Berlinben díjazták a Naked Truckers-klipjét

2014/12/09  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Két sikeres klip után új csemegével jelentkezik a különleges trió, mely rockabilly-zenekarnak indult, de ma már leginkább ennyire hajaz egy modern, dögös gitárzenekarra is. Az együttes, mely idén adta ki új nagylemezét, előző zenés kisfilmjével nemzetközi versenyt nyert Berlinben.

Berlinben díjazták a Naked Truckers-klipjét

„A Naked Truckers rockabilly együttesnek indult, de már a kezdetektől nyilvánvalóvá vált, hogy nem ragadunk le az autentikus vonalnál" - meséli a 2009-ben alakult zenekarról a frontember, Little G. Az elmúlt három évben kialakult az együttes (Little G mellett Peete Jones dobos és Mitch Farty nagybőgős) sajátos zenei világa, melybe belefér a blues, a rock and roll, a punkos hangulat, de a kétezres évek olyan menő zenekarait is eszünkbe juttathatja, mint a Hives, a White Stripes vagy a Black Keys.

A Naked Truckers legutóbbi nagylemeze, a Jump! 2014 januárjában jelent meg. A zenekar az új dalokat nem csak hazai fellépéseken, hanem sikeres európai klubkoncerteken is, összesen nyolc országban bemutatta.

"A Jump című lemez megírásakor leginkább az motivált, hogy valami újat hozzak létre a már meglévő alapokon. Igyekeztünk kicsit formabontóak lenni ebből a szempontból, így kerültek olyan számok a korongra, melyek inkább a 2000-es évek olyan garázsrock zenekarainak a hatását tükrözik, mint a White Stripes vagy a Black Keys. A változatos hangzás az, amitől élővé válik a lemez - azt a fajta csapongó életerőt képviseli, ami annyira jellemző az együttesre. Egyfajta egyensúlyra törekedtünk, hogy ne csússzon el a lemez egyik irányba sem, és ne a megmondós szövegek domináljanak, de ne is egy súlytalan, semmitmondó anyagot hozzunk össze. A Jump egy olyan lemez, ami megmozgat, amitől utazás közben benyomod a gázt tövig, és amitől nem kell kávé a reggeli ébredéshez. Ezt az érzést importáljuk sikerrel immár más országokba is" - meséli a frontember.

Az új lemezhez eddig két klip készült, a Big Boobs és a Jump! című dalokhoz - utóbbi májusban megnyerte a Berlin Music Video Awards Best Live Act kategória díját. Most pedig itt az új videó, a Phaedra című dalhoz.

"Az előző két klip óriási sikere után nem volt kérdéses, hogy újra a Rónai Domonkos-Szilágyi Fanni rendező-operatőr-párossal forgatjuk az új kisfilmet. Ez a videó igazi csemege mind zenei, mind filmes szempontból, hiszen itt nem csak a szórakoztatás a cél: a két fiatal filmes zseni mindig művészi igénnyel áll neki a munkának. Ezért nyerhetett például a Jump! szakmai díjat egy neves nemzetközi videoklip fesztiválon, és nem kisebb ambícióink vannak az új klippel sem" - mondja a gitáros-énekes.


 

Klippremier-koncert: december 12., Budapest, Kuplung


Képtár

  • Berlinben díjazták a Naked Truckers-klipjét kép 38902
  • Berlinben díjazták a Naked Truckers-klipjét kép 38903
  • Berlinben díjazták a Naked Truckers-klipjét kép 38904
 

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek