Csak kapkodjuk a fejünket: a MÜPA októbere

2014. szeptember 24.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Kínálati oldalról rengeteg jó koncert és műfaji sokszínűség, keresleti oldalról pedig a teljes zavar jellemzi a MÜPA októberi programválasztékát: na de melyiket válasszuk????

Csak kapkodjuk a fejünket: a MÜPA októbere

Tán a Wicked Knee-t?
2014. október 06.

Billy Martin, a frenetikus dobos néhány éve határozta el, hogy olyan csapatot hoz létre, melyhez hasonlóban soha nem zenélt korábban. Három rézfúvós zenésztársával megalapította a Wicked Knee nevű formációt, mely hagyományos kísérőhangszerek nélkül is tökéletes és hiánytalanul teljes hangzás létrehozására lett képes. Rövidesen fel is vették első stúdióalbumukat és sorra adják utánozhatatlan hangulatú koncertjeiket.

Vagy a  The Tiger Lillies-t?
2014. október 08.

Úgyis lemaradtunk róla, amikor nemrég az A38-on jártak... Az "ördögien angyali" The Tiger Lillies ismét Budapesten! Az együttes vezéregyénisége, Martyn Jacques hét éven keresztül képezte magát operaénekesként, a kasztrált énekesek stílusát sajátította el. Dalai Anglia legmélyebb bugyraiba vezetnek: prostituáltak, kábítószerfüggők, tolvajok történetei elevenednek meg gumicsirkék, hangszer-fűrészek, dobok, tangóharmonika-dallamok, bizarr áriák közepette.

 

Esetleg a Szenvedélyt?
2014. október 17.

Az előadás egy olyan sorozat - Bábel-est - első állomása, mely a különböző művészeti kifejezési formák egymást erősítő kapcsolatára épít, abban bízva, hogy a bábeli gazdagság nem válik egyben bábeli zűrzavarrá is. Az első Bábel-est középpontjában a szenvedély áll. A Quimby a maga felkavaró alternatív rockját, a Romengo az oláh cigány zene elképesztő érzelmi telítettségét szövi bele. A Pataky Klári Társulat a kortárs eszköztárával, Tóth Krisztina pedig zavarba ejtően személyes hangú költészetével ragad majd magával. 

 

De az is lehet, hogy a Kalákát Tibusszal
2014. október 31.

A Kaláka 1969-es megalakulása óta, nemzedékről nemzedékre egyet jelent a magyar és az egyetemes költészet remekeinek megzenésítésével. Rendkívüli életművük önmagáért beszél, és aligha kell bemutatni a Művészetek Palotája közönségének, de az örökzöld Kaláka-hangvétel - és az azt remekül kiegészítő Rackajam - mellett ezúttal egyedi élményt is kínál az együttes. Ez lesz ugyanis az első koncertje, amelybe Tátrai Tibor is beszáll, rockos felhangokkal súlyosbítva az énekelt verseket és a népzenét. Sebestyén Mártával több közös koncertet adtak már, ám arra még nem volt példa, hogy Kaláka-dalokat énekeljenek együtt. Amiként arra is először kerül sor, hogy a filmes Cakó Ferenc Kaláka-dalokra készít homokanimációt. Ott lesznek az együttes egykori tagjai: Huzella Péter és Mikó István, újra felhangzanak rég hallott dalok. Szóval, ha közhelyesen hangzik is, bizony tény: ehhez hasonló koncert még nem volt a Kaláka első negyvenöt évében.


 

 

Szólj hozzá!


Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az észak-amerikai turnén a Three Days Grace és a Prophets of Rage kísérte volna el az együttest, de orvosi utasításra visszamondták a koncertsorozatot.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.

Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

Q-Faktor címmel negyedik alkalommal rendezik meg a Queen Zenei Tehetségkutató Versenyt. A jelentkezési határidő július 31., a döntő szeptember 1-jén lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek