Elektronikus zene - vajon mi? Most megtudhatod!

2013. október 10.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Érdekes sorozatot indított a Corvintető támogatásával két filmes és két zenével foglalkozó alkotó, akik Beats Per Minute (BPM) címmel kisfilmeket készítenek, bemutatva az elektronikus zene különböző válfajait.

Elektronikus zene -  vajon mi? Most megtudhatod!

A négy alkotó a Kodály Method közösséget képviselő Szimler Bálint és Kemény Dávid filmes, az elektronikus zene hazai "ideológusa", több könyv szerzője, Kömlődi Ferenc, valamint az Anima Sound Systemet vezető Prieger Zsolt.

A Beats Per Minute (BPM) kisfilmek a tervek szerint havi két alkalommal kerülnek a közönség elé az interneten. Az első Liquid Science címmel az atmoszférikus drum and bass történetét, illetve jelenét tekinti át, a friss második rész pedig a Noisia és a Foreign Beggars közös I Am Legion projektjéhez kapcsolódva a brit hiphop körüli zenei világot mutatja be.

Kömlődi Ferenc, a Mennyek Kapui (az elektronikus zene évtizede) című, 2001-ben megjelent alapkönyv szerzője is kihívásnak érzi, hogy egy ilyen projekt tagja lehet. Mint mondta, az a cél, hogy a BPM a legnagyobb magyar nyelvű elektronikus zenei enciklopédia lesz, stílushatározó, ami minél több emberhez juthat el. "Magam például a brit hiphopot is más összefüggésben látom a lakótelepi környezetben elkészült videó után" - jegyezte meg Kömlődi.

A projektet támogató Corvintető egyik vezetője, Rozgonyi Zoltán szerint, mivel nem sokat tudunk ezekről a zenékről, gyökerükről, elkezdtek azon gondolkodni, mitől kerül egy-egy stílus közelebb az emberekhez. "Különböző korú, zenei szocializációjú ember készíti a kis videókat, és ők új színt visznek ebbe a műfajba. Kömlődi és Prieger ott volt, amikor elindult a techno. Olyan különböző generációjú, de biztos értékítéletű alkotókat választottam, akiket nem a divat vezet, van állandó énjük és bízom az ízlésükben" - fejtette ki Rozgonyi Zoltán.

 

 


 

 

Szólj hozzá!


60 millióért kelt el Prince ikonikus sárga gitárja

60 millióért kelt el Prince ikonikus sárga gitárja

A rajongóknak lehetősége volt egy aukció keretein belül megvásárolni a zenész értéktárgyait. Az eseményre New Yorkban, a Hard Rock Caféban...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

BFZ à la carte!

Hasznos újdonsággal jelentkezik a Fesztiválzenekar: idén először a bérletek és szólójegyek mellett a közönség Szabad bérletet is vásárolhat Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar 2018–19-es szezonjára. BFZ à la carte, vagyis magunk válogathatjuk össze, milyen koncertek szerepeljenek bérletünkben.

Fekete István (ex-Carbonfools) akusztik lesz a TRIP teraszon

Fekete István, a Carbonfools és a V.U.K. egykori gitárosa Kartonpapír Bolyongó című lemezét mutatja be egy szál akusztikus gitárra és énekre hangszerelve.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek