Babos Gyula kozmikus koncertje a Müpában

2014/12/08  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A 65 éves – legendás – gitáros, Babos Gyula vadonatúj produkcióját mutatja be Makrokozmosz címmel december 10-én a Művészetek Palotájában. Az est másik különlegessége, hogy egykori tanítványaiból álló, önmagát Babos Gangként aposztrofáló Veres Mónika 'Nika', Kardos Norbert, Fonay Tibor és Balogh László formációja is színpadra lép.

Babos Gyula kozmikus koncertje a Müpában

Hazánk egyik legismertebb jazzgitárosa, Babos Gyula játszott Pege Aladárral a Kexben, Szakcsi Lakatos Bélával a Rákfogóban, majd Saturnus néven megalapította első formációját. Blue Victory című albuma tucatnál is több országban jelent meg, később olyan világsztárokkal dolgozott együtt, mint Victor Bailey, James Moody, Terri Lyne Carrington, Tony Scott és Frank Zappa. A Babos Project Romanival a roma hagyományokat a jazz-zel ötvözte, de bebarangolta a mainstream jazz, a blues, a roma folklór, az indiai zene és a klasszikus zene vidékeit, és bármit csinált, az áthatotta a jófajta kockázatvállalás szelleme. Munkáiban a legkülönbözőbb generációkat képviselő muzsikustársakat gyűjti maga köré, a Zeneakadémia Jazz Tanszékének egyik alapítójaként és tanárként pedig figyelemmel kíséri és támogatja a fiatal tehetségeket, néhányuknak kiugrási lehetőséget is adva.

 

A Makrokozmosz című produkcióban december10-én a Müpában experimentális oldaláról mutatkozik be. A magyarországi kultúrkincsből és az amerikai hagyományokból merítő zenei világot a gitáros-zenekarvezető két igen tapasztalt fúvós kolléga, Winand Gábor szaxofonos, fuvolista és Fekete-Kovács Kornél trombitás, valamint az egyik legfoglalkoztatottabb hazai nagybőgős, Orbán György és a még tanulmányait végző, kivételes tehetségű dobos, Czirják Tamás társaságában mutatja be. A koncert elején pedig Babos Gyula a nemrégiben Junior Prima Díjat kapott Fonay Tibor jazz-basszusgitárost is a soraiban tudó, kedvenc fiatal zenésztársaiból álló Babos Ganggel is elmerül az improvizációban.   


Jazzműhely - Babos Gyula: Makrokozmosz
2014. december 10. szerda 19:30 — 21:30
Művészetek Palotája, Fesztivál Színház

Közreműködők: Babos Gyula – gitár, Winand Gábor - ének, szaxofon, fuvola, Fekete-Kovács Kornél - trombita, szárnykürt, Orbán György – bőgő, Czirják Tamás - dob

Babos Gang: Veres Mónika "Nika" – ének, Kardos Norbert – zongora, Fonay Tibor – basszusgitár, Balogh László - dob


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek