Bangó Margit utolsó nagykoncertjén is tuti megfőzi a közönségét

2020/02/24  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A világhírű cigány- és magyarnóta-énekes 70. születésnapja alkalmából, egy utolsó nagykoncertre készül 2020. október 25-én, a Papp László Budapest Sportarénában.

Ez lesz Bangó Margit urolsó nagykoncertje

A tradicionális muzsikus családból származó énekesnő pályafutása már 17 éves korában elkezdődött, amikor a Magyar Rádió tehetségkutató versenyén felfedezték kivételes énekhangját. Ettől fogva rádió- és tévéműsorok állandó szereplője lett, ekkor jött létre például a mai napig legendás Bangó Margit-Horváth Pista kettős. Később a 100 Tagú Cigányzenekar szólistája lett, ebben az időszakban számos külföldi és hazai koncerteken, nagyszabású gálaelőadásokon szólalhattak meg a több százéves hagyományokkal rendelkező magyar nóták és cigánydalok.

 

„A magyar nóta vagy a cigánydalok műfaja nehéz műfaj. Akik értenek hozzá, tudják.
Nem elég jól énekelni, át kell tudni adni a közönségnek a sok százéves nótákban rejlő érzéseket, a vidámságot és a szomorúságot egyaránt. Vannak dalok, amelyek évszázadok alatt formálódtak és formálódnak a mai napig olyanná, hogy mindenki bánatát, vagy örömét kifejezzék. Ezt kell hitelesen elénekelni az embereknek, legyen szó lemezfelvételről, vagy koncertről” – mondta el Bangó Margit.

A zene mellett nagy hangsúlyt fektet a gasztronómiára is, fontosnak tartja, hogy ezen tudását is továbbadja az embereknek. Több száz receptet tud fejből, melyeket eddig négy szakácskönyv formájában papírra is vetett, és három kötete a nemzetközi Gourmand World Cookbooks Awards versenyen első helyen végzett. „Bangó Margit legalább úgy főz, mint ahogyan énekel!” – mondták róla a verseny után.

A magyar nóták és cigánydalok koronázatlan királynője 2020. október 25-én, az utolsó nagykoncertjére a zenei sok színűséget hozza el közönségének. Az Arénában elhangzanak pályafutásának meghatározó dalai, legnagyobb slágerei, mint például a Halk zene szól az éjszakában, a Fekete bánat, a Hosszú fekete haj, az Álltam a hídon. A koncerten Szalai Antal és Cigányzenekara kíséri majd, közreműködik Kökény Attila, Takács Nikolas, Emilio, Roby Lakatos, Rigó Jancsi, Szigeti Fercsi és a 4 for Dance táncegyüttes. Néhány dal szimfonikus hangszerelésben, a Budapest Chamber Sinfonietta kíséretében, Drucker Péter vezényletével szólal majd meg.

 

Bangó Margit, születésnap, nagykoncert, Aréna, búcsúkoncert

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek