Holdfény, álmodozás, bor, Párizs, koncert

2016. január 13.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

A 19. századi párizsi szalonok hangulatát idézi Balázs János Holdfény és álmodozás című koncertje szombaton a Zeneakadémia nagytermében, a vendégeket egy pohár italra is meghívják a hangversenyre való ráhangolódásképpen.

Holdfény, álmodozás, bor, Párizs, koncert

A koncerten a Holdfényszonáta mellett elhangzik Schumann Álmodozás című darabja - innen a hangverseny címe -, de Chopin és Liszt is terítékre kerül - utóbbi Dante-szonátája csendül majd fel. A koncert szándékosan csak egyrészes lesz, előtte-utána lehetőséget adva a találkozásra, beszélgetésre.

A szombati koncert első alkalma lesz Balázs János legújabb, A Zongora 1-ben című sorozatának, amely április 4-én folytatódik a ZongOpera című hangversennyel - ezen híres operák témái hangzanak el Liszt Ferenc, Cziffra György és Balázs János zongoraátirataiban.

A harmadik, Variációk című október 24-i zárókoncerten többek között Mozart variációi csendülnek fel a Hull a pelyhes fehér hó című gyermekdalra, emellett Beethoven, Chopin és Liszt témái is elhangzanak. Balázs János elmondta, hogy verbálisan is beavatja majd a közönséget a zenék titkaiba, hiszen a bonyolultabb variációknál a kiinduló alapdallam sokszor már nem is érzékelhető.


 

 

Szólj hozzá!


60 évesen ismét nagyot megy a Gyöngyhajú lány!

60 évesen ismét nagyot megy a Gyöngyhajú lány!

Az Index mozis rovata számolt be arról, hogy a Gyöngyhajú lány melódiái is felcsendülnek Jonah Hill első nagyjátékfilmes rendezésének...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmarad az Alan Parsons Project koncertje!

Az eddig megvásárolt jegyek mostantól visszaválthatók a tervezett koncert dátumaitól számított 30 napig.

Schwartz Dávid a mantrák hálójába került

Le is írta nekünk – meg nektek is –, hogy miért és mégis hogyan :)
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek