Aztán a nyulak levittek alfába: Sleep Party People a hajón

2015. március 26.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A dán hullám egyik legnépszerűbb zenekara, a Sleep Party People két év után tér vissza az A38 Hajóra. A Brian Batz vezette nyúlmaszkos brigád zseniális érzékkel elegyíti a belassult shoegaze-t a kortárs elektronikával. Előzenekarként pedig Borsos Oleg szólóprojektje, az elektropop Polar Dear lép fel.

Aztán a nyulak levittek alfába: Sleep Party People a hajón

A Sleep Party People voltaképpen egyetlen ember, a dán Brian Batz projektje. Sose találóbb nevet: az az elektronika- és new wave-mániás multiinstrumentalista melankolikus electro-shoegaze muzsikája tényleg mintha az "alvóbulik népének" készült volna.

 

A Sleep Party People igazából nem is zenekar: a koncerteken és lemezfelvételeken a nyúlálarcok jótékony homályba borítják a közreműködők személyét, akik közül egyedül Batz az állandó szereplő. Batz zseniális érzékkel ragad meg egy generációs és korhangulatot, amiben ott kavarog a Boards Of Canada belassult elektronikája, a Joy Division komor újhullámja, A Cure és a My Bloody Valentine újromantikája, a kortárs zene minimalizmusa, a posztrock űrzenéje... A 2010-es első lemez után Trentemøller kérte fel a Sleep Party People-t előzenekarnak, aztán jött a közös turné az Efterklanggal, majd a Roskilde fesztivál - a hálószobapop-artrock projektnek indult SPP jócskán kinőtte magát, többmilliós nézettségű YouTube-klipekkel, stabil rajongótáborral. A Sleep Party People két év után visszatér az A38 Hajóra, ezúttal teljesen új koncertprogrammal, hiszen tavaly Floating címmel új lemezt adott ki.


 

A 2011 tavaszán alakult, nagyívű, romantikus elektropopot játszó Polar Dear zenéje egyaránt táplálkozik a nyolcvanas évek sminkelt, elektronikus világából és az aktuális futurista-kísérletező altpopból. Mostanra a Polar Dear név egyedül Borsos Oleget takarja, aki alkotói magányba burkolózásait követően csepegteti dalait, melyek egyszerre sugároznak szomorkás elvágyódást és magasztos tettvágyat.
 

 

Szólj hozzá!


Felállt a Rock and Roll Hírességek Csarnokának 2019-es hadosztálya

Felállt a Rock and Roll Hírességek Csarnokának...

Lezárult a szavazás, és már nyilvánossá is vált, kik azok a szerencsések, akik 2019-ben ünnepélyes keretek közt kerülnek majd be a Rock & Roll...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Pharell Williams már nem happy: jó sokat kell fizetnie plágiumért

Jó, nem egyedül, ketten állják az ötmilliós számlát: Robin Thicke-vel 1,4 milliárd forintnak megfelelő dollárt fizetnek egy hosszú idő után lezárult szerzői jogi perben, amely nagy sikerű számuk, a Blurred Lines miatt indult – számolt be róla a BBC News.

Hagyjátok énekelni! Toto Cutugno ismét Budapestre jön

75. születésnapja alkalmából 2019. április 27-én Toto Cutugno elhozza hozzánk utánozhatatlan varázsát, az olasz dalok által közvetített hamisítatlan mediterrán életérzést.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek