Jöjjön ki Óbudára: bluesfesztivál a Kobuci Kertben

2013/07/08  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Little G Weevil, Big Daddy Wilson és Deitra Farr is a fellépők között lesz a szerdán kezdődő háromnapos blues fesztiválon Óbudán, a Kobuci Kertben.

Jöjjön ki Óbudára: bluesfesztivál a Kobuci Kertben

A Zichy Kastély belső udvarán az első napon, július 10-én  (szerda) az osztrák "Sir" Oliver Mally nyitja a koncertek sorát. Kortárs blues muzsikájában felleljük a legnagyobb elődök nyomait a texasi bluestól a chicagói bluesig vagy a westcoast bluestól a "straight-from-the-heart" dalokig. Strong Believer című lemeze tavaly jelent meg - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Szintén szerdán lép fel a legjobb szájharmonikások között emlegetett, mellesleg énekes, hegedűs és gitáros Ferenczi Györgyöt, aki a Rackajammel ad műsort. Az első nap külföldi sztárja a chicagói blues koronázatlan királynője, Deitra Farr, a Mississippi Heat egykori énekesnője lesz, aki a soul és a gospel műfajában is ismertté vált az elmúlt több mint három évtizedben. A Kobuci Kertben a Soul and Gift Revue kíséri Deitra Farrt.

A második napon (csütörtök) a Pély Barna Trio nyitja a programot, utánuk a tiszteletbeli magyar blueselőadónak tekinthető osztrák énekes-gitáros, Ripoff Raskolnikov adja elő zenekara élén dalait. A fő fellépő július 11-én a Budapestre rendszeresen visszatérő, Németországban élő amerikai Big Daddy Wilson, aki áprilisban megjelent I'm Your Man című lemezét mutatja be.

A pénteki zárónapon a Jambalaya kezd, amely New Orleans-i eredetű zenét játszik, majd Fekete Jenő bluesgitáros zenekara, a Muddy Shoes lép színpadra. Ezután következik a fesztivál egyik leginkább várt koncertje, a Little G Weevil néven Amerikában tevékenykedő Szűcs Gábor produkciója. Ő nemrég az egyik legrangosabb versenyen, a memphisi International Blues Challenge-en győzött szóló/duó kategóriában, és a legjobb gitárosnak is megválasztották. Az 1977-ben született előadó Moving című albuma néhány nappal budapesti fellépése után válik  elérhetővé.

A Kobuci Blues Fesztivál programjai minden nap 19 órakor kezdődnek.


 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek