Év koncertje - szavazás

Karácsonyi koncertek a Néprajzi Múzeumban

2013. december 11.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Heinrich Schütz Karácsonyi történet című oratóriumát adja elő december 13-án, 14-én és 15-én a 110 tagú Csíkszerda kórus Tóth Árpád karnagy vezetésével, december 21-én pedig az EzJazz Kórus ad karácsonyi koncertet a Néprajzi Múzeumban.

Karácsonyi koncertek a Néprajzi Múzeumban

A Csíkszerda kórus Heinrich Schütz Máté és Lukács evangéliumainak szövegei alapján összeállított Karácsonyi történetét dolgozza fel egyéni koreográfiával kísérve. A 2004-ben alakult társulat újraértelmezi a kóruséneklés megszokott kereteit és kreatív improvizációival, egyedi hangzás- és mozgásvilággal teszi egyedivé a koncertélményt.
Az előadásokon előzetes regisztrációval lehet részt venni.

A látogatók pénteken és szombaton, a koncertek előtt egy órával vezetéssel megtekinthetik a múzeum állandó és ideiglenes kiállításait, A magyar nép hagyományos kultúrája című állandó tárlatot, az Erdélyen innen - Alföldön túl - Fekete-Körös völgye a századfordulón című bemutatót, a Több mint szomszéd - mozaikok a horvát népi kultúrából című kiállítást, valamint A ryiji élő hagyománya - A finn szőnyeg 1707-2012 között című időszaki tárlatot.

Vasárnap délután két alkalommal az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola művészeti tagozatos osztálya nagyszalontai betlehemezést ad elő, a program után pedig családi kézműves foglalkozásra várják az alkotó kedvűeket.

December 21-én az EzJazz Kórus ad karácsonyi koncertet, amelyen gospelek, tradicionális angolszász ünnepi dalok, valamint dzsessz örökzöldek hangzanak el. Az előadás a múzeum állandó kiállítására váltott jeggyel látogatható.

 


 

 

Szólj hozzá!


Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is...

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A BAFTA díjért való versengésben is legyűrte a Bohém Rapszódia a Csillag Születiket

A 72. BAFTA-gálát 2019. február 10-én tartotta meg a Brit Film- és Televíziós Akadémia a Royal Albert Hallban, amelynek keretében kiosztották az akadémia filmdíjait az Egyesült Királyságban 2018-ban bemutatott és az akadémia tagjai által legjobbnak tartott filmek és alkotóik részére.

Chester Bennington egykori zenekara nem akárkiket kért fel énekelni

A Linkin Park egykori frontembere, a 2017 júliusában meghalt Chester Bennington egykori bandája, a Grey Daze újra rögzítette a régi, még Bennington hangjával felvett anyagait – írja az NME-re hivatkozva az Origo.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek