Egy Puritán úrilány esete Belmondóval

2014/11/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Viszonzatlan szerelmekről és puritán úrilányokról énekel új dalában a Belmondo. A zenekar friss online kislemezének címadó dalához a pesti éjszakában forgattak klipet. Czutor Zoltán és társai novemberben már ezeket a dalokat is játsszák a koncerteken, december 11-én pedig további különlegességre készülnek a budapesti Muzikumban.

Egy Puritán úrilány esete Belmondóval

Ahogy arról már mi is beszámoltunk a Facebookon, két új szerzeményt tartalmazó online kislemezzel jelentkezett a Belmondo. A Puritán úrilány című EP címadó dalához a zenekar a közelmúltban videóklipet is forgatott.

Először a refrénben szereplő szójáték született meg a fejemben, és abból bontottam ki a teljes dalszöveget. Minden férfi életében előfordult már, hogy olyan nő után sóvárgott, aki csak megvonta a vállát és továbbállt. Egyrészt ezekről a viszonzatlan szerelmekről szól a szöveg, másrészt azokról a lányokról, akik egyre csak várják a tökéletes férfit, aki persze nem jön, és közben múlnak a hónapok és évek. A Puritán úrilány zenéje vidám, középtempójú, táncolható, igazán a Belmondo zenekarra jellemző rock, amihez Lengyel Andor rendezővel forgattunk videóklipet a pesti éjszakában. A stábbal ez volt a harmadik közös munkánk, hiszen ők készítették a klipeket a Szívjuk el és a We Could Lie (Zília remix) című számainkhoz is – meesélte Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere, Artisjus-díjas dalszövegíró.

A Puritán úrilány című online kislemez másik dala, a Megint ez lesz szintén egy középtempós rockszám. A szövege azokról a vészmadarakról szól, akik mindig kárörvendenek, és állandóan azt állítják, hogy ők előre megmondták.

A Belmondo novemberben több vidéki városban lép fel, így Miskolcon, Szarvason és Hajdúszoboszlón már élőben is hallhatja az új dalokat a közönség.  A Puritán úrilány című szerzeményt műsorára tűzte a Petőfi Rádió, ahol a zenekar október végén rendhagyó koncertet is rögzített.

A Belmondo újragondolta, újraértelmezte és áthangszerelte a dalait, és a felvételt december 7-én az Akusztik című műsorban lehet majd meghallgatni. A rádiófelvétel vendége a Fourtissimo rézfúvós kvartett volt, amely korábban a Belmondo Kooperatív című nagylemezén is közreműködött.

Az újabb izgalmas közös gondolkodás eredményét december 11-én a budapesti Muzikum Klub közönsége élőben is meghallgathatja.


Belmondo koncert rezesbandával feat. Fourtissimo – vendég: Kalef

2014. december 14. 21.00
Muzikum Klub & Bisztró (1088 Budapest, Múzeum u. 7.)


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek