Fehér Balázs a Hajón

2022/08/15  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Hajógyár és az A38 közös eseménysorozatának következő Zene x Színház estjén Hegyi Dóri (OHNODY) Fehér Balázst fogja kérdezni a színpadon. A portrébeszélgetést a Momentán Társulat színészeinek improvizatív jelenetei színesítik, az est végén pedig Fehér Balázs Wagner Emillel közösen ad akusztikus koncertet.

Fehér Balázs a Hajón

Az A38 közös eseménysorozatának következő Zene x Mozgás estjén a Grecsó Zoltán által vezetett beszélgetést követően a jelentős sikereket elért Nagy Emese, Oberfrank Réka és Szeri Viktor táncművészek performanszaiban gyönyörködhetünk. Az előadásokat Henri Gonzo akusztikus koncertje teszi teljessé, mindez 08.23-án.

2016-ban írtuk meg, hogy a frontember elhagyta az akkori hajót, és kilépett a Carbonfoolsból. Akkor úgy fejeztük be a cikkünket:

"Kíváncsian várjuk tehát, hogy alakul Fehér Balázs és a zenekar sorsa, még az is lehet, hogy egy helyett két új formációval gazdagodik a magyar könnyűzene. De az is lehet, hogy nem. Kiderül."

2022-őt írunk. A The Carbonfools 2017-ben leigazolta az X-faktoros Fóris-Ferenczi Gábort, és azóta is rendületlenül klipeznek és koncerteznek, s bár nem akkora a csajos sikongatás a koncertjeiken, a kívülálló számára úgy tűnik, hogy a zenekaron belül visszabillentek az arányok, és mindenki azonos pozícióba került, valamint a zene is visszakapta a koronáját a trónját elhagyó királyfitól. Ízlés és pofon kérdése, kinek melyik felállás tetszik jobban, kollégánk úgy érzte, hogy

Jót tett a Carbonfoolsnak a vérfrissítés.

 

Balázsról pedig jó sokáig nem hallottunk semmit, aztán megláttunk a JATE-n egy plakátot, mely szerint

"Fehér Balázs a JATE Sikersztorik beszélgetős programsorozat keretén belül 2019. február 13., szerdán 18:00 órától a JATE Klubban."

Sajnos Szeged kiesett a távolság miatt, de öt év után, 2019-ben végül visszatért a színpadra is  (közben szerepelt valamelyik csatorna kiszavazós páros show-jában), és rögtön hozott magával egy szólólemezt.

Utána még láthattuk, amikor DTK elvitte magával egy körre, és akkor a nagyközönség kaphatott némi magyarázatot arra, hogy hol volt, mit élt át és meg az egykori frontember, aki után lányok százai epekedtek.

Aki egy intimebb közegben személyesen akarja hallani az énekest beszélni és énekelni egyaránt, annak augusztus 16-én, kedden az A38-ra kell jönnie – mi ott leszünk, hogy végre saját fülünkkel halljuk a történetet. És a zenét.

 

 

Fehér Balázs, The Carbonfools, A38, Hajógyár

 

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek