Menopauza 1170x180

A Mystery Gang, Egri Péter és a GrundRecords bakeliten is bemutatja: Wild 50’s Nights

A rockabilly aranykorának modern újraélesztése: ma bakeliten is megjelent a Mystery Gang Wild 50’s Nights című albuma.

Fotó: GrundRecords
Nem jön a Sick Of It All a Rockmaratonra

Nem jön a Sick Of It All a Rockmaratonra

A hardcore punk együttes július 14-én, vasárnap, a Rockmaraton zárónapján lépett volna fel, de a Lángoló értesülése szerint a teljes turnét lemondták.
 
Fotó: Judas Priest/FB

Két hét, és JUDAS PRIEST a Rockmaratonon!

Ahogy arról már beszámoltunk, 2024-ben öt év szünet után feltámad a Rockmaraton – minden eddiginél komolyabb nemzetközi fellépőgárdát vonultat majd fel idén a Barba Negra szakmai támogatásával. Itt is van az első név!
 
 
Fotók: Maya

Ha bárki kételkedne a mai progresszív magyar rockban, akkor hallgassa meg a Maya lemezét!

Ha azt mondom, ez a zenei anyag nagyon szép, azon azt értem, hogy gyönyörű... Ráadásul, ez a 2024 júniusának elején megjelent anyag rögtön két album. Nem dupla, hanem kettő: magyar és angol énekkel is napvilágot látott.
 
RoCkány Feszt – az okányi fesztivál a negyedik alkalommal is ingyenes!

RoCkány Feszt – az okányi fesztivál a negyedik alkalommal is ingyenes!

Idén júliusban immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre Okányban a 2019-ben életre keltett esemény, mely évről évre egyre erősebb programmal várja látogatóit. Ennek ellenére továbbra is ingyenesen látogatható.
 
Megjelent Rudán Joe új nagylemeze

Nem is akart új lemezt Rudán Joe: most itt a Vasvitéz

"Megmondom őszintén, nem is akartam most lemezt csinálni. Nagyon jól elvoltam a korábbi albumaim és életművem 'árnyékában' " – nyilatkozta a zenész, akinek most jelent meg Vasvitéz című, 14+4 tételes CD-je.
 
Húsz év rock száz oldalban – ráadásul képregényben!

Húsz év rock száz oldalban – képregényben!

Amikor hallottam a hírét, hogy lesz ilyen könyv, nem tudtam, hogy kíváncsi vagyok-e rá... A téma – magyar rocktörténet – más megközelítését, részletét, összefoglalását, bemutatását, elemzését, miegymását olvastam már, de hogy egy képregény mit adhat még mindehhez, mármint...
 
 
Fotó: Ungor Richárd

3 nap, 29 zenekar, nulla szemét – jön az idei Alpárfeszt

Kicsit több mint egy hónap van hátra Alpárfesztig (2024. június 27-29.), ami igazi ünnep az antimainstream zenék rajongóinak, hiszen Lakiteleken A listás bandák helyett az underground rock- és metalvilág legjobb csapatai kapnak helyet. És pont ez adja az egésznek az utánozhatatlan...
 
EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.
 
Fotó: Könnyűzenei Technikusok Egyesülete

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
 
Forrás: Rock Palota

Idén is ingyenes lesz a Rock Palota Fesztivál

Csaknem harminc helyi és környékbeli zenekar lép fel az 5. Rock Palota Fesztiválon június közepén a várpalotai Thury-várban.
 
Különleges koncertet ad az Akváriumban a kaliforniai garázsrock úttörője

Különleges koncertet ad az Akváriumban a kaliforniai garázsrock úttörője

Ty Segall először lép fel Budapesten – ültetett, szóló akusztikus koncertet ad majd a NagyHallban augusztus 25-én. Ilyet is ritkán látunk (hallunk) arrafelé :)
 
Fotó: Cityrocks

CityRocks: idén egy fesztivál keretében áll össze Közép-Európa legnagyobb rockzenekara

Májusban ismét Kecskeméten áll össze Közép-Európa legnagyobb rockzenekara, a CityRocks, de ezúttal egy háromnapos, május 16-a és 18-a között megvalósuló fesztivál keretében.
 
40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek