Év koncertje - szavazás

Dürer Kertmozi: film a Quimby Most múlik pontosan című daláról

2015. június 24.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A főleg irodalmi műsorok mellett a Dob+Basszus című tévés zenei műsor szerkesztő-műsorvezetőjeként ismert Lévai Balázs dokumentumfilmet forgatott az elmúlt tíz legnagyobb magyar slágeréről, a Quimby 2005-ben megjelent Most múlik pontosan című daláról.

Dürer Kertmozi: film a Quimby Most múlik pontosan című daláról

A sokmilliós nézettségű, több százszor feldolgozott, egy korszak emblematikus slágerévé vált szerzeményről már önmaga jogán is érdemes volt filmet készíteni, de a dal utóélete külön megérdemelt egy ilyen szép filmes feldolgozást.

Az elengedésről szóló szám történetének három kulcsfigurája kerül az Engedem, hadd menjen című film főszerepébe is, sőt, az ő történetük ér össze meglepő módon egy erdélyi koncerten. Ráadásul mindhárom szereplő életében meghatározó volt a dal alapját jelentő motívum: a dalszerző, Quimby-frontember Kiss Tibor droggal terhelt múltját engedte el a szerzemény megírásával, amelynek 2008-as feldolgozásával a Csík Zenekar lendített mindkét formáció, és persze a szerzemény népszerűségén, amit egy erdélyi, Erdőszombattelkén működő zenekar motívumának felhasználása tett kerekké. Utóbbiak közül a Csíkot vezető Csík János egy súlyos autóbalesetet volt kénytelen maga mögött tudni, a szombattelki családi zenekar pedig a vezetőjüknek számító édesapjuk, Varga László halálát feldolgozva döntött a folytatás mellett.

Az Engedem, hadd menjen című dokumentumfilmnek ez a kiindulópontja, a többit pedig tényleg látni kell: 2015. június 30., kedd, 20:30 Dürer Kert.

A belépés ingyenes!


 
Képtár

  • Dürer Kertmozi: film a Quimby Most múlik pontosan című daláról kép 43837
 

 

Szólj hozzá!


Több mint 50 év után előhívtak egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után előhívtak egy Beatles-negatívot

Több mint 50 év után hívtak elő egy fiókban rejtőző Beatles-negatívot, a koncertfotó Great Yarmouthban készült 1963 júliusában – írja a BBC...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A nagy örömködésben lelőtték az énekest

Valójában nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk a sztorin, amit a 444.hu talált, de legyünk inkább együttérzők, hiszen zenészről van szó...

Három film is készül minden idők legkatasztrofálisabb fesztiváljáról

A katasztrófába fulladó Fyre fesztiválról két dokumentumfilm és egy játékfilm is készül/t egyszerre, megdöbbentő részleteket tárva fel a bazinagy amerikai átverésről – írja a 24.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek