Casablanca a Király utcában: Cabaret Medrano 15!

2016/10/07  ·   Ajánló   ·  mmi

Minek is tagadnám: évek óta kitartó rajongója vagyok a zenekarnak. Láttam őket már a Fővárosi Nagycirkuszban, a Szigeten, nyomorogva kicsinél is kisebb klubokban, táncolva tágasabb és kényelmesebb helyeken – bárhol léptek fel, megteremtették azt az egészen különleges atmoszférát, ami a koncertjeiket jellemzi. A születésnapjukat a Gödörben ünneplik

Casablanca a Király utcában: Cabaret Medrano 15!

A Cabaret Medrano zenekar Verebes György vajdasági magyar festő és Kamondy Imre fővárosi költő-színész barátságából született a pesti romkocsmákkal együtt 2001-ben. Dalaikban keveredik a 20-as évek berlini kabaréjának, a Brecht–songoknak és Budapest éjszakai figuráinak világa. Minden dal egyben egy mini novella, és minden koncert egy kicsit színházi előadás is, ahol a hangulattal együtt alakul a történet és az azt leíró zene is. Szövegeik sok rokonságot mutatnak ismert kelet-európai írók (Hrabal, Mrożek) világával, akik szintén a kisemberek hétköznapjairól mesélnek.

Erről a koncertről itt írtunk

A csapat tizenöt éves története során kiadott három albumot és a hagyományos koncerthelyszínek mellett – többek között – megfordult a Nemzeti Színházban és a Katona József Színházban, a Nemzeti Múzeumban és a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Műpában és a Fővárosi Nagycirkuszban. Legújabb, más műfajokat is bevonó műsorát a „Bohém világ" című darabot pedig idén nyáron a Bábel Sound Fesztiválon mutatta be Szalóki Ági és két kitűnő színész Tóth József és Krausz Gábor közreműködésével.

A zenekar tagjai

Kamondy Imre (ének, harmonika),
Verebes György (zongora, ének),
György Andrea (hegedű, ének),
Horváth Gábor (basszusgitár),
Szert Zsigmond (dob),
Nagy Balázs Krisztián (gitár),
Tamás Áron (klarinét – aki a szülinapi koncerten mutatkozik be először a zenekarral!).

Az évek során sok muzsikus megfordult a csapatban, és mindegyikük hozzáadott valamit saját zenei világából. A születésnapi koncerten a következő vendégzenészek ünnepelnek a zenekarral:

Darvas Kristóf: tangóharmonika
Darvas Bence: zongora, hegedű, trombita (jelenleg: Vasárnapi Gyerekek, Európa Kiadó)
Dudás Zsombor: ütőhangszerek (jelenleg: Vasárnapi Gyerekek, Balaton, Pluto, Űrhajó...)
Grénus Tímea: altklarinét (jelenleg: Cosa Polska)
Nemes Janó: szaxofon (jelenleg: Vodku)

Bónusztrack: Kiállítás

A koncert kísérőrendezvénye egy kiállítás is, amely a Cabaret Medrano tagjainak „kézzelfogható" műveit mutatja be. Verebes György (zongora) festőművész, a Szolnoki Művésztelep vezetője olajfestményeit, György Andrea (hegedű) grafikáit, Kamondy Imre (ének, harmonika) fotóit, Nagy Balázs Krisztián (gitár) concept art alkotásait, valamint Rontó Lili, a zenekar legtöbb albumának borítóját és plakátját tervező grafikusművész munkáit nézheti meg a közönség.

Cabaret Medrano 15

2016. október 28., 19:30.
Gödör Klub
Vendég: Presszó Tangó Libidó, Taraf de Akácfa



Képtár

  • Casablanca a Király utcában: Cabaret Medrano 15! kép 53567
 

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek