Kanapékoncertek- és zenés előadások: Hobó, Trabi, Boggie, Cseh Tamás, tigrisek

2021/01/06  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

Bár a neve e-Színház, a platform egyre bővíti a zenei kínálatát, és a musical-ek mellett már koncertek is megtekinthetők online: van, amit élőben sugároznak, és akad, amit felvételről ajánlanak.

Fotó: Vörösmarty Színház

2021. január 11. 19:00 órától Hobo Tudod, hogy nincs bocsánat című, élőben közvetített estje lesz műsoron.

"Mindig kisajátítottam József Attila verseit, úgy éreztem, sorai rólam szólnak. Ez az előadás nagyobb alázattal készült, a Költőt szeretné bemutatni" – nyilatkozta 2005 táján Hobo, amikor Vidnyánszky Attila rendezésében elkészült az előadóest.

Felvételről sugározzák 2021. január 10-én 19:00 órától a székesfehérvári Vörösmarty Színház Mercedes Benz című történelmi revüjét. Esterházy Péter utolsó darabját a Szlovák Nemzeti Színház felkérésére írta, ezt az előadást Szikora János rendezte.

Az ember tragédiájának keretjátékát megidézve az Úr fogadást köt Luciferrel. A fogadás tétje: elbukik-e a magyar történelem egyik legendás, évszázados családja. Lucifer visszaforgatja az idő kerekét, és végigkísérjük az Esterházy család történetét a 17. századtól a huszadik századig, végül a szellemi és nyelvi bravúrokkal teli történelmi revüben Lucifer marad alul az Esterházyakkal szemben. És közben felcsendül az Úr kedvenc slágere:

 

A Vígszínházból közvetítik a Kelet-nyugati pályaudvar című CSEH TAMÁS-estet 2021. január 22. 20:00 órától.

A koncertszínházi előadás teljes mértékben az alkotók – Orosz Ákos, Tóth András és Zoltán Áron színészek – műhelymunkája, a szerző, Bereményi Géza dramaturgiai segítsége mellett. Az előadás Bereményi Géza és Cseh Tamás Frontátvonulás, Nyugati pályaudvar, valamint Bereményi-Cseh-Másik János Levél a nővéremnek 2. albumairól tartalmaz dalokat, valamint egyes részekhez Zoltán Áron írt plusz zenéket a műhelymunka során.

 

Dánielfy Gergő és az Utazók koncertjét a Nemzetiből sugározzák 2021. január 13. 19:00 órától.

Dánielfy Gergő színésznek tanul a hétköznapokban, de megjárta már az X-faktor és a DAL 2018 műsorokat. „A koncert címe Ébredés lett, hiszen szeretnénk végre felébredni ebből a rémálom szerű helyzetből, amiben most élünk. De nagyon örülök, hogy legalább ilyen formában tudunk egy kis örömet, élményt okozni a közönségünknek, akik már nagyon hiányoznak” – nyilatkozta a zenész.

 

Nem Bogi, hanem Boggie: felvételről látható 2021. január 9-én  20:00 órától Csemer Boglárka és Grecsó Krisztián estje.

Ezúttal a szolnoki TISZApART moziban rögzített közös estet teszik mindenki számára elérhetővé. A Grecsó Krisztián saját dalaival színesített koncertet, több személyes beszélgetés és számos vers felolvasása gazdagítja.

 

Bármikor megtekinthető (a megváltott jegy a rögzített előadás első megtekintésének időpontjától kezdve egy hétig érvényes) az a musical, amelyet ősszel négy estére hirdettek meg, de ahogy közzétették az időpontokat, törölni kellett az egészet.

Az Anyatigrisek a humor segítségével mutatja meg, hogy mit is jelent szülőnek lenni. Az eredeti angol nyelvű előadást, amely eddig négy kontinensen adtak elő, tíz éve játsszák telt házzal a világ minden táján. A magyar változat szereplőgárdája: Király Linda, Danics Dóra, Jónás Andi, Veres Mónika Nika, (beugróként) Barbinek Paula. A musicalt Tallós Rita rendezte.

 

 

e-Színház, live stream, koncert, Hobó, Boggie, Cseh Tamás, musical

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek