Elektronikus zene - vajon mi? Most megtudhatod!

2013. október 10.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Érdekes sorozatot indított a Corvintető támogatásával két filmes és két zenével foglalkozó alkotó, akik Beats Per Minute (BPM) címmel kisfilmeket készítenek, bemutatva az elektronikus zene különböző válfajait.

Elektronikus zene -  vajon mi? Most megtudhatod!

A négy alkotó a Kodály Method közösséget képviselő Szimler Bálint és Kemény Dávid filmes, az elektronikus zene hazai "ideológusa", több könyv szerzője, Kömlődi Ferenc, valamint az Anima Sound Systemet vezető Prieger Zsolt.

A Beats Per Minute (BPM) kisfilmek a tervek szerint havi két alkalommal kerülnek a közönség elé az interneten. Az első Liquid Science címmel az atmoszférikus drum and bass történetét, illetve jelenét tekinti át, a friss második rész pedig a Noisia és a Foreign Beggars közös I Am Legion projektjéhez kapcsolódva a brit hiphop körüli zenei világot mutatja be.

Kömlődi Ferenc, a Mennyek Kapui (az elektronikus zene évtizede) című, 2001-ben megjelent alapkönyv szerzője is kihívásnak érzi, hogy egy ilyen projekt tagja lehet. Mint mondta, az a cél, hogy a BPM a legnagyobb magyar nyelvű elektronikus zenei enciklopédia lesz, stílushatározó, ami minél több emberhez juthat el. "Magam például a brit hiphopot is más összefüggésben látom a lakótelepi környezetben elkészült videó után" - jegyezte meg Kömlődi.

A projektet támogató Corvintető egyik vezetője, Rozgonyi Zoltán szerint, mivel nem sokat tudunk ezekről a zenékről, gyökerükről, elkezdtek azon gondolkodni, mitől kerül egy-egy stílus közelebb az emberekhez. "Különböző korú, zenei szocializációjú ember készíti a kis videókat, és ők új színt visznek ebbe a műfajba. Kömlődi és Prieger ott volt, amikor elindult a techno. Olyan különböző generációjú, de biztos értékítéletű alkotókat választottam, akiket nem a divat vezet, van állandó énjük és bízom az ízlésükben" - fejtette ki Rozgonyi Zoltán.

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az Avenged Sevenfold lemondta nyári turnéját!

Az észak-amerikai turnén a Three Days Grace és a Prophets of Rage kísérte volna el az együttest, de orvosi utasításra visszamondták a koncertsorozatot.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Chester Benningtonnak üzent a Linkin Park halálának évfordulóján

Bennington tavaly július 20-án hunyt el. A gyászoló család és barátok rá emlékeznek a szomorú évfordulón.

Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

Q-Faktor címmel negyedik alkalommal rendezik meg a Queen Zenei Tehetségkutató Versenyt. A jelentkezési határidő július 31., a döntő szeptember 1-jén lesz.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek