Back to the roots: Ősparty II. a Dürer Kertben

2015/02/03  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Budapesten egymást érik az elektronikus zenei partik, nagy nemzetközi sztárok adják egymásnak a lemezjátszót, kultikus öregek tolják hetente a klubjaikban, míg az újak megszállottan keresik a trendeket és hasonló életkorú közönségüket. Olykor azonban érdemes megállni egy kicsit, akár csak egyetlen estére, hogy megvizsgáljuk, megvan-e még a tűz, az a közösségépítő attitűd, amely megváltoztatta a kilencvenes évek magyar zenei világát és létrehozta azt a partikultúrát, amelyben él, alkot, táncol, zenél dj, mc, vj és a közönség, vagy ez már szigorúan csak biznisz...

Back to the roots: Ősparty II. a Dürer Kertben

Az Ősparty tavaly januári sikere igazolta, hogy szükség van ezekre a kicsit osztálytalálkozó-szerű pillanatokra, amelyben szerencsésen keveredik a harmincasok-negyvenesek nosztalgiája a mai partyk közönségével, hiszen rengetegen jöttek el megtapasztalni, milyen volt az a bizonyos törzsi-rituális-savas Eredet egy-egy frankhegyi, csillebérci, törökbálinti, nagycirkuszos bulin, hogy született a nagybudapesti acid, hogy fordult később goatrance-be. A kilencvenes-nullás évek magyar partyvilága hamar nemzetközi hírre tett szert, melynek attitűdjét leginkább a szintén világszinten jegyzett, kultikus státuszú Ozora Fesztivál képvisel a jelenben.

Egy videó a hőskorból

- Ez egy jó alkalom arra, hogy ismét összegyűljünk és megmutassuk a mostani fiataloknak, milyen zenék szóltak akkoriban, pláne hogy mostanában ismét sokszor hallani acid-house-t technopartykon - mondja Titusz, aki az underground dj-lét után az utóbbi években elismert producerként közismert.

A két színpad - hasonlatosan a tavalyihoz  - ezúttal is tematikus: az Acid Stage-en a klasszikus, savasabb, acid-house-os hangulatot idézi fel Titusz, az X-Lab bulik egyik fele, frankhegyi fílinget ígér Dork (Dork & Kozma), Bernáthy Zsiga természetesen elhozza elektronikus vasait, hogy ahogy apjával anno, élőben szólaltassa meg őket, az I&I lemezbolt bakelitjeinek illatát Christian hozza vissza. míg a jelent 1000arc képviseli.


Egy videó tavalyról


A Goatrance.hu Stage fellépői a hőskorszak idején még leginkább kisiskolások voltak, mégis ők azok, akik 2015-ben is hasonlóképpen gondolkodnak az elektronikus zenei szubkultúráról, mint a vén szülék: Hruscsov, Showma, Lucky, Psymon, Snag mellett természetesen a látvány is a klasszikus partyk szellemében készül, melyért vj Trippy és a Luxon Visual Art felel.


Ősparty II.
Időpont: 2015. február 6. 22.00
Kapunyitás: 22.00
Helyszín: Dürer Kert (XIV. Ajtósi Dürer sor 19-21.)
Fellépők: Acid stage - Titusz (X-Lab), Dork (Dork & Kozma), Bernáthy Zsiga live, Christian, 1000arc,Goatrance.hu stage - Hruscsov, Showma, Lucky, Psymon, Snag
Jegyár: 1000,- Ft


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek