Menopauza 1170x180

David Duchovny tuti ufó – 10 dolog, amit tudni kell róla

2019/01/11  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

2019-es koncertturnéja keretében most először Budapesten lép fel a hollywoodi sztár és bandája. A legendás sármőrrel 2019. február 11-én találkozhatunk a MoM Sportban. Sokoldalúságát az alábbi tények bizonyítják.

10 dolog, amit a Budapesten koncertező David Duchovnyról tudni kell
  • Mulder ügynök nem színésznek készült... A Princeton egyetemre járt, majd a Yale-en szerezte meg mesterdiplomáját angol irodalomból. Már jó úton haladt, hogy megszerezze a PhD fokozatát, amikor elkapta a színészet iránti lázas lelkesedés. Azt nem tudjuk, hogy az amerikai katedrák mekkorát vesztettek ezzel a pályaváltással, de a mozi csak nyert vele :)

  • Ennek megerősítése, hogy 1997. januárjában megnyerte a legjobb színésznek járó GoldenGlobe-díjat „Filmsorozatok” kategóriában. Összesen háromszor jelölték Golden Globe- díjra, szintén háromszor a Screen Actors” Guild-díjra, és egyszer a TV Kritikusok Legjobb Színésznek járó díjára „Sorozatok” kategóriában.  

  • Később filmrendezői feladatot is bevállalt a már amúgy is széles tevékenységi köre mellé, amikor megírta, megrendezte és a főszerepét eljátszotta háromX-Akták epizódnak, amelyek nagy elismerést és jó kritikákat kaptak. Rendezői tehetségét a Fox listavezető sorozatában a „BONES” -ban („Csontok”) is megcsillogtathatta, valamint a „CALIFORNICATION” („Kaliforgia”) hat epizódjában is. 

  • A KALIFORNIA című filmben Brad Prittel együtt játszotta a főszerepet.

  • Játszott Julia Roberts és George Clooney partnereként is („Szemből telibe”), de volt egy felejthetetlen szerepe  a „Szex és New York” -ban is, ahol a Sarah Jessica Parker által alakított Carrie Bradshaw exszeretőjét játszotta.

  • A teljes pályás letámadás kategóriábandebütált 2005-ben első játékfilmje, a „HOUSE of D” („Így nőttem fel”), amelyet nemcsak rendezett, de a forgatókönyvét is ő írta és amelyben szereplőként is megjelenik. (A főszerepeket Robin Williams és Anton Yelchin játszotta.)

  • A „CALIFORNINCATION” („Kaliforgia”) című sorozata hét évig ment a tévécsatornákon. Alakítása, Hank Moody bekerült a pop lexikonokba. Ezért a szerepéért nyerte el egyébként a Legjobb Színésznek járó Golden Globe-díjat a Vígjáték kategóriában. 

  • A Farrar Straus and Giroux 2015 februárban adta ki David Duchovny „HOLY COW” (Szent Tehén) című első regényét, mely sokáig a New York Times Best Seller listáját vezette.  Ezt követte a második regénye, „Bucky F…… Dent”, mely szintén  vezette a New York Times Best Seller listáját, és 2016-ban került kiadásra világszerte. Harmadik könyve, Miss Subways címmel 2018 májusában jelent meg.

  • David Duchovny év elején visszatért díjnyertes szerepébe az X-Aktákban, ahol Fox Muldert alakítja ismét. Továbbá tervezi, hogy filmre viszi és megrendezi a Bucky F*cking Dent című regényét 2018-ban.

  • Mindezek mellett a zenére is marad ideje: 2015-ben fejezte be első stúdiólemezét, melynek a címe „Hell or Highwater”. Második albumát, „Every Third Thought”, 2018 februárban adta ki. Jelenleg a stúdiójában dolgozik az együttesével a harmadik lemezén.

David Duchovny tehát olyan, mint Magilla Gorilla: ír, olvas, beszél – kész főnyeremény... :) Hogy egy koncerten miként teljesít, azt majd elmeséljük február 11-e után, mert mi bizony bazira kíváncsiak lettünk rá!

 

 

 

David Duchovny, koncert, MOM, Hollywood, film, Mulder ügynök

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek