Italo disco és retróbuli: Ken Laszlo még tudja, még bírja

2014. február 20.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

A szimfonikus feldolgozások és a szvingesített dalok után a retródiszkó is csatlakozik ahhoz a mozgalomhoz, amely a igyekszik meglovagolni a divathullámot. Ennek tudható be, hogy a nyolcvanas években népszerű italo disco és eurobeat stílus egyik legnagyobb sztárja, az olasz Ken Laszlo lép fel március 21-én a fővárosi Nyugati téri Re-Mix Retro Discóban. És ebben még az sem zavarja meg, hogy immáron 60 éves.

Italo disco és retróbuli: Ken Laszlo még tudja, még bírja

Ken Laszlo valójában Gianni Coraini néven született Mantovában, művésznevének második tagját Kertész Mihály Casablanca című legendás filmje egyik főhősétől, Victor Lászlótól kölcsönözte.
Karrierje a nyolcvanas években, a diszkókorszak hódító útjával kezdődött, első kislemezével, a Hey Hey Guy-jal 1984-ben azonnal berobbant a köztudatba, és nemcsak a táncos szórakozóhelyek, hanem a rádiós szerkesztők egyik kedvencévé is vált.

Magyarországon is népszerű volt. 1985-ben Tonight című dala lett sláger, egy évvel később a Don't Cry, majd 1987-ben a 12345678-tel hódította meg a diszkóklubokat. Az italo disco népszerűségének csökkenésével a kilencvenes évektől kevesebbet lehetett hallani róla, ám manapság is rendszeresen énekel Európa-szerte retróbulikban, néhány évvel ezelőtt például Moszkvában lépett fel nagy közönség előtt.


Három stúdióalbuma jelent meg, jó néhány éven át különböző szerzői álneveken (Dj NRG, Ric Fellini, Spencer, Ricky Maltese, Alvin, Rocky Custer) jelentetett meg felvételeket, mivel a Ken Laszlo név használatának joga egy ideig egy lemezkiadó birtokában volt.


 

 

Szólj hozzá!


Új helyszín a Balaton Soundon: The Club

Új helyszín a Balaton Soundon: The Club

Az underground DJ-világ bázisai idén is felépülnek a Balaton Soundon: ismét jelentkezik a népszerű ELROW, és új helyszíne lesz a szcéna...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Itt az ország legnagyobb könnyűzenei flashmobjának dallistája!

Szeptember 7-én kecskeméten rendezik meg Magyarország legnagyobb könnyűzenei flashmobját, ahol a 2018-as szegedi SzegedRocks-hoz hasonlóan több száz zenész fogja egyszerre eljátszani a szervezők által kiválasztott zeneszámokat. Hazánk legnagyobb rockzenekarába már elindult a jelentkezés.

Olaszország lesz a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál díszvendége

Március utolsó hétvégéjén Kecskeméten ismét megrendezik a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivált.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek