Év koncertje - szavazás

Élő koncerten csendül fel Dario Argento kultfilmjének zenéje

2015. március 16.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Igazi kuriózummal, Dario Argento hetvenes évekbeli Sóhajok című kultfilmjével és a produkció filmzenéjének élő koncertjével hangolódhat rá a hétvégén az A38 hajón a közönség az április 10-én megnyíló 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra.

Élő koncerten csendül fel Dario Argento kultfilmjének zenéje

Az olasz horrorfilmes, Dario Argento Sóhajok (Suspiria) című munkáját a horror alapművei közé sorolják, a film zenéjének szintén nagy rajongótábora van. A kísérőzenét annak idején a korszak egyik legfontosabb olasz poprock bandája, a Goblin játszotta fel, amelynek a brazil származású Claudio Simonetti volt a billentyűse és zeneszerzője.

A Simonetti által újjáalakított együttes két éve Londonban lépett fel néhányszor a Sóhajok filmvetítéssel egybekötött élő filmzenekoncertjén. A siker nyomán döntött úgy a zeneszerző, hogy folyatja a koncertezést, és ennek köszönhetően élvezheti az A38 hajó közönsége március 22-én, vasárnap 20 órától élőben a Sóhajok zenéjét, miközben Dario Argento filmje pereg a filmvásznon.A műsorban előzenekarként a Trottel Stereodream Experience hallható.


A 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál április 10. és 18. között zajlik majd öt budapesti helyszínen: az Uránia Nemzeti Filmszínházban, az Örökmozgóban, a Toldi moziban, a Puskin moziban és az A38 hajón. A filmmustrán idén mintegy ötven filmet láthatnak a nézők a kortárs nemzetközi filmkínálat legfrissebb alkotásai közül. Tavaly a versenyprogramban szereplő Viktoria című bolgár film, Maya Vitkova első rendezése kapta a filmfesztivál 8000 euróval járó Hullámtörők-díját.

 


 

 

Szólj hozzá!


Curtis befejezte a méregtelenítést

Curtis befejezte a méregtelenítést

Próbálunk visszalapozni a cikkeink köztt... Curtis...Curtis... Megvan: január 7-én adtunk arról hírt, hogy az utóbbi időben inkább csak a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!

A Belau melegíti be a közönséget Mike Shinoda előtt az Arénában

Alig egy hónap múlva, március 12-én érkezik szólóprojektjével a Linkin Park egyik frontembere, Mike Shinoda az Arénába. Most már az is biztos, hogy felvezetésként a Belau csapat fogja szórakoztatni a közönséget.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek