Erre a napra emlékezni fogsz: a Day To Remember júniusban a Parkban

2022/03/30  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A keményebb műfajok kedvelőinek is bőven lesz miből válogatnia ezen a nyáron, hiszen érkezik a Budapest Parkba a Deftones, Billy Idol, a Nick Mason’s Saucerful of Secrets, a Billy Talent, a Black Veil Brides, a My Chemical Romance és a Rise Against is, június 19-én az A Day To Remember, szeptember 30-án pedig a Three Days Grace lép fel.

Erre a napra emlékezni fogsz:

A 2003-ban Floridában alakult A Day To Remember a legkülönfélébb stílusok határait feszegetve vegyíti a rockot, a punkot, a hardcore-t, a metált – és mindezt megszórják egyfajta popos ízzel. A szcéna egyik legismertebb underground zenekarává nőtték ki magukat, dalaik közel egymilliárd lejátszással bírnak a különböző streaming felületeken, útjukat pedig teltházas aréna koncertek fémjelzik. 2016-os Bad Vibrations című lemezük a Billboard Top 200-as listáján a második helyen debütált.

Tavaly jelent meg legutóbbi albumuk You’re Welcome címmel, ami egy hosszú munka gyümölcse: a lemezt még 2018-ban kezdték el írni, majd a pandémia alatt tökéletesítették azt - ráadásul újdonság, hogy társproducerként Colin “DOC” Brittaint (5 Seconds of Summer, All Time Low) is bevonták. 

“A zenekar minden egyes megjelenéssel nőtt egy kicsit. Az, hogy itt vagyunk most öten egy olyan helyzetben, ahol a határ még mindig a csillagos ég, az leírhatatlan érzés. Rengeteg dolgon mentünk keresztül együtt: kibaszott Walmart parkolókban aludtunk és a mosdóban fürödtünk, most meg ezreknek zenélünk. Egyszerűen szerencsésnek érezzük magunkat” – nyilatkozta Jeremy McKinnon frontember.

A Day To Remember sokszínűségét mutatja, hogy jelentettek már meg közösen dalt például a világhírű DJ, Marshmello közreműködésében, míg legutóbbi Re-Entry című dalukban a nemrégiben a  Blink 182 rákból kigyógyult énekese, Mark Hoppus hallható. A floridai csapat tehát mindenképpen változatos, de elsősorban a rockból és metálból merítő műsorral áll 2022. június 19-én a Budapest Park színpadára.

 

Szintén a Park kemény zenés felhozatalát erősíti a Three Days Grace, akik nagysikerű, 2019-es első magyarországi koncertjük után térnek vissza a koncerthelyszínre. A csapat 2003 óta a hard rock szcéna egyik kiemelkedő formációja, akik folyamatosan rekordokat döntögetnek, miközben sorra foglalják el helyüket a slágerlistákon. Első nagylemezük 2003-ban jelent meg, ami azonnal platina minősítést ért el Amerikában, illetve a Billboard 200-as listáján is előkelő helyen szerepelt. Bár magasra tették a lécet debütálásukkal, innen csak felfelé vezetett az út - legutóbb 2018-ban jelentkeztek úgy nagylemezzel, amiről az Infra-Red című kislemez a 14. listavezető daluk a Billboard Mainstream Rock Songs listáján, ezzel egy több mint két évtizedes rekordot megdöntve.

Ráadásul ha mindez nem lenne elég, tavaly megjelent So Called Life című dalukkal újból meghódították a Billboard listáját, amire a csapat így reagált:

“16 évesen egy hűvös pajtában próbáltunk Kanadában - ha akkor azt mondtad volna nekünk, hogy lesz 16 olyan számunk, ami Észak-Amerikában vezeti a slágerlistákat, akkor valószínűleg őrültnek hívtunk volna, és kidobtunk volna az istállóból.”

A Three Days Grace ráadásul nemrég jelentette be új stúdióanyagát: az Explosions május 16-án jelenik meg. A zenekar tehát megannyi rockslágerrel és újdonságokkal tér vissza 2022. szeptember 30-án a Budapest Parkba.

 

A Budapest Park segélykoncerttel nyitja a szezont

Budapest Park, Day To Remember, Three Days Grace

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek