HS7 búcsúkoncert, szülinapi bulik és DJ Bobo - ez mind a Budapest Park 2015-ös kínálatában

2015/02/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Igaz, Szűcs Krisztián és a HS7 lenyúlta a showt – a bejelentés után a többiektől már senki sem kérdezett a sajtótájékoztatón, mindenki igyekezett azonnal tudatni a rossz hírt az olvasóival –, és az egyetlen megjegyzett dátum a 2015. augusztus 1-je volt, amikor is búcsúkoncertjét tartja a népszerű zenekar a Budapest Parkban. De ne szaladjunk ennyire előre, lesz még azért előtte egy magyar nyár.

HS7 búcsúkoncert, szülinapi bulik és DJ Bobo - ez mind a Budapest Park 2015-ös kínálatában

2012-ben nyitotta meg először kapuit, s hamar Budapest meghatározó kulturális terévé vált a Budapest Park, mely méretében, sokszínűségében és zenei kínálatában is ma már a főváros első számú bulihelyszíne.

Mára már, aki számít, itt tartja a lemezbemutatóját, a klipfelvételét, a születésnapját – és ahogy a mellékelt ábra is mutataja: a búcsúkoncertjét. Nehéz a Parkkal versenyezni, bazisokan tudnak egyszerre bulizni a létesítményben, igaz, nagyságában van a para is: a többi helyen már tömegnek számít 2500 ember, itt elveszetten kószálnának ennyien. Éppen ezért mindent elkövetnek annaki érdekében, hogy tavasztól őszig estéről estére megtöltsék a rendelkezésre álló teret.

Tavaly, az öt hónapos szezon alatt csaknem 300.000 látogató fordult meg itt, a mintegy 93 koncertnapon fellépett mintegy 200 zenekar, 60 Dj és a 11.000 főt befogadni képes buliplacc helyt adott 3 fesztiválnak is. A Budapest Parkban - a legnagyobb koncerteket felvonultató Nagyszínpad mellett - dedikált helyszínt kap az elektronikus tánczene is. A 900 m2-es Park Dance Aréna – rossz idő esetén – a zenekari koncerteket is befogadja, így a Parkban egy program sem maradhat el. A bakeliteket pörgető házibulik hangulatát idézi meg a Retro Kert, ahol két, elkülöníthető tánctéren, kézzel festett, századfordulós plakátok övezte díszletek közt csendülnek fel a ’80-as, ’90-es évek banzájainak slágerei, az olykor kertmozivá vagy sportvetítések helyszínévé is avanzsáló helyszínen. Budapest egyik legizgalmasabb kiállítóterét is rejti A Budapest Park: a Bunker! Galéria tavaly is több kortárs fiatal festőművésznek adott lehetőséget a bemutatkozásra.

Mindemellett a legapróbbak számára is nyújt szórakozást a Park, ahol a kreatív kézműves foglalkozásoktól, a gyerekjógán át a titokzatos nyomozásokig számtalan program várja a gyermekeket. A Pöttömkertet a gyermekek ingyen látogatják, a felnőttek belépőjegy árának összegét pedig teljes egészében jótékonysági célra ajánlja fel a Budapest Park.

Hogy mi vár ránk idén?

Április 24-én a Brains itt mutatja be Superheroes című új hanganyagát. És nem kell sokat várni egy újabb lemezbemutatóra. Másnap, azaz április 25-én lép fel a Hiperkarma zenekar, akik legújabb lemezüket ez alkalommal bemutató Hősök csapatát hívták vendégségül.

De ez még nem elég: szintén áprilisban, a hónap végén lép fel a Parkban az Irie Maffia, akik vadonatúj lemezük bemutató- koncertjével itt ünneplik 10. születésnapjukat. Születésnapi koncertből egyébként több is lesz az idei Budapest Park műsorán.

Május 2-án, az idén 70 éves Földes Hobo László ad koncertet, május 23-án a 30Y ünnepli 15 éves fennállását, június 5-én pedig a 20 éves Bon Bon jubilál a Parkban. Két 10 éves zenekar is a BP Parkban ünnepel. Június 27-én jön a Vad Fruttik, július 11-én pedig a Kiscsillag érkezik - bizonyára emlékezetes – születésnapi koncerttel.

A nemzetközi fronton támad a Scooter. A zenekar tavaly a legnagyobb tömeget vonzotta a Parkba, idén május 16-án lépnek színpadra.

Sorrendben következik – május 22-én- “nyári szezonnyitó nagykoncertjével” a Punnany Massif. A változatosság jegyében, az ígéret szerint „rozétól ázott szerelmes szavakkal és szexi szaxofonszólókkal” várja rajongóit a Wellhello formáció, május 29-én. Másnap pedig a hazai rockélet nagy legendája, az Omega áll színpadra, az egykori Budai Ifjúsági Park emlékére celebrált beatmisével. (A zenekar hamarosan részleteket is elárul, s kiderül majd egy nemzetközi sztár előzenekar, valamint egy hazai rádiós-lemezlovas legenda vendégszereplése és megannyi további részlet is.)

Június első hétvégéjén Rúzsa Magdi nagykoncertje csalogatja a közönséget a Parkba. Az énekesnő elmondta, hogy e koncerten kívóül nem lesz máshol látható Budapesten, viszont erre az alkalomra különleges látvánnyal készül. Tavaly novemberi, teltházas bulija után újra Budapestre érkezik a los angeles-i Hollywood Undead. A maszkos zenekar, akinek már az első lemeze is majdnem 1 millió példányban kelt el, a modern rockzenébe tökéletesen olvasztotta bele a metál stílusjegyeit, a szókimondó hip- hop szövegelést és az alternatív rockot. Aznapra – azaz június 17-re – várható a Budapest Parkba a Marilyn Manson-i hagyományokat követő Motionless In White, a szolidabb megjelenésű, ám tömörségben hasonló kaliberű Bury Tomorrow és a pimaszul kemény, mégis kellemesen dallamos rockzenét toló Asking Alexandria. Június 25-én vár ránk még egy Halott Pénz koncert és július 4-én pedig a TNT – Vissza a jövőbe turné egyik állomásaként áll meg itt a zenekar.

Ahogy már azt a bevezetőben említettük,  -20 sikeres év után beszünteti működését a HS7. A zenekar klubturnéval és fesztiválkoncertekkel zárja le két évtizedes pályafutását. A búcsúkoncertre augusztus 1-én Budapesten, a Budapest Parkban kerül sor.

Szeptember 12-én pedig Európa egyik (tegyük hozzá: egykori) legnagyobb popsztárja - hosszú évek után - beparkol Budapestre. DJ BOBO egy grandiózus, élő show és koncert keretében egy estére visszarepíti közönségét a ’90-es évekbe.

Nos, ha az egészből annyit jegyeztetek most meg, hogy feloszlik a HS7, nem baj, úgyis rendre tájékoztatunk majd benneteket az eseményekről. 

Rúzsa Magdi egyébként elég jól nézett ki, Szűcs Krisztián kicsit szomorúnak tűnt, Lecsó mintha gyűrött lett volna és Lovasi András késett. A sajtótájékoztatókat pedig rendre alulvilágított helyiségekbe szervezik, nyilván ennek is megvan az oka: 11 felé az még hajnal a zenészeknek :)

 


Képtár

  • HS7 búcsúkoncert, szülinapi bulik és DJ Bobo - ez mind a Budapest Park 2015-ös kínálatában kép 40752
  • HS7 búcsúkoncert, szülinapi bulik és DJ Bobo - ez mind a Budapest Park 2015-ös kínálatában kép 40753
  • HS7 búcsúkoncert, szülinapi bulik és DJ Bobo - ez mind a Budapest Park 2015-ös kínálatában kép 40754
  • HS7 búcsúkoncert, szülinapi bulik és DJ Bobo - ez mind a Budapest Park 2015-ös kínálatában kép 40755
  • HS7 búcsúkoncert, szülinapi bulik és DJ Bobo - ez mind a Budapest Park 2015-ös kínálatában kép 40757
  • HS7 búcsúkoncert, szülinapi bulik és DJ Bobo - ez mind a Budapest Park 2015-ös kínálatában kép 40758
  • HS7 búcsúkoncert, szülinapi bulik és DJ Bobo - ez mind a Budapest Park 2015-ös kínálatában kép 40759
 

 

Szólj hozzá!


Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a...

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Bosnyák és magyar őrület egy dalban: Dubioza Kolektiv plusz Bohemian Betyars

Az őrületes – vagy még inkább őrült – koncertjeiről ismert Bohemian Betyars 15 éves történetében először a világ minden tájáról beenged közreműködőket saját zenei univerzumába. Ennek igazi ékköve a most megjelent Rush című dal, amelyet a Dubioza Kolektiv nem kevésbé fékezhetetlen csapatával közösen jegyeznek.

Hamarosan megjelenik Révész Sándor könyve!

A Generál és a Piramis legendás zenésze vaskos könyvet írt izgalmakkal teli életéről. Azt hiszem, sokunk nevében mondhatom, hogy vártuk ezt a kiadványt, hiszen Révész Sándor a zenekarok mellett szólóban is kiváló dalokat alkotott, ezen kívül pedig – Szepes Mária révén – a spiritualitás is az élete részévé vált.
Új koncertek