Ez lesz a Magashegyi Underground legfontosabb és legnagyobb idei koncertje

2018/11/14  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

December 2-án a Budapest Kongresszusi Központban hallhatjuk először az új dalaikat, egy alaposan átgyúrt-áthangszerelt szimfonikus koncert keretein belül, ahol a Heureka Pop Orchestra kíséri majd a zenekart.

Ez lesz a Magashegyi Underground legfontosabb és legnagyobb idei koncertje

LAssan tíz éve volt, hogy a Magashegyi Underground nagy lépést tett a hazai könnyűzenei piacon a szimfonikus megszólalás meghonosításában, utánuk számtalan hazai előadó vette át a stílust – és követett is nagy sikerrel. Most még bátrabb elhatározásra jutottak: a költészet világát hozzák be a komolyzenével átitatott dalok közé.

A Magashegyi Underground legújabb műfajközi kalandjának gyümölcsei az egyik leghíresebb mai költő-írónő, Tóth Krisztina verseire komponált dalok. A decemberi nagyszabású előadáson a korábbi lemezeiken szereplő megzenésített verseket is előadják majd: olyan ritkán játszott dalok is elhangzanak, mint Závada Péter Szinopszisa vagy Parti Nagy Lajos Nyár, némafilmje – ezeket kizárólag a csapat szimfonikus koncertjein lehet hallani élőben. Emellett a régi közönségkedvenc Magashegyi-dalok, valamint a korábban nagy sikerrel játszott szimfonikus műsor kötelező darabjai is új hangszerelést kapnak Subicz Gábor jóvoltából.

A koncert felvezetéseként készítettek egy különleges videót is, a már-már magashegyi családtagnak számító Beck Zolival (30Y) közös, Látod című dalukra - egy Somló-hegyi kápolna falai között.

A kisfilm tökéletes ízelítőt ad a nagyszabású koncertből, hiszen egyrészt Beck Zoli is ott lesz majd a Budapest Kongresszusi Központban, másrészt a decemberi koncert új hangszereléseiben a kórus is hangsúlyos szerephez jut.

Az esemény a Magashegyi Underground legfontosabb és legnagyobb idei koncertje lesz, új műsorral, rendkívüli látvánnyal és számos vendéggel.

"Kezdjük együtt az ünnepeket!" – szól a zenekar invitálása a különleges koncertre.

 

Magashegyi Underground, szimfonik, Heureka Pop Orchestra, Beck Zoli, Kongresszusi Központ

 

 

Szólj hozzá!


A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek