Vegán töpörtyű és zongoramuzsika, avagy boomerségünk története

Ahogy azt híreink között beharangoztuk, a Turbina vacsorakoncerteket szervez (link a cikk végén). Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy meghívtak a keddi eseményre. Minden ízében kiváló este volt...

Vegán töpörtyű és zongoramuzsika, avagy boomerségünk története
Fotók: sinco

Gigantikus Quimby-dixit az MVM Dome-ban

Class & Roll Part 2. lehetett volna a szombati koncert címe, hiszen 2018 júniusában volt az első alkalom, amikor a Quimby és az Óbudai Danubia Zenekar közös koncertet adott – akkor a Margitszigeten. Bár ezen az első koncerten nem voltunk ott, a helyszínek ismeretében bizton állíthatjuk,...
 
Úgy táncoltunk, ahogy LP fütyült

Úgy táncoltunk, ahogy LP fütyült

Krakkóból érkezett hozzánk, rá egy napra Münchenben állt színpadra, és még várja hat város Európában, majd Luxembourgban fejeződik be a turné március 17-én. Őszintén örülünk, hogy LP megállt Budapesten is!
 
 
Bye Alexet a Sleppjével együtt kilőtt az űrbe

ByeAlexet a Sleppjével együtt kilőtték az űrbe

Ez volt életem második ByeAlex-koncertje. Nem vagyok rajongó, csak érdeklődő. De szombaton nagyon irigyeltem a zenekart és a frontembert, valamint hűséges követőiket, mert olyan közös ajándékban volt részük, amit talán minden előadó és közönség megérdemelne.
 
A fotókat Barabás Béla bocsájtotta a rendelkezésünkre.

Barabás Béla: Óriási paradigmaváltás előtt állunk

Az úgy volt, hogy Béla képviselte a Koncert.hu-t a Veszprém Jazz Fesztiválon, ahol novemberben négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok – köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer – fellépése várta a műfaj iránt érdeklődőket. Igazából erről...
 
A Dürerbe egy hónappal előbb köszöntött be a karácsony

A Dürerbe egy hónappal előbb köszöntött be a karácsony

A kanadai zenész a világon az egyetlen, akitől – akár végtelenítve is – képes lennék karácsonyi dalokat hallgatni, de azért örülök, hogy a Dürerben szerdán nem ezek a számok alkották a koncert műsorát. Mégis, olyan volt ez az este, mintha előrehozták volna a szeretet ünnepét.
 
A Cabaret Medrano

A Cabaret Medrano a világot jelentő deszkákon – dalpremierrel!

A 22 éves Cabaret Medrano zenekar idén ősszel jelenteti meg negyedik albumát, Visszatérni délre címmel. A különleges, dramatizált, vizuális effektekkel és apró jelenetekkel színesített bemutatónak a Katona József Színház ad otthont. Nem babonásak: pénteken, 13-án.
 
 
A legjobb dolog, ami a nyári fesztiválszezon végén történhetett velünk: BALKAN:MOST

A legjobb dolog, ami a nyári fesztiválszezon végén történhetett velünk: BALKAN:MOST

Csak kapkodtuk a fejünket nyáron, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat milyen koncerteket, eseményeket kínált. Az volt a jó az egészben, hogy nem csak ránk zúdítottak egy raklap koncertet, ez lett volna a legkönnyebb megoldás, hanem jól érzékelhető...
 
Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Nem mered még egyszer elkezdeni, hogy lala-lala... – Manu Chao-akusztik Veszprémben

Először persze az egész BALKAN:MOST fesztiválról kellene írni, de az a nagyobb meló, amit ide-oda tologat az ember, rendezi a gondolatait, szűrögeti az emlékeit, rakosgatja a fejében a mondatokat. De jön az is, csak a kollégák elkezdték közölni a Manu Chao-beszámolóikat, és az van,...
 
Amiért idén (is) nagyon szerettük a Malom fesztivált

Amiért idén (is) bitang jó volt a Malom fesztivál

Tavaly már alaposan körbejártuk, miért szerettük a vajdasági fesztivált – link a cikk végén –, s bár idén úgy vágtunk neki, nekünk csak annyi kell a boldogsághoz, mint tavaly, még mindig találtunk további indokokat arra, hogy jövőre se hagyjuk ki.
 
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Fesztiválzáró: kimentünk a Szigetre drogos, külföldi csürhékre vadászni

De csak vidámságot, csillámtetkókat, óriásbábokat meg egy kisebb városnyi Billie Eilish-rajongó tinédzsert találtunk, szülőkkel vagy szólóban. (A magánzókat a koncert után párokba rendeződött felmenőik várták a K hídon kívül.)
 
Nem unjátok még ezt az egész szigetes rinyálást?

Nem unjátok még ezt az egész szigetes rinyálást?

Mert én kezdem... De igen jó lenne, ha ezt az egész agymenést csak azok kommentelnék, akik elolvassák. Végig. És elsősorban az X generáció tagjai.
 
Fotók: Vámosi Patrik/Gyárkert, amelyik nem, azt külön jelöltük.

Iggy-színház a Gyárkertben

"Iggy Pop élete és munkássága a zene egyik legfigyelemreméltóbb túléléstörténete" – ezt a mondatot sajnos nem mi találtuk ki, hanem a New York Times szerzője. De nagyon igaz.
 
A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek