Balaton Method - filmvetítések és minikoncert!

2015. február 20.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Március 1-én premier előtt részleteket láthatunk a Kodály Method Balaton Method című filmjéből, a Menjek/Maradjak két új epizódjából: a Sweet Home-ból és az Inside Berlinből. A sor még nem ért véget, mert az itthon már csak elvétve látható Szabó Simon: Fal című filmet is levetítik, aztán átadják a terepet egy Balaton Method minikoncertnek.

Balaton Method - filmvetítések és minikoncert!

Vannak azok a filmek, amik összerántják a várost. Közösségi erőből készülnek, és egy generáció életérzését sugározzák. Ezekből mutat be hármat március 1-jén a Trafó, és még egy Balaton Method minikoncerttel is megfejeli a közösségi kultúrélményt.  A Kodály Method március 6-ai filmpremierje előtt nyerhetünk betekintést a Balaton Method című zenés roadmovie-ba, láthatjuk Szabó Simon immár 70 fesztiválfelkérést kapott, több országban is bemutatott Fal című nemzetközi hírű rövidfilmjét, amire egyébként úgy kell vadászni a hazai mozikban. A nagy sikerű Menjek/Maradjak filmek sora idén a Sweet Home-mal, a külföldről hazaköltöző magyarok történetével, illetve az Inside Berlin című egészestés filmekkel folytatódik, amikből szintén egy-egy részletet láthatunk. Hogy az élmény teljes legyen, a bemutatott munkák alkotóival és producereivel Libor Anita, az Index újságírója beszélget. Tavasz, önerő, Y-generáció: hiánypótló filmek a Trafóban.

A vetítések és a koncert között pedig a Libor Anita által vezetett, alkotókkal tartott beszélgetésen bővebben megismerkedhetünk a hazai filmforgalmazás kérdéseivel.

Kodály Method – Afterjka – Speak Easy Project: ENNYI!

2015.03.01. (vasárnap) 20.00

Trafó

Filmvetítések
Kodály Method: Balaton Method - premier előtti ráhangoló (10min)
Szabó Simon: Fal - filmvetítés (10 min)
Speak Easy: Sweet Home - előzetes (10 min)
                   Inside Berlin – előzetes (10 min)

Beszélgetés az alkotókkal
moderátor: LIBOR Anita, az Index újságírója

Balaton Method minikoncert
HARCSA Veronika, GYÉMÁNT Bálint, Andrew J.
HÓ Márton, HORVÁTH Kristóf, GULYÁS Kristóf


 

 

Szólj hozzá!


John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve visszatér a mozikba

John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve...

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként pedig meditál – mostanában idejének nagy részét a próbateremben tölti.

Rúzsa Magdi előhúzta az aduászt

Aduász címmel új dalokat tartalmazó stúdiólemezt készített Rúzsa Magdi. Az énekesnő februári dupla (telt házas) Aréna-koncertje is megjelent CD-n és DVD-n.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek