Év koncertje - szavazás

Elektronikus zene - vajon mi? Most megtudhatod!

2013. október 10.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Érdekes sorozatot indított a Corvintető támogatásával két filmes és két zenével foglalkozó alkotó, akik Beats Per Minute (BPM) címmel kisfilmeket készítenek, bemutatva az elektronikus zene különböző válfajait.

Elektronikus zene -  vajon mi? Most megtudhatod!

A négy alkotó a Kodály Method közösséget képviselő Szimler Bálint és Kemény Dávid filmes, az elektronikus zene hazai "ideológusa", több könyv szerzője, Kömlődi Ferenc, valamint az Anima Sound Systemet vezető Prieger Zsolt.

A Beats Per Minute (BPM) kisfilmek a tervek szerint havi két alkalommal kerülnek a közönség elé az interneten. Az első Liquid Science címmel az atmoszférikus drum and bass történetét, illetve jelenét tekinti át, a friss második rész pedig a Noisia és a Foreign Beggars közös I Am Legion projektjéhez kapcsolódva a brit hiphop körüli zenei világot mutatja be.

Kömlődi Ferenc, a Mennyek Kapui (az elektronikus zene évtizede) című, 2001-ben megjelent alapkönyv szerzője is kihívásnak érzi, hogy egy ilyen projekt tagja lehet. Mint mondta, az a cél, hogy a BPM a legnagyobb magyar nyelvű elektronikus zenei enciklopédia lesz, stílushatározó, ami minél több emberhez juthat el. "Magam például a brit hiphopot is más összefüggésben látom a lakótelepi környezetben elkészült videó után" - jegyezte meg Kömlődi.

A projektet támogató Corvintető egyik vezetője, Rozgonyi Zoltán szerint, mivel nem sokat tudunk ezekről a zenékről, gyökerükről, elkezdtek azon gondolkodni, mitől kerül egy-egy stílus közelebb az emberekhez. "Különböző korú, zenei szocializációjú ember készíti a kis videókat, és ők új színt visznek ebbe a műfajba. Kömlődi és Prieger ott volt, amikor elindult a techno. Olyan különböző generációjú, de biztos értékítéletű alkotókat választottam, akiket nem a divat vezet, van állandó énjük és bízom az ízlésükben" - fejtette ki Rozgonyi Zoltán.

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is...

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A BAFTA díjért való versengésben is legyűrte a Bohém Rapszódia a Csillag Születiket

A 72. BAFTA-gálát 2019. február 10-én tartotta meg a Brit Film- és Televíziós Akadémia a Royal Albert Hallban, amelynek keretében kiosztották az akadémia filmdíjait az Egyesült Királyságban 2018-ban bemutatott és az akadémia tagjai által legjobbnak tartott filmek és alkotóik részére.

Chester Bennington egykori zenekara nem akárkiket kért fel énekelni

A Linkin Park egykori frontembere, a 2017 júliusában meghalt Chester Bennington egykori bandája, a Grey Daze újra rögzítette a régi, még Bennington hangjával felvett anyagait – írja az NME-re hivatkozva az Origo.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek