Elindult a közönségszavazás a Petőfi Zenei Díjért folyó versengésben

2019/06/20  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

Idén is Zamárdiban, a STRAND Fesztivál nyitónapján, augusztus 20-án rendezik meg a IV. Petőfi Zenei Díj átadóját, ahol nagyszabású, 120 perces élő show keretében, 11 kategóriában díjazzák a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadóit, és a műsort a Balaton legnagyobb tűzijátéka zárja majd.

Elindult a közönségszavazás a Petőfi zenei-díjért folyó versengésben

Második alkalommal ad helyet a Strand Fesztivál Zamárdiban Petőfi Zenei Díj átadójának gálaműsorral egybekötött átadójára, ami idén pont augusztus 20-ára esik.

A 120 perces élő showra kizárólag itt látható műsorszámokkal készülnek a fellépők. Extra produkcióval érkezik többek között A Dal verseny és egyúttal az év dala cím győztese, Pápai Joci, színpadra lép a Halott Pénz, a Hiperkarma, az AWS és a Nagy-szín-Pad! tehetségmutató egyik versenyzője, a USNK. Az év felfedezettje díj nyertese, az Acoustic Planet élőben játssza el a Beatrice egyik legkedveltebb számát, de itt lesz a Nagy-Szín-Pad! győztese, a USEME is, illetve a RedBull Pilvaker csapat képviseletében meghallgathatjuk a Magány című dalt is! Zárásként fellép a 2019-es év legnagyobb francia kedvence, az Ofenbach.

A győztesek kihirdetése után ünnepi koncertet ad az óriási népszerűségnek örvendő Follow the Flow, majd a Necc Party hozza el minden idők legjobb házibulijainak hangulatát. A MOL-Petőfi Rádió Nagyszínpadon pedig fellép a csodahangú angol világsztár, John Newman.

A látványos gálát az M2 Petőfi TV, a Petőfi Rádió és a petofilive.hu is élőben közvetíti. A Petőfi Zenei Díj jelöltjeire június 18-tól kezdődően augusztus 12-ig szavazhat a közönség és az Akadémia tagjai itt: Petőfi Zenei Díj

Két kategóriában már korábban kiderültek a győztesek: az év felfedezettje az Acoustic Planet, míg az év dala Pápai Joci Az én apám című száma lett. Ők szintén extra produkcióval érkeznek majd a gála műsorba.

Emellett további négy új kategóriában - az év szövegírója, az év gitárosa, az év ütőhangszerese és az év billentyűse - a Petőfi Rádió által összeállított 5-5 fős shortlistből a korábbi életműdíjasok - Bereményi Géza, Demjén Ferenc és Tátrai Tibor választják ki a győzteseket. A díjazottak jelen lesznek a helyszínen, de a díjat előzetesen adják át az életműdíjasok, erről videóbejátszó készül, bemutatva a munkásságukat.

A legfőbb kategóriák jelöltjei pedig az alábbiak:

AZ ÉV ZENEKARA:
Bagossy Brothers Company
Follow the Flow
Halott Pénz
Margaret Island
Vad Fruttik
 
AZ ÉV FÉRFI ELŐADÓJA:
Ákos
Bagossy Norbert
Caramel
Marsalkó Dávid
Mező Misi
 
AZ ÉV NŐI ELŐADÓJA:
Lábas Viki
Palya Bea
Rúzsa Magdi
Schoblocher Barbi
Sena
 
AZ ÉV VIDEÓKLIPJE:
FOLLOW THE FLOW - NEM TUDJA SENKI
IRIE MAFFIA/MARSALKÓ DÁVID - HAJNALI KÖR
KOWALSKY MEG A VEGA/LOTFI BEGI - LEHETETLEN NINCS
RANDOM TRIP - BENNED A FÉNY
VAD FRUTTIK - JOBB LESZ HOLNAP
 
AZ ÉV AKUSZTIKUS KONCERTJE:
Bagossy Brothers Company - 2018.11.05.
Blahalouisiana - 2019.01.14.
Margaret Island-Karácsonyi Akusztik - 2018.12.24.
Paddy and the Rats - 2018.05.14
Pál Utcai Fiúk - 2019.01.07.

Petőfi Zenei Díj, Strand fesztivál, szavazás, 2019

 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek