És akkor megcélozta a saját fia fejét... Szezonzáró operaközvetítés a Vigadóban!

2015. május 28.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Royal Opera House 2014/15-ös évadának utolsó, befejező közvetítésére július 5-én délután kerül sor a Pesti Vigadóban.

És akkor megcélozta a saját fia fejét... Szezonzáró operaközvetítés a Vigadóban!

Rossini utolsó operája, a Tell Vilmos teremtette meg a „grand opéra" műfaját. Központi témája a szabadság, pontosabban a Habsburg-elnyomás ellen küzdő svájci íjász, Tell Vilmos vezette felkelés.

A négyfelvonásos, francia nagyopera kulcsjelenetének mondható a pillanat, amikor Tell Vilmos lenyilazza fia fejéről az almát, ezzel a veszélyes gesztussal jelezve honfitársainak, ragadjanak fegyvert. Fantasztikus áriák, kórusbetétek és kettősök színesítik Rossini művét.

Antonio Pappano karmesteri munkáját a kritikusok is elismerik, Gerald Finley (Tell), John Osborn (Arnold) és Malin Byström (Matild) interpretációja magáért beszél. Az ifjú olasz rendező, Damiano Michieletto e látványos, elgondolkodtató rendezéssel debütál a Royal Opera House színpadán.

 

További információk


 

 

Szólj hozzá!


Ő írta Sinatrának a My Way-t: Paul Anka júliusban az Arénában koncertezik!

Ő írta Sinatrának a My Way-t: Paul Anka júliusban az...

A 77 éves ikonikus énekes 60 éves munkásságát ünneplendő, világkörüli turnéra indul, melynek budapesti állomásaként 2019. július 17-én...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Jackson-fivérek mellett Rick Astley is a Paloznaki Jazzpiknikre érkezik!

Újabb három névvel bővült az idei Paloznaki Jazzpiknik fellépőinek kínálata, és ezzel teljessé vált a nagyszínpad programja. A popikonból lett soul énekes Rick Astley augusztus 3-án ad majd koncertet.

Az egész Pink Floyd-életmű egy estébe sűrítve: Keep Floyding a Hajón

Jó, jó, nem maradék nélkül, mert azért ahhoz elég gyorsan kellene játszani, és az egyetlen este még akkor sem lenne feltehetően elég: a zenekar minden korszakból kiválogatja a zenetörténetben (is) ikonikussá vált slágereket
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek