Karácsonyi koncertek a Néprajzi Múzeumban

2013. december 11.  ·   Ajánló   ·  MTI, koncert.hu

Heinrich Schütz Karácsonyi történet című oratóriumát adja elő december 13-án, 14-én és 15-én a 110 tagú Csíkszerda kórus Tóth Árpád karnagy vezetésével, december 21-én pedig az EzJazz Kórus ad karácsonyi koncertet a Néprajzi Múzeumban.

Karácsonyi koncertek a Néprajzi Múzeumban

A Csíkszerda kórus Heinrich Schütz Máté és Lukács evangéliumainak szövegei alapján összeállított Karácsonyi történetét dolgozza fel egyéni koreográfiával kísérve. A 2004-ben alakult társulat újraértelmezi a kóruséneklés megszokott kereteit és kreatív improvizációival, egyedi hangzás- és mozgásvilággal teszi egyedivé a koncertélményt.
Az előadásokon előzetes regisztrációval lehet részt venni.

A látogatók pénteken és szombaton, a koncertek előtt egy órával vezetéssel megtekinthetik a múzeum állandó és ideiglenes kiállításait, A magyar nép hagyományos kultúrája című állandó tárlatot, az Erdélyen innen - Alföldön túl - Fekete-Körös völgye a századfordulón című bemutatót, a Több mint szomszéd - mozaikok a horvát népi kultúrából című kiállítást, valamint A ryiji élő hagyománya - A finn szőnyeg 1707-2012 között című időszaki tárlatot.

Vasárnap délután két alkalommal az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola művészeti tagozatos osztálya nagyszalontai betlehemezést ad elő, a program után pedig családi kézműves foglalkozásra várják az alkotó kedvűeket.

December 21-én az EzJazz Kórus ad karácsonyi koncertet, amelyen gospelek, tradicionális angolszász ünnepi dalok, valamint dzsessz örökzöldek hangzanak el. Az előadás a múzeum állandó kiállítására váltott jeggyel látogatható.

 


 

 

Szólj hozzá!


Táncolj, Debrecen!

Táncolj, Debrecen!

Az idén első alkalommal nem augusztus 20-án, hanem egy nappal később ér véget a debreceni virágkarnevál: ma este Ráadás - táncol a város...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Dupla koncerttel ünnepel a Csík Zenekar

Folyamatosan koncertezik, ősszel felvidéki turnéra megy, decemberben pedig dupla budapesti fellépéssel ünnepel az idén 30 éves Csík Zenekar.

A 18+-os buli – DreherFeszt

Sörkülönlegességekkel, koncertekkel, sörgyári túrával és számos egyéb programmal várja a közönséget a DreherFeszt szeptember 1-jén a Dreher Sörgyárak területén.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek