Hollandia, királyság! A DACS zenei programjai

2014/09/17  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

DACS – Hollandia, királyság!” programsorozat egy csaknem három hónapon át tartó eseményfolyamban, amely során az egymáshoz lazán kapcsolódó programok a műfajok széles tárházát mutatják be a klasszikus képzőművészettől kezdve a kortárs komolyzenén keresztül a legfrissebb holland design szcénáig.

Hollandia, királyság! A DACS zenei programjai

Az eseményfolyam Budapest több helyszínén, így mások mellett a Trafóban, az A38 Hajón vagy a BMC-ben jelentkezik programokkal, de többek között Pécs és Debrecen is kapcsolódik az eseményekhez.

A DACS – Hollandia, Királyság első programjaként, szeptember 16-án a BMC-ben lép fel Michiel Borstlap, Hollandia világszerte egyik legismertebb jazz-zongoristája és zeneszerzője.  A művész a jazz és rock olyan legendás nemzetközi nagyságaival működött együtt, mint például Bill Bruford, Gino Vannelli vagy Pat Metheny. Pályafutása során Borstlap eddig több mint húsz saját lemezt adott ki, ugyanakkor számtalan darabot írt más művészeknek és zenekaroknak is.

 

A holland elektronikus szcéna is helyet kap a sorozatban. Fellép majd Steve Rachmad holland techno producer, DJ és remix-készítő, aki sokak szerint a detroiti techno irányzat holland atyja. Zenéjét mindenekelőtt mély, súlyos, groove-os hangzás jellemzi, mely elképesztő dallamokban és hangszerelésben, tömény funk és soul darabokban ölt testet.   

 

A historikus előadói gyakorlat Mekkája már hosszú évek óta Hollandia, az az ország, ahol a régizene immár több évtizede nem szubkultúraként működik, hanem a zeneoktatástól a koncertéleten át mindenhol a fősodor része. A 2005-ben négy muzsikus által alapított, évente mintegy hatvan koncertet adó Holland Baroque Society napjaink leginnovatívabb historikus együtteseinek egyike. A Zeneakadémiára tiszta barokk műsorral érkeznek s a zenei irányítást ezúttal a harmincéves olasz billentyűs fenoménre, Mark Minkowski és Jordi Savall rendszeres közreműködőjére, Francesco Cortira bízzák.

Egy izgalmas beszélgetés és egy fantasztikus koncert is várja majd a holland művészet szerelmeseit. Michel van der Aa világhírű kortárs zeneszerző, színpadi és filmrendező is vendége lesz a kulturális programfolyamnak. A közönség egy beszélgetés, és természetesen egy koncert keretében találkozhat a neves művésszel.

 

DACS – Hollandia, királyság! programsorozat ezeken a kiemelt, zenei programokon kívül rengeteg élményt és érdekességet kínál, az elektronikus zenei partiktól kezdve, a performanszokon át az egyetemi előadásokig. Ezek részleteit folyamatosan nyomon követhetik az érdeklődők a www.dacs.hu oldalon vagy a rendezvény Facebook-oldalán.


 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek