Italo disco és retróbuli: Ken Laszlo még tudja, még bírja

2014. február 20.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

A szimfonikus feldolgozások és a szvingesített dalok után a retródiszkó is csatlakozik ahhoz a mozgalomhoz, amely a igyekszik meglovagolni a divathullámot. Ennek tudható be, hogy a nyolcvanas években népszerű italo disco és eurobeat stílus egyik legnagyobb sztárja, az olasz Ken Laszlo lép fel március 21-én a fővárosi Nyugati téri Re-Mix Retro Discóban. És ebben még az sem zavarja meg, hogy immáron 60 éves.

Italo disco és retróbuli: Ken Laszlo még tudja, még bírja

Ken Laszlo valójában Gianni Coraini néven született Mantovában, művésznevének második tagját Kertész Mihály Casablanca című legendás filmje egyik főhősétől, Victor Lászlótól kölcsönözte.
Karrierje a nyolcvanas években, a diszkókorszak hódító útjával kezdődött, első kislemezével, a Hey Hey Guy-jal 1984-ben azonnal berobbant a köztudatba, és nemcsak a táncos szórakozóhelyek, hanem a rádiós szerkesztők egyik kedvencévé is vált.

Magyarországon is népszerű volt. 1985-ben Tonight című dala lett sláger, egy évvel később a Don't Cry, majd 1987-ben a 12345678-tel hódította meg a diszkóklubokat. Az italo disco népszerűségének csökkenésével a kilencvenes évektől kevesebbet lehetett hallani róla, ám manapság is rendszeresen énekel Európa-szerte retróbulikban, néhány évvel ezelőtt például Moszkvában lépett fel nagy közönség előtt.


Három stúdióalbuma jelent meg, jó néhány éven át különböző szerzői álneveken (Dj NRG, Ric Fellini, Spencer, Ricky Maltese, Alvin, Rocky Custer) jelentetett meg felvételeket, mivel a Ken Laszlo név használatának joga egy ideig egy lemezkiadó birtokában volt.


 

 

Szólj hozzá!


Balázs Fecó Antológia újra a láthatáron!

Balázs Fecó Antológia újra a láthatáron!

Balázs Fecó Antológiája évek óta a beszerezhetetlen darabok közé tartozik, így újra kiadásra kerül.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Soltész Rezső ajánlja: HIFI SHOW és PROFI FOTO Kiállítás 2018

VISSZA A GYÖKEREKHEZ! – ezzel a közhellyel harangozzuk be a sorrendben 19. Szórakoztatóelektronikai, és az immár társkiállítássá érett 3. Profi Foto kiállítást, melyek idén a Hilton Budapest City hotelben kerülnek megrendezésre.

Wellhello, good bye? Kilépnek a zenekarból a tagok

A Szeretlek Magyarország vette észre, hogy kedden a Wellhello több zenésze is bejelentette közösségi oldalán, hogy kilép.

Neneh Cherry Magyarországra jön!

A svéd-brit előadó október 19-én megjelenő, Broken Politics című új albumát mutatja be február 25-én az A38 Hajón.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek