Karácsonyi koncertek a Néprajzi Múzeumban

2013. december 11.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Heinrich Schütz Karácsonyi történet című oratóriumát adja elő december 13-án, 14-én és 15-én a 110 tagú Csíkszerda kórus Tóth Árpád karnagy vezetésével, december 21-én pedig az EzJazz Kórus ad karácsonyi koncertet a Néprajzi Múzeumban.

Karácsonyi koncertek a Néprajzi Múzeumban

A Csíkszerda kórus Heinrich Schütz Máté és Lukács evangéliumainak szövegei alapján összeállított Karácsonyi történetét dolgozza fel egyéni koreográfiával kísérve. A 2004-ben alakult társulat újraértelmezi a kóruséneklés megszokott kereteit és kreatív improvizációival, egyedi hangzás- és mozgásvilággal teszi egyedivé a koncertélményt.
Az előadásokon előzetes regisztrációval lehet részt venni.

A látogatók pénteken és szombaton, a koncertek előtt egy órával vezetéssel megtekinthetik a múzeum állandó és ideiglenes kiállításait, A magyar nép hagyományos kultúrája című állandó tárlatot, az Erdélyen innen - Alföldön túl - Fekete-Körös völgye a századfordulón című bemutatót, a Több mint szomszéd - mozaikok a horvát népi kultúrából című kiállítást, valamint A ryiji élő hagyománya - A finn szőnyeg 1707-2012 között című időszaki tárlatot.

Vasárnap délután két alkalommal az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola művészeti tagozatos osztálya nagyszalontai betlehemezést ad elő, a program után pedig családi kézműves foglalkozásra várják az alkotó kedvűeket.

December 21-én az EzJazz Kórus ad karácsonyi koncertet, amelyen gospelek, tradicionális angolszász ünnepi dalok, valamint dzsessz örökzöldek hangzanak el. Az előadás a múzeum állandó kiállítására váltott jeggyel látogatható.

 


 

 

Szólj hozzá!


John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve visszatér a mozikba

John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve...

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Varga Viktor gyerekkorában temetéseken énekelt

Kevesen tudják, hogy Varga Viktor operaénekesnek is tanult, aztán a jazz felé fordult. Ha nem zenél, akkor fest vagy szobrászkodik, pihenésként pedig meditál – mostanában idejének nagy részét a próbateremben tölti.

Rúzsa Magdi előhúzta az aduászt

Aduász címmel új dalokat tartalmazó stúdiólemezt készített Rúzsa Magdi. Az énekesnő februári dupla (telt házas) Aréna-koncertje is megjelent CD-n és DVD-n.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek