Az elmúlt 25 év legjobb colorStar-dalai a Hajón

2021/10/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A colorStar története 1996-ban indult, még jóval a digitális korszak előtt, így a mostani jubileum arra is jó alkalom, hogy bővítsék online archívumukat és olyan, korábbi különlegességeket is megosszanak közönségükkel, mint a digitális formában is kiadott 1.999., vagy az online megjelent Another Day.

Az elmúlt 25 év legjobb colorStar-dalai a Hajón

A colorStar negyedszázados jubileuma kapcsán minden héten felidéz egy évet saját, zenekari történelméből. Igazi időutazás ez, mert olyan elfeledett helyek bukkannak fel a posztjaikban, mint a Kultiplex, a PeCsa vagy a Süss fel nap.

2004: Magyarország csatlakozik az EU-hoz, Athénban rendezik a nyári olimpiai játékokat, a colorStar pedig három évvel a Via la Musica lemez megjelenése után és a Komfort lemez felvezetőjeként kiadja az Another Day című maxiját.

Emlékeim szerint az Another Day volt az egyik legelső dal, ami a Komfort lemezre elkészült valamikor 2002-2003 táján, és ez volt az első, aminek én raktam össze az alapjait. Dereng egy kép, ahogy a Baross utcai lakásban dolgozom a számon, ami folyamatosan repeaten van, mert annyira tetszik, hogy nem bírom abbahagyni. Aztán a zenekarral közösen véglegesítettük. Sokáig egyébként nem volt szövege, csak a zene és az énekdallam készült el. Aztán Tarnócz Jánossal közösen megírtuk a szöveget is. Egyébként az ő házába vonult el a zenekar később, hogy a Komfort lemez dalain dolgozzon. A maxi célja az volt, hogy hírt adjunk magunkról a Via La Musica és a Komfort lemezek között. A maxi érdekessége még az akustic preview átdolgozás, amit Balahoczky István rakott össze, aki az eredeti basszusgitárosunk volt, de addigra már nem volt a zenekar tagja. Annyire megtetszett nekünk az általa az ének alá megálmodott új harmóniamenet, hogy később a dal akusztikus verzióját arra építettük az eredeti helyett” – idézte fel Keleti András, a zenekar alapítója az Another Day születését.

De írnak például filmről is:

"A 2006-os év nem csak a 10 éves évfordulóról szólt, bár a Pecsa koncertre nagyon sokat készült a zenekar. De közben a mozikba került az Egyetleneim című film, amiben elhangzik a Heavenincetrip lemez Six Steps On The Moon című dala. A film zenéjét egyébként olyan zenekarok adták még, mint például a Quimby, a Kispál És A Borz, a Masfel vagy a Neo."

Arra a bizonyos koncertre pedig így emlékezik a frontember:

"Akkoriban olyan teremben próbáltunk, amiben egyszerre nem fért volna el minden meghívott vendégzenész, ezért voltak külön próbák a fúvósokkal, külön a vokalistákkal és külön a vonósokkal. Aztán a Pecsában tartottunk főpróbát az előző nap, amikor mindenki ott volt. Eddig a pontig nem volt ekkora önálló koncertünk és a szüleimet nagyon meglepte, hogy ilyen nagy produkciót látnak, ilyen sok zenésszel és hatalmas látvánnyal. Az egyetlen dolog, amit sajnáltunk, hogy ennyi munka után csak egyszer volt lehetőségünk a koncertet bemutatni."
Két hete felrakták a deLuxe koncertet dalonként a Youtube csatornájukra. A 2006-os koncert után a DVD csak 2008-ban jelent meg, így most egyben is feltöltötték a koncertet.
További sztorik, plakátok, régi cikkek a zenekar Fb-oldalán.

 

 

 

colorStar, születésnap, A38

 

 

Szólj hozzá!


Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

Hangol már a zenekar – Lovasi András új...

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
Új koncertek