Év koncertje - szavazás

Csak kapkodjuk a fejünket: a MÜPA októbere

2014. szeptember 24.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Kínálati oldalról rengeteg jó koncert és műfaji sokszínűség, keresleti oldalról pedig a teljes zavar jellemzi a MÜPA októberi programválasztékát: na de melyiket válasszuk????

Csak kapkodjuk a fejünket: a MÜPA októbere

Tán a Wicked Knee-t?
2014. október 06.

Billy Martin, a frenetikus dobos néhány éve határozta el, hogy olyan csapatot hoz létre, melyhez hasonlóban soha nem zenélt korábban. Három rézfúvós zenésztársával megalapította a Wicked Knee nevű formációt, mely hagyományos kísérőhangszerek nélkül is tökéletes és hiánytalanul teljes hangzás létrehozására lett képes. Rövidesen fel is vették első stúdióalbumukat és sorra adják utánozhatatlan hangulatú koncertjeiket.

Vagy a  The Tiger Lillies-t?
2014. október 08.

Úgyis lemaradtunk róla, amikor nemrég az A38-on jártak... Az "ördögien angyali" The Tiger Lillies ismét Budapesten! Az együttes vezéregyénisége, Martyn Jacques hét éven keresztül képezte magát operaénekesként, a kasztrált énekesek stílusát sajátította el. Dalai Anglia legmélyebb bugyraiba vezetnek: prostituáltak, kábítószerfüggők, tolvajok történetei elevenednek meg gumicsirkék, hangszer-fűrészek, dobok, tangóharmonika-dallamok, bizarr áriák közepette.

 

Esetleg a Szenvedélyt?
2014. október 17.

Az előadás egy olyan sorozat - Bábel-est - első állomása, mely a különböző művészeti kifejezési formák egymást erősítő kapcsolatára épít, abban bízva, hogy a bábeli gazdagság nem válik egyben bábeli zűrzavarrá is. Az első Bábel-est középpontjában a szenvedély áll. A Quimby a maga felkavaró alternatív rockját, a Romengo az oláh cigány zene elképesztő érzelmi telítettségét szövi bele. A Pataky Klári Társulat a kortárs eszköztárával, Tóth Krisztina pedig zavarba ejtően személyes hangú költészetével ragad majd magával. 

 

De az is lehet, hogy a Kalákát Tibusszal
2014. október 31.

A Kaláka 1969-es megalakulása óta, nemzedékről nemzedékre egyet jelent a magyar és az egyetemes költészet remekeinek megzenésítésével. Rendkívüli életművük önmagáért beszél, és aligha kell bemutatni a Művészetek Palotája közönségének, de az örökzöld Kaláka-hangvétel - és az azt remekül kiegészítő Rackajam - mellett ezúttal egyedi élményt is kínál az együttes. Ez lesz ugyanis az első koncertje, amelybe Tátrai Tibor is beszáll, rockos felhangokkal súlyosbítva az énekelt verseket és a népzenét. Sebestyén Mártával több közös koncertet adtak már, ám arra még nem volt példa, hogy Kaláka-dalokat énekeljenek együtt. Amiként arra is először kerül sor, hogy a filmes Cakó Ferenc Kaláka-dalokra készít homokanimációt. Ott lesznek az együttes egykori tagjai: Huzella Péter és Mikó István, újra felhangzanak rég hallott dalok. Szóval, ha közhelyesen hangzik is, bizony tény: ehhez hasonló koncert még nem volt a Kaláka első negyvenöt évében.


 

 

Szólj hozzá!


Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Nem, a Sex Pistols énekese nem halt meg

Hacsak abba nem lehet belehalni, hogy az emberről "deadly" hoaxot gyártanak... Ez történt ugyanis John Lydonnal, aka Johnny Rotten.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Már megint arénáznak ezek a huligánok

Lassan három év telt el azóta, hogy Hooligans legutóbb bevette az Budapest Arénát. A csapat idén március 16-án rátesz még egy lapáttal, és – ahogy az esemény elnevezése is mutatja – egyik leglátványosabb rock koncertjére készül a Papp László Budapest Sportarénában.

Ha addig több előadót nem zárnak ki, kész A DAL szombati döntőseinek listája

Döntőjéhez érkezett A Dal 2019, szombaton kiderül, hogy a nyolcas mezőnyből melyik mű nyeri el a Magyarország legjobb dala címet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek