Italo disco és retróbuli: Ken Laszlo még tudja, még bírja

2014. február 20.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

A szimfonikus feldolgozások és a szvingesített dalok után a retródiszkó is csatlakozik ahhoz a mozgalomhoz, amely a igyekszik meglovagolni a divathullámot. Ennek tudható be, hogy a nyolcvanas években népszerű italo disco és eurobeat stílus egyik legnagyobb sztárja, az olasz Ken Laszlo lép fel március 21-én a fővárosi Nyugati téri Re-Mix Retro Discóban. És ebben még az sem zavarja meg, hogy immáron 60 éves.

Italo disco és retróbuli: Ken Laszlo még tudja, még bírja

Ken Laszlo valójában Gianni Coraini néven született Mantovában, művésznevének második tagját Kertész Mihály Casablanca című legendás filmje egyik főhősétől, Victor Lászlótól kölcsönözte.
Karrierje a nyolcvanas években, a diszkókorszak hódító útjával kezdődött, első kislemezével, a Hey Hey Guy-jal 1984-ben azonnal berobbant a köztudatba, és nemcsak a táncos szórakozóhelyek, hanem a rádiós szerkesztők egyik kedvencévé is vált.

Magyarországon is népszerű volt. 1985-ben Tonight című dala lett sláger, egy évvel később a Don't Cry, majd 1987-ben a 12345678-tel hódította meg a diszkóklubokat. Az italo disco népszerűségének csökkenésével a kilencvenes évektől kevesebbet lehetett hallani róla, ám manapság is rendszeresen énekel Európa-szerte retróbulikban, néhány évvel ezelőtt például Moszkvában lépett fel nagy közönség előtt.


Három stúdióalbuma jelent meg, jó néhány éven át különböző szerzői álneveken (Dj NRG, Ric Fellini, Spencer, Ricky Maltese, Alvin, Rocky Custer) jelentetett meg felvételeket, mivel a Ken Laszlo név használatának joga egy ideig egy lemezkiadó birtokában volt.


 

 

Szólj hozzá!


Belogolt a SZIN-re a Clean Bandit

Belogolt a SZIN-re a Clean Bandit

Bejelentette első fellépőit a Szegedi Ifjúsági Napok: a Tisza-parton lép fel jövőre az újlemezes Clean Bandit.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Öt év után visszavonul a Budapest Voices

Az eddigi legsikeresebb a capella formáció a Budapest Voices 5 évnyi alkotómunka és koncertözön után, januári dupla bulijukat követően saját döntés alapján határozatlan időre elcsendesül. A miértre egy Facebook posztban adták meg a választ.

Sting bejelentette: pályafutása legnagyobb slágereivel visszatér Budapestre júliusban!

Sting menedzsmentje ma bejelentette hogy Sting: My Songs elnevezésű turnéjak eretében Budapesten is koncertet ad.. A néhány különleges fesztiválfellépésből és önálló koncertekből álló sorozat magyarországi epizódja 2019. július 2-án lesz az Arénában.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek