Aztán a nyulak levittek alfába: Sleep Party People a hajón

2015. március 26.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A dán hullám egyik legnépszerűbb zenekara, a Sleep Party People két év után tér vissza az A38 Hajóra. A Brian Batz vezette nyúlmaszkos brigád zseniális érzékkel elegyíti a belassult shoegaze-t a kortárs elektronikával. Előzenekarként pedig Borsos Oleg szólóprojektje, az elektropop Polar Dear lép fel.

Aztán a nyulak levittek alfába: Sleep Party People a hajón

A Sleep Party People voltaképpen egyetlen ember, a dán Brian Batz projektje. Sose találóbb nevet: az az elektronika- és new wave-mániás multiinstrumentalista melankolikus electro-shoegaze muzsikája tényleg mintha az "alvóbulik népének" készült volna.

 

A Sleep Party People igazából nem is zenekar: a koncerteken és lemezfelvételeken a nyúlálarcok jótékony homályba borítják a közreműködők személyét, akik közül egyedül Batz az állandó szereplő. Batz zseniális érzékkel ragad meg egy generációs és korhangulatot, amiben ott kavarog a Boards Of Canada belassult elektronikája, a Joy Division komor újhullámja, A Cure és a My Bloody Valentine újromantikája, a kortárs zene minimalizmusa, a posztrock űrzenéje... A 2010-es első lemez után Trentemøller kérte fel a Sleep Party People-t előzenekarnak, aztán jött a közös turné az Efterklanggal, majd a Roskilde fesztivál - a hálószobapop-artrock projektnek indult SPP jócskán kinőtte magát, többmilliós nézettségű YouTube-klipekkel, stabil rajongótáborral. A Sleep Party People két év után visszatér az A38 Hajóra, ezúttal teljesen új koncertprogrammal, hiszen tavaly Floating címmel új lemezt adott ki.


 

A 2011 tavaszán alakult, nagyívű, romantikus elektropopot játszó Polar Dear zenéje egyaránt táplálkozik a nyolcvanas évek sminkelt, elektronikus világából és az aktuális futurista-kísérletező altpopból. Mostanra a Polar Dear név egyedül Borsos Oleget takarja, aki alkotói magányba burkolózásait követően csepegteti dalait, melyek egyszerre sugároznak szomorkás elvágyódást és magasztos tettvágyat.
 

 

Szólj hozzá!


Különleges Bródy-kiadvány a Record Store Day-en

Különleges Bródy-kiadvány a Record Store Day-en

Az idei Record Store Day alkalmából különleges kiadvánnyal jelentkezik a Ground Records. Kiadásukban Bródy János, tavaly novemberben, az online...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Encián – új lemezét mutatja be a Makám vasárnap

Bejelentjük elfogultságunkat: a szerkesztőség egy része Makám-rajongó. Krulik Zoltán és zenésztársai jelenléte, az énekesnők angyalokat is maguk mögött hagyó hangja (bár még sosem hallottunk igazi angyalt énekelni...) mindig megkoronázza a napot, akármilyen törődött is az ember.

A szíriai lakodalmastól a Glastonburyig: Omar Souleyman ismét Budapestre jön

Omar Souleyman a kefiával és a sötét napszemüveggel igazi jelenség, ehhez jön még az elektronikával kevert szíriai zenéje, amivel már a Glastonburyn is fellépett. Tavaly a To Syria With Love című lemezével lépett fel a Dürer Kertben, most az A38-ra érkezik.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek