deLuxe koncertet dalonként a Youtube csatornájukra. A 2006-os koncert után a DVD csak 2008-ban jelent meg, így most egyben is feltöltötték a koncertet.
További sztorik, plakátok, régi cikkek a zenekar Fb-oldalán.

 

 

 

colorStar, születésnap, A38

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek