Elektronikus zene - vajon mi? Most megtudhatod!

2013. október 10.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Érdekes sorozatot indított a Corvintető támogatásával két filmes és két zenével foglalkozó alkotó, akik Beats Per Minute (BPM) címmel kisfilmeket készítenek, bemutatva az elektronikus zene különböző válfajait.

Elektronikus zene -  vajon mi? Most megtudhatod!

A négy alkotó a Kodály Method közösséget képviselő Szimler Bálint és Kemény Dávid filmes, az elektronikus zene hazai "ideológusa", több könyv szerzője, Kömlődi Ferenc, valamint az Anima Sound Systemet vezető Prieger Zsolt.

A Beats Per Minute (BPM) kisfilmek a tervek szerint havi két alkalommal kerülnek a közönség elé az interneten. Az első Liquid Science címmel az atmoszférikus drum and bass történetét, illetve jelenét tekinti át, a friss második rész pedig a Noisia és a Foreign Beggars közös I Am Legion projektjéhez kapcsolódva a brit hiphop körüli zenei világot mutatja be.

Kömlődi Ferenc, a Mennyek Kapui (az elektronikus zene évtizede) című, 2001-ben megjelent alapkönyv szerzője is kihívásnak érzi, hogy egy ilyen projekt tagja lehet. Mint mondta, az a cél, hogy a BPM a legnagyobb magyar nyelvű elektronikus zenei enciklopédia lesz, stílushatározó, ami minél több emberhez juthat el. "Magam például a brit hiphopot is más összefüggésben látom a lakótelepi környezetben elkészült videó után" - jegyezte meg Kömlődi.

A projektet támogató Corvintető egyik vezetője, Rozgonyi Zoltán szerint, mivel nem sokat tudunk ezekről a zenékről, gyökerükről, elkezdtek azon gondolkodni, mitől kerül egy-egy stílus közelebb az emberekhez. "Különböző korú, zenei szocializációjú ember készíti a kis videókat, és ők új színt visznek ebbe a műfajba. Kömlődi és Prieger ott volt, amikor elindult a techno. Olyan különböző generációjú, de biztos értékítéletű alkotókat választottam, akiket nem a divat vezet, van állandó énjük és bízom az ízlésükben" - fejtette ki Rozgonyi Zoltán.

 

 


 

 

Szólj hozzá!


A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a visszaélésekre

A Zeneakadémia is figyelmezteti a jegyvásárlókat a...

Már mi is jeleztük, hogy egyre több áldozata van az átverős jegyárusító oldalaknak. Most a zeneakadméa adott ki egy közleményt ezzel kapcsolatban.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az opera szórakoztatóbb változata – UPeramesék Papagénóval Újpesten

Az opera manapság nem az a műfaj, amit önként választanak a fiatalok kellemes időtöltés céljából, pedig ugyanolyan szórakoztató is lehet, mint bármely más gyermekeknek szánt darab. Hábetler András operaénekes, rendező, a Magyar Állami Operaház gyermek és ifjúsági műsorai és a Budapesti Fesztiválzenekar nagy sikerű...

Andrea Bocelli állandó karmesterével Budapestre érkezik az IL VOLO!

A klasszikus és pop-zene határait feszegető, világszerte népszerű három fiatal olasz énekes alkotta trió koncertjét végre a hazai közönség is élőben élvezheti: az együttes 2018. december 10-én a Papp László Sportarénában lép fel.

Elárverezik Frank Sinatra hagyatékának egy részét

Elárverezik a két évtizede elhunyt Frank Sinatra és tavaly eltávozott felesége, Barbara hagyatékának egy részét, köztük filmes forgatókönyveket és ékszereket a jövő hónapban New Yorkban – tudtuk meg a Hirado.hu-tól.

1968-2018: Elvis-ünnep lesz Budapesten

Azt mindjárt leírjuk bővebben, mi történt 1968-ban, 2018-ban, közelebbről: november 17-én bazinagy Elvis-buli lesz este héttől a Liget Clubban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek