Aztán a nyulak levittek alfába: Sleep Party People a hajón

2015. március 26.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A dán hullám egyik legnépszerűbb zenekara, a Sleep Party People két év után tér vissza az A38 Hajóra. A Brian Batz vezette nyúlmaszkos brigád zseniális érzékkel elegyíti a belassult shoegaze-t a kortárs elektronikával. Előzenekarként pedig Borsos Oleg szólóprojektje, az elektropop Polar Dear lép fel.

Aztán a nyulak levittek alfába: Sleep Party People a hajón

A Sleep Party People voltaképpen egyetlen ember, a dán Brian Batz projektje. Sose találóbb nevet: az az elektronika- és new wave-mániás multiinstrumentalista melankolikus electro-shoegaze muzsikája tényleg mintha az "alvóbulik népének" készült volna.

 

A Sleep Party People igazából nem is zenekar: a koncerteken és lemezfelvételeken a nyúlálarcok jótékony homályba borítják a közreműködők személyét, akik közül egyedül Batz az állandó szereplő. Batz zseniális érzékkel ragad meg egy generációs és korhangulatot, amiben ott kavarog a Boards Of Canada belassult elektronikája, a Joy Division komor újhullámja, A Cure és a My Bloody Valentine újromantikája, a kortárs zene minimalizmusa, a posztrock űrzenéje... A 2010-es első lemez után Trentemøller kérte fel a Sleep Party People-t előzenekarnak, aztán jött a közös turné az Efterklanggal, majd a Roskilde fesztivál - a hálószobapop-artrock projektnek indult SPP jócskán kinőtte magát, többmilliós nézettségű YouTube-klipekkel, stabil rajongótáborral. A Sleep Party People két év után visszatér az A38 Hajóra, ezúttal teljesen új koncertprogrammal, hiszen tavaly Floating címmel új lemezt adott ki.


 

A 2011 tavaszán alakult, nagyívű, romantikus elektropopot játszó Polar Dear zenéje egyaránt táplálkozik a nyolcvanas évek sminkelt, elektronikus világából és az aktuális futurista-kísérletező altpopból. Mostanra a Polar Dear név egyedül Borsos Oleget takarja, aki alkotói magányba burkolózásait követően csepegteti dalait, melyek egyszerre sugároznak szomorkás elvágyódást és magasztos tettvágyat.
 

 

Szólj hozzá!


Presser Gábor még soha nem írt egyetlen énekesre szabott színpadi estet: most megtörtént

Presser Gábor még soha nem írt egyetlen énekesre...

Voltam Ibojka címmel színpadi estet írt Oláh Ibolyának Presser Gábor. A zeneszerző, előadó műve egy CD melléklettel ellátott verseskönyvben...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Indul a Sztárban sztár hatodik évada – Gesztesi Károly és Pintér Tenya is versenybe száll

Már nem kell sokat várnunk arra, hogy újra a képernyő elé ültessen minket az egyik legszórakoztatóbb magyar showműsor, a Sztárban sztár, aminek hatodik évada október 14-től indul útjára.

Elmarad az Alan Parsons Project koncertje!

Az eddig megvásárolt jegyek mostantól visszaválthatók a tervezett koncert dátumaitól számított 30 napig.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
Andrejszki Judit és...
Andrejszki Judit és...
Máramarossziget (Sighetu Marmației) 
Musica Profana koncert
Musica Profana koncert
Gernyeszeg (Gornești) 
CZF 2019 | Bárest
Ausztrál...
Ausztrál...
Budapest