Beindult a nyüzsgés: új lemez és európai turnédátumok a Papa Roachtól!

2017/05/31  ·   Ajánló   ·  Simonyi Éva

Az együttes a ‘93-as megalakulása óta ontja magából a meglepően nyílt, őszinte dalszövegű, néhol rap-rock-ba nyúló rockalbumokat, és turnézik szinte megállás nélkül. Új lemezük nemrég jelent meg: május 19-én adták ki kilencedik stúdióalbumukat Crooked Teeth címmel.

Beindult a nyüzsgés: új lemez és európai turnédátumok a Papa Roachtól!

A lemezről előzetesen több dalt is “kiszivárogtatott” a banda, nem egyhez klip is készült. Az albumra mindössze 2 évet kellett várni, a 2015-ös F.E.A.R. után rengeteget koncerteztek, így magát a lemezt igen rövid idő alatt sikerült összerakni.

Az album első single-je a címadó Crooked Teeth lett. A dal február elején jött ki, klippel együtt:

A Help című dal lett az album második single-je, szintén februártól volt hallható a nagyközönség számára, és óriási sikert aratott. A rajongók nagyon pozitív visszajelzéseket adtak, és áprilisban a Billboard Mainstream Rock Songs listáján első helyet ért el.

Az együttes ezzel az albummal kicsit visszanyúl a kezdeti stílusához. A címadó dal például kimondottan az első albumokon hallható számok hangulatát hozza vissza, sőt, néhol egy kis rap-rock fűszerezést is kaptak a dalok. A banda mindig meg tud újulni, sokszor vegyít még sosem használt elemeket a dalaihoz, néhol poposabb, néhol elektronikusabb hangzást elérve, de mégis megőrizve saját stílusát. A Crooked Teeth számomra többszöri hallgatás után is ugyanúgy 10/10, mint amikor először pörgettem végig. Lendületes, őszinte, dallamos, Papa Roach-os.

Az albumot népszerűsítő turné keretein belül Európába is ellátogatnak majd, de a helyszínek között egyelőre nem szerepel Magyarország. Reménykedjünk benne, hogy ide is ellátogatnak hamarosan, hiszen az együttes már többször járt Magyarországon, és mindig úgy nyilatkoznak, hogy alig várják, hogy újra zenéhessenek a magyar közönségnek!


 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek