És akkor megcélozta a saját fia fejét... Szezonzáró operaközvetítés a Vigadóban!

2015. május 28.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Royal Opera House 2014/15-ös évadának utolsó, befejező közvetítésére július 5-én délután kerül sor a Pesti Vigadóban.

És akkor megcélozta a saját fia fejét... Szezonzáró operaközvetítés a Vigadóban!

Rossini utolsó operája, a Tell Vilmos teremtette meg a „grand opéra" műfaját. Központi témája a szabadság, pontosabban a Habsburg-elnyomás ellen küzdő svájci íjász, Tell Vilmos vezette felkelés.

A négyfelvonásos, francia nagyopera kulcsjelenetének mondható a pillanat, amikor Tell Vilmos lenyilazza fia fejéről az almát, ezzel a veszélyes gesztussal jelezve honfitársainak, ragadjanak fegyvert. Fantasztikus áriák, kórusbetétek és kettősök színesítik Rossini művét.

Antonio Pappano karmesteri munkáját a kritikusok is elismerik, Gerald Finley (Tell), John Osborn (Arnold) és Malin Byström (Matild) interpretációja magáért beszél. Az ifjú olasz rendező, Damiano Michieletto e látványos, elgondolkodtató rendezéssel debütál a Royal Opera House színpadán.

 

További információk


 

 

Szólj hozzá!


Táncolj, Debrecen!

Táncolj, Debrecen!

Az idén első alkalommal nem augusztus 20-án, hanem egy nappal később ér véget a debreceni virágkarnevál: ma este Ráadás - táncol a város...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Dupla koncerttel ünnepel a Csík Zenekar

Folyamatosan koncertezik, ősszel felvidéki turnéra megy, decemberben pedig dupla budapesti fellépéssel ünnepel az idén 30 éves Csík Zenekar.

A 18+-os buli – DreherFeszt

Sörkülönlegességekkel, koncertekkel, sörgyári túrával és számos egyéb programmal várja a közönséget a DreherFeszt szeptember 1-jén a Dreher Sörgyárak területén.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek