David Duchovny tuti ufó – 10 dolog, amit tudni kell róla

2019/01/11  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

2019-es koncertturnéja keretében most először Budapesten lép fel a hollywoodi sztár és bandája. A legendás sármőrrel 2019. február 11-én találkozhatunk a MoM Sportban. Sokoldalúságát az alábbi tények bizonyítják.

10 dolog, amit a Budapesten koncertező David Duchovnyról tudni kell
  • Mulder ügynök nem színésznek készült... A Princeton egyetemre járt, majd a Yale-en szerezte meg mesterdiplomáját angol irodalomból. Már jó úton haladt, hogy megszerezze a PhD fokozatát, amikor elkapta a színészet iránti lázas lelkesedés. Azt nem tudjuk, hogy az amerikai katedrák mekkorát vesztettek ezzel a pályaváltással, de a mozi csak nyert vele :)

  • Ennek megerősítése, hogy 1997. januárjában megnyerte a legjobb színésznek járó GoldenGlobe-díjat „Filmsorozatok” kategóriában. Összesen háromszor jelölték Golden Globe- díjra, szintén háromszor a Screen Actors” Guild-díjra, és egyszer a TV Kritikusok Legjobb Színésznek járó díjára „Sorozatok” kategóriában.  

  • Később filmrendezői feladatot is bevállalt a már amúgy is széles tevékenységi köre mellé, amikor megírta, megrendezte és a főszerepét eljátszotta háromX-Akták epizódnak, amelyek nagy elismerést és jó kritikákat kaptak. Rendezői tehetségét a Fox listavezető sorozatában a „BONES” -ban („Csontok”) is megcsillogtathatta, valamint a „CALIFORNICATION” („Kaliforgia”) hat epizódjában is. 

  • A KALIFORNIA című filmben Brad Prittel együtt játszotta a főszerepet.

  • Játszott Julia Roberts és George Clooney partnereként is („Szemből telibe”), de volt egy felejthetetlen szerepe  a „Szex és New York” -ban is, ahol a Sarah Jessica Parker által alakított Carrie Bradshaw exszeretőjét játszotta.

  • A teljes pályás letámadás kategóriábandebütált 2005-ben első játékfilmje, a „HOUSE of D” („Így nőttem fel”), amelyet nemcsak rendezett, de a forgatókönyvét is ő írta és amelyben szereplőként is megjelenik. (A főszerepeket Robin Williams és Anton Yelchin játszotta.)

  • A „CALIFORNINCATION” („Kaliforgia”) című sorozata hét évig ment a tévécsatornákon. Alakítása, Hank Moody bekerült a pop lexikonokba. Ezért a szerepéért nyerte el egyébként a Legjobb Színésznek járó Golden Globe-díjat a Vígjáték kategóriában. 

  • A Farrar Straus and Giroux 2015 februárban adta ki David Duchovny „HOLY COW” (Szent Tehén) című első regényét, mely sokáig a New York Times Best Seller listáját vezette.  Ezt követte a második regénye, „Bucky F…… Dent”, mely szintén  vezette a New York Times Best Seller listáját, és 2016-ban került kiadásra világszerte. Harmadik könyve, Miss Subways címmel 2018 májusában jelent meg.

  • David Duchovny év elején visszatért díjnyertes szerepébe az X-Aktákban, ahol Fox Muldert alakítja ismét. Továbbá tervezi, hogy filmre viszi és megrendezi a Bucky F*cking Dent című regényét 2018-ban.

  • Mindezek mellett a zenére is marad ideje: 2015-ben fejezte be első stúdiólemezét, melynek a címe „Hell or Highwater”. Második albumát, „Every Third Thought”, 2018 februárban adta ki. Jelenleg a stúdiójában dolgozik az együttesével a harmadik lemezén.

David Duchovny tehát olyan, mint Magilla Gorilla: ír, olvas, beszél – kész főnyeremény... :) Hogy egy koncerten miként teljesít, azt majd elmeséljük február 11-e után, mert mi bizony bazira kíváncsiak lettünk rá!

 

 

 

David Duchovny, koncert, MOM, Hollywood, film, Mulder ügynök

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek