Fehér Balázs a Hajón

2022/08/15  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Hajógyár és az A38 közös eseménysorozatának következő Zene x Színház estjén Hegyi Dóri (OHNODY) Fehér Balázst fogja kérdezni a színpadon. A portrébeszélgetést a Momentán Társulat színészeinek improvizatív jelenetei színesítik, az est végén pedig Fehér Balázs Wagner Emillel közösen ad akusztikus koncertet.

Fehér Balázs a Hajón

Az A38 közös eseménysorozatának következő Zene x Mozgás estjén a Grecsó Zoltán által vezetett beszélgetést követően a jelentős sikereket elért Nagy Emese, Oberfrank Réka és Szeri Viktor táncművészek performanszaiban gyönyörködhetünk. Az előadásokat Henri Gonzo akusztikus koncertje teszi teljessé, mindez 08.23-án.

2016-ban írtuk meg, hogy a frontember elhagyta az akkori hajót, és kilépett a Carbonfoolsból. Akkor úgy fejeztük be a cikkünket:

"Kíváncsian várjuk tehát, hogy alakul Fehér Balázs és a zenekar sorsa, még az is lehet, hogy egy helyett két új formációval gazdagodik a magyar könnyűzene. De az is lehet, hogy nem. Kiderül."

2022-őt írunk. A The Carbonfools 2017-ben leigazolta az X-faktoros Fóris-Ferenczi Gábort, és azóta is rendületlenül klipeznek és koncerteznek, s bár nem akkora a csajos sikongatás a koncertjeiken, a kívülálló számára úgy tűnik, hogy a zenekaron belül visszabillentek az arányok, és mindenki azonos pozícióba került, valamint a zene is visszakapta a koronáját a trónját elhagyó királyfitól. Ízlés és pofon kérdése, kinek melyik felállás tetszik jobban, kollégánk úgy érzte, hogy

Jót tett a Carbonfoolsnak a vérfrissítés.

 

Balázsról pedig jó sokáig nem hallottunk semmit, aztán megláttunk a JATE-n egy plakátot, mely szerint

"Fehér Balázs a JATE Sikersztorik beszélgetős programsorozat keretén belül 2019. február 13., szerdán 18:00 órától a JATE Klubban."

Sajnos Szeged kiesett a távolság miatt, de öt év után, 2019-ben végül visszatért a színpadra is  (közben szerepelt valamelyik csatorna kiszavazós páros show-jában), és rögtön hozott magával egy szólólemezt.

Utána még láthattuk, amikor DTK elvitte magával egy körre, és akkor a nagyközönség kaphatott némi magyarázatot arra, hogy hol volt, mit élt át és meg az egykori frontember, aki után lányok százai epekedtek.

Aki egy intimebb közegben személyesen akarja hallani az énekest beszélni és énekelni egyaránt, annak augusztus 16-én, kedden az A38-ra kell jönnie – mi ott leszünk, hogy végre saját fülünkkel halljuk a történetet. És a zenét.

 

 

Fehér Balázs, The Carbonfools, A38, Hajógyár

 

 

Szólj hozzá!


Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai turnéra indulnak

Nem babonásak a Betyárok: 13 állomásos ázsiai...

Ázsia nem idegen a Bohemian Betyars számára, korábban is turnéztak arra, háromszor is, s ezen események során kifejezetten hasznos kapcsolatokat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Az ABBA egykori tagjához kerültek Avicii felvételeinek szerzői jogai

A 2018-ban, 28 évesen elhunyt Avicii családja a zenész által készített mesterfelvételek, vagyis hivatalos eredeti felvételek szerzői jogainak 75 százalékát eladta a svéd Björn Ulvaeus, az ABBA zenésze által alapított Pophouse-nak, amely amúgy az ABBA Voyage műsort szervezi Londonban.

Jubileumi arénás előadással és koncertturnéval ünneplik az István, a király bemutatásának 40. évfordulóját

Nagyszabású programsorozattal, a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik az István, a király című rockopera bemutatásának 40. évfordulóját jövőre.
Új koncertek