Aztán a nyulak levittek alfába: Sleep Party People a hajón

2015. március 26.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A dán hullám egyik legnépszerűbb zenekara, a Sleep Party People két év után tér vissza az A38 Hajóra. A Brian Batz vezette nyúlmaszkos brigád zseniális érzékkel elegyíti a belassult shoegaze-t a kortárs elektronikával. Előzenekarként pedig Borsos Oleg szólóprojektje, az elektropop Polar Dear lép fel.

Aztán a nyulak levittek alfába: Sleep Party People a hajón

A Sleep Party People voltaképpen egyetlen ember, a dán Brian Batz projektje. Sose találóbb nevet: az az elektronika- és new wave-mániás multiinstrumentalista melankolikus electro-shoegaze muzsikája tényleg mintha az "alvóbulik népének" készült volna.

 

A Sleep Party People igazából nem is zenekar: a koncerteken és lemezfelvételeken a nyúlálarcok jótékony homályba borítják a közreműködők személyét, akik közül egyedül Batz az állandó szereplő. Batz zseniális érzékkel ragad meg egy generációs és korhangulatot, amiben ott kavarog a Boards Of Canada belassult elektronikája, a Joy Division komor újhullámja, A Cure és a My Bloody Valentine újromantikája, a kortárs zene minimalizmusa, a posztrock űrzenéje... A 2010-es első lemez után Trentemøller kérte fel a Sleep Party People-t előzenekarnak, aztán jött a közös turné az Efterklanggal, majd a Roskilde fesztivál - a hálószobapop-artrock projektnek indult SPP jócskán kinőtte magát, többmilliós nézettségű YouTube-klipekkel, stabil rajongótáborral. A Sleep Party People két év után visszatér az A38 Hajóra, ezúttal teljesen új koncertprogrammal, hiszen tavaly Floating címmel új lemezt adott ki.


 

A 2011 tavaszán alakult, nagyívű, romantikus elektropopot játszó Polar Dear zenéje egyaránt táplálkozik a nyolcvanas évek sminkelt, elektronikus világából és az aktuális futurista-kísérletező altpopból. Mostanra a Polar Dear név egyedül Borsos Oleget takarja, aki alkotói magányba burkolózásait követően csepegteti dalait, melyek egyszerre sugároznak szomorkás elvágyódást és magasztos tettvágyat.
 

 

Szólj hozzá!


Elválik az álompár, Pély Barna és Galambos Dorina

Elválik az álompár, Pély Barna és Galambos Dorina

Pély Barna közleményt juttatott el a 24.hu-nak, amiből kiderül, hogy az énekes és felesége, Galambos Dorina úgy döntöttek, elválnak.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ők a Billboard Music Awards 2018 nyertesei

A díjátadóra Las Vegasban került sor május 20-án. A nyertesek közül nagyon sokan fel is léptek a gálán, és emlékezetes produkciókkal színesítették a rangos eseményt.

Teát ittunk Afrikában Elizabettel – sikerült kikúrálnunk magunkat

Valahogy úgy alakult a dolog, hogy sosem voltam még KFT-koncerten, és be kell látnom, hogy ez nagy hiba volt. Többet nem fordul elő, megígérem.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek