Kamionos sapka, ölbe tett gitár, réz slide-gyűrű: Redbreast Wilson & The Juke Joint Revival

2015/12/01  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Sam „Redbreast” Wilson olyan könnyedséggel és higgadtsággal uralja a színpadot, akárcsak a Mississippi Delta legendás zenészei. Mindez hozzátartozik a Hillstomp Boogie-hoz, ami lüktető tempójával és a déli akcentussal megszólaló szövegeivel hűen idézi meg Észak-Mississippi Hill Country vidékének fülledt szórakozóhelyeit, a juke jointokat.

Kamionos sapka, ölbe tett gitár, réz slide-gyűrű: Redbreast Wilson & The Juke Joint Revival

Zenekarával, a Juke Joint Revival-lel, Sam saját dalai mellett Észak-Mississippi olyan híres zenészeinek a dallamait is felidézi, mint például R. L. Burnside, Junior Kimbrough, vagy T-Model Ford, és mindezt ugyanazzal a lendülettel és hangulattal, ami a déli államok levegőjét hatja át. A zenekar feszes tempója és a gitár nyers hangzása Sam fanyar és szarkasztikus humorával kiegészülve olyan élményben részesíti az európai közönséget, amelyben csak legritkább esetben lehet része. Sam autentikus déli zenéje így azonnal megtalálja a helyét akár európai klubokban is.

Sam 2015 nyara óta koncertezik rendszeresen a Juke Joint Revivallel (Nagy Marek – basszus, Danny Bain – dob). A trió bemutatkozó kislemeze Hillstomp Boogie címmel 2015 decemberében jelenik meg. A lemezen öt szám kapott helyet, amelyek egyrészt hűek Hill Country zenei hagyományaihoz, másrészt viszont modern hangzásvilágba átültetve teszik azt 21. századivá. A zenekar a lemezt egy ingyenes koncert keretében mutatja be a nagyközönségnek, december 11-én a Gólya Presszóban. Majd december 17-én a Gödör Klubban Sam egyik példaképe, a MOJO magazin által leginnovatívabb, legtehetségesebb és leglebilincselőbb kortárs blues előadónak tartott Ian Siegal (British Blues Awards) vendégeként lép fel a zenekar, végül pedig december 19-én az Akváriumban a Quimby-től kaptak lehetőséget arra, hogy előzenekarként adják elő az új lemez dalait, mindezt Kiss Tibiék utolsó idei fővárosi koncertjén.


Redbreast Wilson & the Juke Joint Revival: Hillstomp Boogie lemezbemutató w/ Dynamite Dudes

Idő: 2015. december 11., péntek

Kezdés: 20:00

Hely: Gólya Presszó, 1083 Budapest, Bókay János u. 34.

A belépés ingyenes.

 


 

Redbreast Wilson & the Juke Joint Revival w/ Quimby

Idő: 2015. december 19.

Kezdés: 19:30

Hely: Akvárium Klub, 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

Jegy: 4500 Ft


 

 

Szólj hozzá!


Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

Budapesten zárja tavaszi turnéját Dan Patlansky

A kiváló dél-afrikai blues rock gitáros immáron hatodik alkalommal tér vissza fővárosunkba. Dan Patlansky tavaszi turnéjának zárókoncertjére az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.

Sárarany vinyl – Fekete Jenő 60.

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day-en megjelenő “sárarany” dupla vinyl kiadását ünnepli április 27-én az A38 hajón egy erre az alkalomra alakult, friss formációval.
Új koncertek