Holdfény, álmodozás, bor, Párizs, koncert

2016. január 13.  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

A 19. századi párizsi szalonok hangulatát idézi Balázs János Holdfény és álmodozás című koncertje szombaton a Zeneakadémia nagytermében, a vendégeket egy pohár italra is meghívják a hangversenyre való ráhangolódásképpen.

Holdfény, álmodozás, bor, Párizs, koncert

A koncerten a Holdfényszonáta mellett elhangzik Schumann Álmodozás című darabja - innen a hangverseny címe -, de Chopin és Liszt is terítékre kerül - utóbbi Dante-szonátája csendül majd fel. A koncert szándékosan csak egyrészes lesz, előtte-utána lehetőséget adva a találkozásra, beszélgetésre.

A szombati koncert első alkalma lesz Balázs János legújabb, A Zongora 1-ben című sorozatának, amely április 4-én folytatódik a ZongOpera című hangversennyel - ezen híres operák témái hangzanak el Liszt Ferenc, Cziffra György és Balázs János zongoraátirataiban.

A harmadik, Variációk című október 24-i zárókoncerten többek között Mozart variációi csendülnek fel a Hull a pelyhes fehér hó című gyermekdalra, emellett Beethoven, Chopin és Liszt témái is elhangzanak. Balázs János elmondta, hogy verbálisan is beavatja majd a közönséget a zenék titkaiba, hiszen a bonyolultabb variációknál a kiinduló alapdallam sokszor már nem is érzékelhető.


 

 

Szólj hozzá!


Tópart, fehér homok, naplemente, parti – a városhatártól egy ugrásra

Tópart, fehér homok, naplemente, parti – a...

A Gold Record berkeibe tartozó Dj-k összefogtak azért, hogy hétköznap is meglegyen a nyaralás-feeling... Mindehhez még útlevélre sincs szükség,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Pontosítunk: 51 évesen és 1 hónaposan zenél Siófokon Lovasi András

Jubileumi, teljes életművét bemutató turnéjának egyetlen balatoni állomása lesz a július 20-i koncert a PLÁZS-on.

Sztriptízbárokban léptek fel, majd egyetlen nap alatt egyetlen dallal világsztárok lettek

Több mint 50 éves pályafutásának összefoglalásaként szimfonikus zenekarral, óriás kivetítővel és különleges látványvilággal megfűszerezett életműkoncertet ad a Smokie együttes Budapesten. A brit legenda a Papp László Budapest Sportarénában, november 28-án lép fel.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek