Év koncertje - szavazás

Holdfény, álmodozás, bor, Párizs, koncert

2016. január 13.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

A 19. századi párizsi szalonok hangulatát idézi Balázs János Holdfény és álmodozás című koncertje szombaton a Zeneakadémia nagytermében, a vendégeket egy pohár italra is meghívják a hangversenyre való ráhangolódásképpen.

Holdfény, álmodozás, bor, Párizs, koncert

A koncerten a Holdfényszonáta mellett elhangzik Schumann Álmodozás című darabja - innen a hangverseny címe -, de Chopin és Liszt is terítékre kerül - utóbbi Dante-szonátája csendül majd fel. A koncert szándékosan csak egyrészes lesz, előtte-utána lehetőséget adva a találkozásra, beszélgetésre.

A szombati koncert első alkalma lesz Balázs János legújabb, A Zongora 1-ben című sorozatának, amely április 4-én folytatódik a ZongOpera című hangversennyel - ezen híres operák témái hangzanak el Liszt Ferenc, Cziffra György és Balázs János zongoraátirataiban.

A harmadik, Variációk című október 24-i zárókoncerten többek között Mozart variációi csendülnek fel a Hull a pelyhes fehér hó című gyermekdalra, emellett Beethoven, Chopin és Liszt témái is elhangzanak. Balázs János elmondta, hogy verbálisan is beavatja majd a közönséget a zenék titkaiba, hiszen a bonyolultabb variációknál a kiinduló alapdallam sokszor már nem is érzékelhető.


 

 

Szólj hozzá!


Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is...

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A BAFTA díjért való versengésben is legyűrte a Bohém Rapszódia a Csillag Születiket

A 72. BAFTA-gálát 2019. február 10-én tartotta meg a Brit Film- és Televíziós Akadémia a Royal Albert Hallban, amelynek keretében kiosztották az akadémia filmdíjait az Egyesült Királyságban 2018-ban bemutatott és az akadémia tagjai által legjobbnak tartott filmek és alkotóik részére.

Chester Bennington egykori zenekara nem akárkiket kért fel énekelni

A Linkin Park egykori frontembere, a 2017 júliusában meghalt Chester Bennington egykori bandája, a Grey Daze újra rögzítette a régi, még Bennington hangjával felvett anyagait – írja az NME-re hivatkozva az Origo.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek