Barcelona mellett forgott a Zagar új klipje

2013. november 28.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Ahogy arról a koncert.hu is beszámolt, a videó költségeinek egy részét egy közösségi kezdeményezés keretein belül a rajongók dobták össze. Nagylelkűek lehettek, mert a munkálatok nem Balmazújváros, hanem Barcelona mellett folytak.

Barcelona mellett forgott a Zagar új klipje

Elkészült az első hivatalos videoklip a Zagar idén áprilisban megjelent új albumához. A hetvenes évek sci-fi filmjeinek világát idéző videót Barcelona mellett forgatták, a dalhoz egy remixlemez is megjelent a német Mole kiadó gondozásában.

A videót egy magyar-orosz filmes, Kostil Danila rendezte, akinek saját filmgyártó cége is van, a Kinopravda.

"Egy ideje már terveztük, hogy együtt dolgozunk, de aztán nemrég álltak össze a dolgok a forgatáshoz. Egy földöntúli drámai világot akartunk megjeleníteni a hetvenes évek sci-fi filmjeire jellemző analóg technikákkal" - nyilatkozta Zságer Balázs, a Zagar zenekar vezetője.

A forgatás külső helyszíne a Barcelonához közeli cardonai sóbánya, illetve cseppkőbarlang volt, de egy argentin és egy katalán csapat segítségével makettek is készültek a filmhez, ezeket egy barcelonai stúdióban rögzítették. A külföldi kritikusok korábban arról írtak, hogy a Space Medusában a hetvenes évek űrdiszkója keveredik a mostani elektronikus zenével, ez is az egyik kiindulópont volt a videóhoz. 

"A végső inspirációt Tarkovszkij híres Solaris című filmje jelentette. A klipben a spanyol Edu Evia és az amerikai Amanda Goldsmith a két főszereplő, illetve a kislányom, Zságer Liza, aki a Light Leaks című Zagar-album borítóján is szerepel" - fejtette ki Zságer Balázs.

A videó költségeinek fedezéséhez jelentős hozzájárulást jelentett a Zagar úgynevezett crowdfunding kampánya, amelynek keretében a rajongók anyagilag is hozzájárulhattak a videó elkészüléséhez. Emellett több nemzetközi filmgyártó cég szállt be a nagyszabású projektbe.

A már az angol BBC rádión is sugárzott számhoz megjelent egy remixlemez is, rajta a dal kislemez verziója mellett hat átdolgozással, ezeket fiatal, tehetséges magyar producerek készítettek: Add2Basket, Kuriouss, Tits & Clits, Headshotboyz, Seres és Belle Belle. A Space Medusa filmje a pénteki megjelenés napján a főoldalra került az egyik legismertebb nemzetközi videómegosztó portálon, a Dailymotion-ön.

Zságer Balázs azt is elmondta, hogy ezzel lezárul a "Space Medusa év" a zenekar életében, jövőre a Light Leaks album több másik számához szeretnének videót készíteni, emellett egy újfajta színpadi megjelenést is terveznek a közeljövőben. Idén december 27-én találkozhat utoljára a közönség a csapattal, karácsonyi koncertjükön a fővárosi Trafóban.

A hazai elektronikus zenei színtér egyik legsikeresebb zenekara, a Zagar 2001-ben alakult és eddig négy albumot készített: a Local Broadcast 2002-ben, Szezon/Eastern Sugar (filmzene) 2004-ben, a Cannot Walk Fly Instead 2007-ben, a Light Leaks pedig idén jelent meg. A zenekarban Zságer Balázs mellett Dj Bootsie (szkreccs), Lázár Tibor (dob), Zságer-Varga Ákos (basszusgitár) és Ligeti György (ének, gitár) szerepel.Képtár

  • Barcelona mellett forgott a Zagar új klipje kép 22442
 

 

Szólj hozzá!


Schwartz Dávid a mantrák hálójába került

Schwartz Dávid a mantrák hálójába került

Le is írta nekünk – meg nektek is –, hogy miért és mégis hogyan :)
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hogyan szerettessük meg a zongorát a Spotify-generációval? Például a Walking Dead zeneszerzőjével!

Chad Lawson a klasszikus zongorázást keresztezi a legújabb technikai vívmányokkal, az elektronikus zene eszközeivel, így hoz létre egészen különleges hangzást és stílusötvözetet. Az A38 Hajón hallgathatjuk meg a végeredményt október 11-én, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

Moszkva első magánkézben levő balett-társulata az Erkelben vendégeskedik

2018. november 3-án és 4-én az Erkel Színházban lép fel a Moszkvai Balett társulata, műsorukon a DON QUIJOTE és a CSIPKERÓZSIKA szerepel.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek