Holdfény, álmodozás, bor, Párizs, koncert

2016. január 13.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

A 19. századi párizsi szalonok hangulatát idézi Balázs János Holdfény és álmodozás című koncertje szombaton a Zeneakadémia nagytermében, a vendégeket egy pohár italra is meghívják a hangversenyre való ráhangolódásképpen.

Holdfény, álmodozás, bor, Párizs, koncert

A koncerten a Holdfényszonáta mellett elhangzik Schumann Álmodozás című darabja - innen a hangverseny címe -, de Chopin és Liszt is terítékre kerül - utóbbi Dante-szonátája csendül majd fel. A koncert szándékosan csak egyrészes lesz, előtte-utána lehetőséget adva a találkozásra, beszélgetésre.

A szombati koncert első alkalma lesz Balázs János legújabb, A Zongora 1-ben című sorozatának, amely április 4-én folytatódik a ZongOpera című hangversennyel - ezen híres operák témái hangzanak el Liszt Ferenc, Cziffra György és Balázs János zongoraátirataiban.

A harmadik, Variációk című október 24-i zárókoncerten többek között Mozart variációi csendülnek fel a Hull a pelyhes fehér hó című gyermekdalra, emellett Beethoven, Chopin és Liszt témái is elhangzanak. Balázs János elmondta, hogy verbálisan is beavatja majd a közönséget a zenék titkaiba, hiszen a bonyolultabb variációknál a kiinduló alapdallam sokszor már nem is érzékelhető.


 

 

Szólj hozzá!


Mennyire Balaton? Nagyon!

Mennyire Balaton? Nagyon!

A Pünkösdi nyitóhétvégével hivatalosan is elrajtol a 6. MOL Nagyon Balaton, a májustól-októberig átfogó, nagyfesztiválokat, kulturális...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Fekete Zaj fesztivál újra a régi helyen!

Ismét megrendezik a Fekete Zaj Fesztivált a Mátrában. A hazai és nemzetközi alternatív/underground előadókra épülő eseményt több év szünet után augusztus 17. és 19. között újra az időközben felújított régi helyszínen, a mátrafüredi Sástó mellett tartják meg.

Gyászol a magyar underground

Meghalt Magyar Péter az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok egykori dobosa – tette közzé a szomorú hírt a Zoom.hu.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek