Elektronikus zene - vajon mi? Most megtudhatod!

2013. október 10.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Érdekes sorozatot indított a Corvintető támogatásával két filmes és két zenével foglalkozó alkotó, akik Beats Per Minute (BPM) címmel kisfilmeket készítenek, bemutatva az elektronikus zene különböző válfajait.

Elektronikus zene -  vajon mi? Most megtudhatod!

A négy alkotó a Kodály Method közösséget képviselő Szimler Bálint és Kemény Dávid filmes, az elektronikus zene hazai "ideológusa", több könyv szerzője, Kömlődi Ferenc, valamint az Anima Sound Systemet vezető Prieger Zsolt.

A Beats Per Minute (BPM) kisfilmek a tervek szerint havi két alkalommal kerülnek a közönség elé az interneten. Az első Liquid Science címmel az atmoszférikus drum and bass történetét, illetve jelenét tekinti át, a friss második rész pedig a Noisia és a Foreign Beggars közös I Am Legion projektjéhez kapcsolódva a brit hiphop körüli zenei világot mutatja be.

Kömlődi Ferenc, a Mennyek Kapui (az elektronikus zene évtizede) című, 2001-ben megjelent alapkönyv szerzője is kihívásnak érzi, hogy egy ilyen projekt tagja lehet. Mint mondta, az a cél, hogy a BPM a legnagyobb magyar nyelvű elektronikus zenei enciklopédia lesz, stílushatározó, ami minél több emberhez juthat el. "Magam például a brit hiphopot is más összefüggésben látom a lakótelepi környezetben elkészült videó után" - jegyezte meg Kömlődi.

A projektet támogató Corvintető egyik vezetője, Rozgonyi Zoltán szerint, mivel nem sokat tudunk ezekről a zenékről, gyökerükről, elkezdtek azon gondolkodni, mitől kerül egy-egy stílus közelebb az emberekhez. "Különböző korú, zenei szocializációjú ember készíti a kis videókat, és ők új színt visznek ebbe a műfajba. Kömlődi és Prieger ott volt, amikor elindult a techno. Olyan különböző generációjú, de biztos értékítéletű alkotókat választottam, akiket nem a divat vezet, van állandó énjük és bízom az ízlésükben" - fejtette ki Rozgonyi Zoltán.

 

 


 

 

Szólj hozzá!


Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Kiss Tibi csokipapírt tervezett

Ráadásul nem is akárki kérte fel erre, hanem a 160 éves Gerbeaud cukrászda, és nem is egy "mezei" csokit fog beburkolni az általa megtervezett...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Boszorkányok pedig nincsenek... vagy de?

Lehet musicalt csinálni egy Arany-balladából? Úgy tűnik, igen. Arany János születésének 200-évfordulójára született Pesty Nagy Kati szívéből – akármit is jelentsen ez – és tollából, valamint Derzsi György lelkéből – akármit is jelentsen ez – a musical-ballada a Vörös Rébékből, amit ráadásul az Arénában mutatnak...

Utolsó turnéjára indul a KISS!

A legendás együttes 45 év zenélés után bejelentette utolsó turnéját, amely “Az Út Vége” nevet viseli (“End Of The Road world tour”). A hírt az America’s Got Talent fináléjában jelentették be szeptember 19-én.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek