Aztán a nyulak levittek alfába: Sleep Party People a hajón

2015. március 26.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A dán hullám egyik legnépszerűbb zenekara, a Sleep Party People két év után tér vissza az A38 Hajóra. A Brian Batz vezette nyúlmaszkos brigád zseniális érzékkel elegyíti a belassult shoegaze-t a kortárs elektronikával. Előzenekarként pedig Borsos Oleg szólóprojektje, az elektropop Polar Dear lép fel.

Aztán a nyulak levittek alfába: Sleep Party People a hajón

A Sleep Party People voltaképpen egyetlen ember, a dán Brian Batz projektje. Sose találóbb nevet: az az elektronika- és new wave-mániás multiinstrumentalista melankolikus electro-shoegaze muzsikája tényleg mintha az "alvóbulik népének" készült volna.

 

A Sleep Party People igazából nem is zenekar: a koncerteken és lemezfelvételeken a nyúlálarcok jótékony homályba borítják a közreműködők személyét, akik közül egyedül Batz az állandó szereplő. Batz zseniális érzékkel ragad meg egy generációs és korhangulatot, amiben ott kavarog a Boards Of Canada belassult elektronikája, a Joy Division komor újhullámja, A Cure és a My Bloody Valentine újromantikája, a kortárs zene minimalizmusa, a posztrock űrzenéje... A 2010-es első lemez után Trentemøller kérte fel a Sleep Party People-t előzenekarnak, aztán jött a közös turné az Efterklanggal, majd a Roskilde fesztivál - a hálószobapop-artrock projektnek indult SPP jócskán kinőtte magát, többmilliós nézettségű YouTube-klipekkel, stabil rajongótáborral. A Sleep Party People két év után visszatér az A38 Hajóra, ezúttal teljesen új koncertprogrammal, hiszen tavaly Floating címmel új lemezt adott ki.


 

A 2011 tavaszán alakult, nagyívű, romantikus elektropopot játszó Polar Dear zenéje egyaránt táplálkozik a nyolcvanas évek sminkelt, elektronikus világából és az aktuális futurista-kísérletező altpopból. Mostanra a Polar Dear név egyedül Borsos Oleget takarja, aki alkotói magányba burkolózásait követően csepegteti dalait, melyek egyszerre sugároznak szomorkás elvágyódást és magasztos tettvágyat.
 

 

Szólj hozzá!


FEZEN: Van élet a koncerteken túl!

FEZEN: Van élet a koncerteken túl!

A Grammy-díjas Pitbull, a különleges turnéjával visszatérő Helloween, az örök fesztiválkedvenc The Prodigy és a nagy klasszikus Mr Big mellett...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Chris Cornell szobrot kap!

Az egykori Soundgarden- és Audioslave-frontember, Chris Cornell szobra a seattle-i Pop Kultúra Múzeumában kap majd helyet.

Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az észak-amerikai turnén a Three Days Grace és a Prophets of Rage kísérte volna el az együttest, de orvosi utasításra visszamondták a koncertsorozatot.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek