Karácsonyi koncertek a Néprajzi Múzeumban

2013. december 11.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Heinrich Schütz Karácsonyi történet című oratóriumát adja elő december 13-án, 14-én és 15-én a 110 tagú Csíkszerda kórus Tóth Árpád karnagy vezetésével, december 21-én pedig az EzJazz Kórus ad karácsonyi koncertet a Néprajzi Múzeumban.

Karácsonyi koncertek a Néprajzi Múzeumban

A Csíkszerda kórus Heinrich Schütz Máté és Lukács evangéliumainak szövegei alapján összeállított Karácsonyi történetét dolgozza fel egyéni koreográfiával kísérve. A 2004-ben alakult társulat újraértelmezi a kóruséneklés megszokott kereteit és kreatív improvizációival, egyedi hangzás- és mozgásvilággal teszi egyedivé a koncertélményt.
Az előadásokon előzetes regisztrációval lehet részt venni.

A látogatók pénteken és szombaton, a koncertek előtt egy órával vezetéssel megtekinthetik a múzeum állandó és ideiglenes kiállításait, A magyar nép hagyományos kultúrája című állandó tárlatot, az Erdélyen innen - Alföldön túl - Fekete-Körös völgye a századfordulón című bemutatót, a Több mint szomszéd - mozaikok a horvát népi kultúrából című kiállítást, valamint A ryiji élő hagyománya - A finn szőnyeg 1707-2012 között című időszaki tárlatot.

Vasárnap délután két alkalommal az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola művészeti tagozatos osztálya nagyszalontai betlehemezést ad elő, a program után pedig családi kézműves foglalkozásra várják az alkotó kedvűeket.

December 21-én az EzJazz Kórus ad karácsonyi koncertet, amelyen gospelek, tradicionális angolszász ünnepi dalok, valamint dzsessz örökzöldek hangzanak el. Az előadás a múzeum állandó kiállítására váltott jeggyel látogatható.

 


 

 

Szólj hozzá!


Jamie Winchester és Hrutka Róbert újra egy színpadon!

Jamie Winchester és Hrutka Róbert újra egy színpadon!

Közkívánatra újra együtt koncertezik a nyerő páros, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, ráadásul a megannyi telt házat megélt Wood & Strings...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Soltész Rezső ajánlja: HIFI SHOW és PROFI FOTO Kiállítás 2018

VISSZA A GYÖKEREKHEZ! – ezzel a közhellyel harangozzuk be a sorrendben 19. Szórakoztatóelektronikai, és az immár társkiállítássá érett 3. Profi Foto kiállítást, melyek idén a Hilton Budapest City hotelben kerülnek megrendezésre.

A Tom's Diner étlapján van Suzanne Vega menü is! Vajon vega?

A Vasárnapi Hírek interjút közölt Suzanne Vegával. Ebben a beszélgetésben emlegették Tom híres éttermét.

44 éves korában váratlanul elhunyt az All That Remains gitárosa, Oli Herbert

A massachusettsi heavy metal együttes, az All That Remains szerdán jelentette be, hogy gitárosuk, Oli Herbert 44 évesen elhunyt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek