Fültől fülig kaszabolás - Chelsea Grin lemezbemutató koncert a Dürer Kertben!

2018/06/21  ·   Ajánló   ·  Labancz Andrea

A Salt Lake City-ből származó deathcore csapat legújabb albuma Eternal Nightmare címmel július 13-án jelenik majd meg, mellyel idén ősszel turnéra indulnak. Hozzánk október 4-én látogatnak el, a koncertnek a Dürer Kert ad majd otthont.

Fültől fülig kaszabolás - Chelsea Grin lemezbemutató koncert a Dürer Kertben!

A zenekar 2007-ben alakult Utah államban. Először az Ahaziah néven próbáltak befutni, majd néhány tagcsere és egy névcsere után teljes gőzre kapcsoltak, és 2008-ban az iTunes-on keresztül meg is jelentették első, Chelsea Grin című Ep-jüket, melyet a Myspace közönsége remekül fogadott. Ezután csapódott hozzájuk a harmadik gitáros Dan Jones személyében, akinek segítségével elkészítették a Desolation of Eden című első albumukat, melyet a 2011-es My Damnation követett.

2012-ben megjelent az Evolve című EP, mely után ismét tagcserék következtek. Pablo Viveros vette át Andrew Carlston-tól a dobverőket, majd a vele elkészült 2014-es Ashes to Ashes és 2016-os Self Inflicted albumok után a zenekar úgy döntött, megelégszenek egy gitárossal is, az eddigi három helyett. 2018-ban egy új énekes is csatlakozott hozzájuk, új albumukon már Tom Barbert hallhatjuk az alapítótag, Alex Koelher helyett.

A zenekart sokszor érte támadás a zenei stílusuk miatt, erről gitárosuk, Jake Harmond a következőt nyilatkozta egy interjúban: "Mindenki szereti az állkapcsát csattogtatni azzal kapcsolatban, hogy mennyire ciki egy deathcore bandában játszani, de őszintén ezeket soha még csak le sem szartuk."

Talán a zenekar neve sem véletlen, a Chelsea grin (vagy Chelsea smile) egy pengével meghosszabbított mosoly. A csapat tagjai a saját elmondásuk szerint minden koncertjükön szeretnének legalább akkora károkat okozni, mint egy sikátorban elkövetett fültől fülig kaszabolás. Hogy ez miként hangzik élőben az október 4-én a Dürer Kertben kiderül.

Chelsea Grin (US)
Oceano (US)
Kublai Khan (US)
Enterprise Earth (US)

Chelsea Grin, Dürer Kert, lemezbemutató, koncert, rockzene, Oceano, Kublai Khan, Enterprise Earth

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek