Menopauza 1170x180

Film készül egy öregedő dj-ről és a hippikről is

Szabó Márton István első mozifilmje, egy zenés romantikus vígjáték lesz, amelynek gyártására 135 millió forintot, míg a Darko Lungulov rendezésében készülő, a 70-es évek hippi korszakát megelevenítő alkotásra 160 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Fotó: NFI
Miért adtak ki egy 1996-os filmhez albumot most?

A vihar újra lecsap

Az 1996-os TWISTER annak idején igencsak felkavarta az amerikai filmszakma állóvizét látványvilágával és hangulatával. A készítők idén – közelítve a 30 éves évfordulóhoz – egy remake-kel tisztelegnek a film előtt: a Twisters – Végzetes vihar című film már a mozikban. (Helen...
 
Fotó: NFI

Decemberben érkezik a Demjén-film

Befejeződött a Demjén Ferenc leghíresebb dalaira felfűzött romantikus zenés vígjáték forgatása. A "Hogyan tudnék élni nélküled?" című film decemberben kerül a mozikba.
 
 
Vajon a Tankcsapda a Mennyország touristtal megy meghalni a színpadra?

Az élet 35 év után is a legjobb méreg: koncertfilm készült a Tankcsapdáról

Még mindig nem unják legismertebb slágerüket (Mennyország tourist), koncertet csak a legvégső esetben mondanak le, a színpadon pedig mindig van legalább négy tartalék gitár, amelyeknek ráadásul saját nevük is van – derül ki abból a koncertfilmből, amelyben az interjúrészletek...
 
Előző klipjükkel 13 díjat söpörtek be, itt az új GARDA-dal

Előző klipjükkel 13 díjat söpörtek be, itt az új GARDA-dal

Kemény vállalást tett a Garda. Az együttes a csillogás helyett olyan közéleti szerepet vállalt fel – immár másodszor -, amely a zene, az ének és a film eszközeivel hívja fel a figyelmet arra, hogy senkinek sincs hatalma a másik felett.
 
Fotó: Kaláka/FB

A Kalákáról szóló film igazi kalákában készült – egész estés doku az idén 55 éve alakult együttesről

A Kaláka: A Kárpátoktól a Karib-tengerig című alkotás premierje június 14-én, a veszprémi Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz, a filmbemutatót szabadtéri koncert követi.
 
Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a Dögkeselyűvel: mostantól a Körútnak is van saját zenéje

Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a Dögkeselyűvel: mostantól a Körútnak is van saját zenéje

A Nagykörút, mint egy csatorna, körbeöleli a tágabb értelemben vett belvárost. Hogy a Körút identitás is lehet, sőt: dalok is születhetnek belőle, erre bizonyság a Körút nevet felvevő projekt, amely a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek klasszikus és kultikus magyar filmjeit idézve...
 
 
Ma jelenik meg a Furiosa: A Mad Max Saga filmzenei albuma

Ma jelenik meg a Furiosa: A Mad Max Saga filmzenei albuma

A Mad Max-franchise előzményfilmjének zenéje a tervek szerint 2024. május 17-én jelenik meg digitálisan a WaterTower Records gondozásában. A soundtrack vinyl és CD formátumban is elérhető lesz, de kizárólag előrendelés útján.
 
Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST – parti is lesz!

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.
 
A konyhafőnök lesz a Főnök egy készülő filmben

A konyhafőnök lesz a Főnök egy készülő filmben

A mackó című sorozat sokszorosan díjnyertes főszereplője, Jeremy Allen White játszhatja el Bruce Springsteent egy készülő filmbe – írja a HVG.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át helyszínét a Bujtor István Filmfesztivál.
 
Fotó: YT

Török Ádám miniszobra még mindig nincs meg, de a Mini-film lassan elkészül

A miniszobor egyelőre sajnos nincs meg, amíg megkerül vagy elkészül a replika, itt lesz a Mini-doku, amelyet Kisfaludy András filmrendező, Török Ádám barátja készít egy koncert apropóján a zenekar életútjáról is.
 
A róluk készült szobrokból és filmekből már több is létezik. Ez éppen a liverpooli alkotás (.Andy Edwards)

Sam Mendes nem is egy, hanem NÉGY új Beatles-filmet rendez

Az Oscar-díjas Sam Mendes négy új filmet rendez a Beatles együttesről: egyet-egyet minden Beatles-tag szemszögéből – adta hírül a BBC News. Az 59 éves rendező korábbi filmjei között szerepel az Amerikai szépség, A fény birodalma, a Skyfall és a Spectre - A fantom visszatér is.
 
40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek