Élő koncerten csendül fel Dario Argento kultfilmjének zenéje

2015. március 16.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Igazi kuriózummal, Dario Argento hetvenes évekbeli Sóhajok című kultfilmjével és a produkció filmzenéjének élő koncertjével hangolódhat rá a hétvégén az A38 hajón a közönség az április 10-én megnyíló 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra.

Élő koncerten csendül fel Dario Argento kultfilmjének zenéje

Az olasz horrorfilmes, Dario Argento Sóhajok (Suspiria) című munkáját a horror alapművei közé sorolják, a film zenéjének szintén nagy rajongótábora van. A kísérőzenét annak idején a korszak egyik legfontosabb olasz poprock bandája, a Goblin játszotta fel, amelynek a brazil származású Claudio Simonetti volt a billentyűse és zeneszerzője.

A Simonetti által újjáalakított együttes két éve Londonban lépett fel néhányszor a Sóhajok filmvetítéssel egybekötött élő filmzenekoncertjén. A siker nyomán döntött úgy a zeneszerző, hogy folyatja a koncertezést, és ennek köszönhetően élvezheti az A38 hajó közönsége március 22-én, vasárnap 20 órától élőben a Sóhajok zenéjét, miközben Dario Argento filmje pereg a filmvásznon.A műsorban előzenekarként a Trottel Stereodream Experience hallható.


A 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál április 10. és 18. között zajlik majd öt budapesti helyszínen: az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón. A filmmustrán idén mintegy ötven filmet láthatnak a nézők a kortárs nemzetközi filmkínálat legfrissebb alkotásai közül. Tavaly a versenyprogramban szereplő Viktoria című bolgár film, Maya Vitkova első rendezése kapta a filmfesztivál 8000 euróval járó Hullámtörők-díját.

 


 

 

Szólj hozzá!


Mennyire Balaton? Nagyon!

Mennyire Balaton? Nagyon!

A Pünkösdi nyitóhétvégével hivatalosan is elrajtol a 6. MOL Nagyon Balaton, a májustól-októberig átfogó, nagyfesztiválokat, kulturális...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.

Gyászol a magyar underground

Meghalt Magyar Péter az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok egykori dobosa – tette közzé a szomorú hírt a Zoom.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek