Barcelona mellett forgott a Zagar új klipje

2013/11/28  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Ahogy arról a koncert.hu is beszámolt, a videó költségeinek egy részét egy közösségi kezdeményezés keretein belül a rajongók dobták össze. Nagylelkűek lehettek, mert a munkálatok nem Balmazújváros, hanem Barcelona mellett folytak.

Barcelona mellett forgott a Zagar új klipje

Elkészült az első hivatalos videoklip a Zagar idén áprilisban megjelent új albumához. A hetvenes évek sci-fi filmjeinek világát idéző videót Barcelona mellett forgatták, a dalhoz egy remixlemez is megjelent a német Mole kiadó gondozásában.

A videót egy magyar-orosz filmes, Kostil Danila rendezte, akinek saját filmgyártó cége is van, a Kinopravda.

"Egy ideje már terveztük, hogy együtt dolgozunk, de aztán nemrég álltak össze a dolgok a forgatáshoz. Egy földöntúli drámai világot akartunk megjeleníteni a hetvenes évek sci-fi filmjeire jellemző analóg technikákkal" - nyilatkozta Zságer Balázs, a Zagar zenekar vezetője.

A forgatás külső helyszíne a Barcelonához közeli cardonai sóbánya, illetve cseppkőbarlang volt, de egy argentin és egy katalán csapat segítségével makettek is készültek a filmhez, ezeket egy barcelonai stúdióban rögzítették. A külföldi kritikusok korábban arról írtak, hogy a Space Medusában a hetvenes évek űrdiszkója keveredik a mostani elektronikus zenével, ez is az egyik kiindulópont volt a videóhoz. 

"A végső inspirációt Tarkovszkij híres Solaris című filmje jelentette. A klipben a spanyol Edu Evia és az amerikai Amanda Goldsmith a két főszereplő, illetve a kislányom, Zságer Liza, aki a Light Leaks című Zagar-album borítóján is szerepel" - fejtette ki Zságer Balázs.

A videó költségeinek fedezéséhez jelentős hozzájárulást jelentett a Zagar úgynevezett crowdfunding kampánya, amelynek keretében a rajongók anyagilag is hozzájárulhattak a videó elkészüléséhez. Emellett több nemzetközi filmgyártó cég szállt be a nagyszabású projektbe.

A már az angol BBC rádión is sugárzott számhoz megjelent egy remixlemez is, rajta a dal kislemez verziója mellett hat átdolgozással, ezeket fiatal, tehetséges magyar producerek készítettek: Add2Basket, Kuriouss, Tits & Clits, Headshotboyz, Seres és Belle Belle. A Space Medusa filmje a pénteki megjelenés napján a főoldalra került az egyik legismertebb nemzetközi videómegosztó portálon, a Dailymotion-ön.

Zságer Balázs azt is elmondta, hogy ezzel lezárul a "Space Medusa év" a zenekar életében, jövőre a Light Leaks album több másik számához szeretnének videót készíteni, emellett egy újfajta színpadi megjelenést is terveznek a közeljövőben. Idén december 27-én találkozhat utoljára a közönség a csapattal, karácsonyi koncertjükön a fővárosi Trafóban.

A hazai elektronikus zenei színtér egyik legsikeresebb zenekara, a Zagar 2001-ben alakult és eddig négy albumot készített: a Local Broadcast 2002-ben, Szezon/Eastern Sugar (filmzene) 2004-ben, a Cannot Walk Fly Instead 2007-ben, a Light Leaks pedig idén jelent meg. A zenekarban Zságer Balázs mellett Dj Bootsie (szkreccs), Lázár Tibor (dob), Zságer-Varga Ákos (basszusgitár) és Ligeti György (ének, gitár) szerepel.



Képtár

  • Barcelona mellett forgott a Zagar új klipje kép 22442
 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek