Menopauza 1170x180

Keltető: Kóser rock a hétkerből – STETL

2019/08/24  ·   Ajánló   ·  koncert.hu

A Keltetőben szeretnénk olyan előadókat és zenekarokat bemutatni, akik éppen most rajtolnak és/vagy keveset, esetleg semmit sem szerepeltek eddig a zenei oldalakon. Várjuk a jelentkezéseteket!

Keltető rovatunkban ezúttal a Stetl zenekarral ismerkedhettek meg

A STETL (a jiddis szó jelentése: város) zenekar 5 éve alakult, Kovács Gergő Mózes vezetésével, aki a frontember (énekes, dalszerző, menedzser), és "mellesleg" történelmet tanít a Maimonidész zsidó gimnáziumban.

Eleinte zsidó népdalok feldolgozásával, modern köntösbe öltöztetésével hódították meg - főleg zsidó eseményeken - a közönséget. Megalakulásuk óta számos rendezvényen felléptek már, idén az EFOTT színpadát is "bevették”.

A zenekar tagsága bővült Váradi János dobossal (ő metálos háttérből jön), a neves jazzistával, Pázmándi Gergellyel klarinéton, egy orosz szaxofonos hölggyel, az elbűvölő Bybina Yanával, az Unforeseen bőgősével Timár Péter "Tim"-mel, a Gamma Baby-s Kovács Marcival és a klasszis rezessel, Csapó Krisztiánnal. A fúvós szekcióra különösen büszkék, hiszen mindhárman konzervatóriumból jövő profi zenészek, akik a klezmer, világzenei formát erősítik a zenekarban.

Az új STETL első dala a Sztereotípiák címet kapta. A dalban a negatív zsidó sztereotípiák állnak szemben a valós tényekkel. A klip egy image-video lesz, amiben a zenekar megmutatja magát. Elrugaszkodik a zsidó népdal-feldolgozásoktól és a STETL új irányát mutatja, ami a magyar nyelvű, klezmer alapú rockzenét építi. A rezes szekcióval kiegészülve igazi showcase formációvá és fesztiválzenekarrá kívánnak válni. A videoklip premierje szeptember 1-jén lesz.

A bandát legközelebb a Pozsonyi Pikniken lehet látni-hallani (szeptember 7-én). Kovács Gergő énekes szerint: "A Pozsonyi Piknik a XIII. kerületben, Újlipócia környékén megrendezett legpestibb fesztivál. Nagy szeretettel fogadtuk el a meghívást, hisz egy olyan környezetben játszhatunk, amelyet átitat a századfordulós és kortárs zsidó élet."

Két nappal később (szeptember 9-én) az S8 Underground Clubban egy igazi rocker underground környezetben az ausztrál Lagerstein zenekar vendégeként játszanak.

STETL, jiddis, város, rock, Sztereotípiák

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek