Fehér Balázzsal erősít a Tárkány Művek

2014/09/26  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A 2008-ban alakult zenekar a népzene, a pop, a dzsessz és a két világháború közötti sanzonok ötvözetéből teremtette meg különleges zenei világát. Október elsején a Tárkány Művek múltja, jelene és jövője lesz hallható a Művészetek Palotájában – néhány dal erejéig Fehér Balázs is csatlakozik a csapathoz.

Fehér Balázzsal erősít a Tárkány Művek

Nyáron megjelent, Őszi vázlatok című harmadik nagylemezükre már az első számú világzenei szaklap, a Songlines is felfigyelt. Koncertjükön azonban nemcsak az új albumból adnak ízelítőt – Dresch Mihály közreműködésével –, hanem visszatekintenek az elmúlt hat évre, és új számokkal is készülnek. 

A cimbalmos Tárkány Kovács Bálint vezette együttes zenei témáit többnyire tradicionális dallamokból meríti, hogy azokat eddig ismeretlen hangszereléssel és Paár Julianna gyönyörű hangjával teljesen újjávarázsolja. A Tárkány Művek Arcomba az arcod vésted című debütáló anyaga azonnal kultikussá vált a „városi folk” rajongói körében, és a nemzetközi sajtóban is kedvező visszhangra talált, miután a rangos World Music Network kiadó gondozásában is megjelent. Méltán kapott tehát a zenekar 2012-ben Junior Prima-díjat.

 

Második, Címesincs albumukon a saját szerzemények mellett egy Gershwin-átirat, egy Coltrane-ballada és egy széki népdal is helyet kapott, hidat teremtve földrajzi régiók, zenei műfajok, hagyomány és modernség között. A zenekar életében Dresch Mihály kezdetben követendő példaként és inspirációs forrásként, később alkalmi vendégművészként kapott szerepet. Legújabb lemezükön – és a Müpában is – azonban már valódi társként jelenik meg.

Az október elsejei koncert egy igazi meglepetést is tartogat: a Carbonfoolsból ismert Fehér Balázs három éve lépett fel először a csapattal, és bár egészen más gondolkodással és érzésekkel közelít a zenéhez, a közös munka rengeteg izgalmat rejt. Ebből a zenei kalandozásból a Müpa közönsége most néhányat élőben is meghallgathat. A legújabb, eddig másutt még nem játszott dalok, a jelenleg folyó műhelymunkába, és az új irányokba engednek bepillantást.



Tárkány Művek

MÜPA; 2014. október 1., Fesztivál Színház


 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek