Különleges koncertet ad az Akváriumban a kaliforniai garázsrock úttörője

Ty Segall először lép fel Budapesten – ültetett, szóló akusztikus koncertet ad majd a NagyHallban. Ilyet is ritkán látunk (hallunk) arrafelé :)

Különleges koncertet ad az Akváriumban a kaliforniai garázsrock úttörője
Fotó: Cityrocks

CityRocks: idén egy fesztivál keretében áll össze Közép-Európa legnagyobb rockzenekara

Májusban ismét Kecskeméten áll össze Közép-Európa legnagyobb rockzenekara, a CityRocks, de ezúttal egy háromnapos, május 16-a és 18-a között megvalósuló fesztivál keretében.
 
Fotó: Judas Priest/FB

Az új fejezetét sztárfellépővel nyitja a fesztivál: JUDAS PRIEST a Rockmaratonon!

Ahogy arról már beszámoltunk, 2024-ben öt év szünet után feltámad a Rockmaraton – minden eddiginél komolyabb nemzetközi fellépőgárdát vonultat majd fel idén a Barba Negra szakmai támogatásával. Itt is van az első név!
 
 
Rockoperával nyitja meg a szezonját a Margitszigeti Színház

Rockoperával nyitja meg a szezonját a Margitszigeti Színház

Május 19-én, Pünkösd-vasárnap – idén a mozgóünnep jó korán lesz – a népi hagyományok felelevenítésével és egy magyar rockopera, a Mária evangéliuma előadásával várják a közönséget a Margitszigetre.
 
Karcsi kalandjai – képregény készült a magyar rock történetéről

Karcsi kalandjai – képregény készült a magyar rock történetéről

Metro, Illés, LGT, Omega, Bergendy, Piramis, Syrius és még sokan mások – a hazai rockzene történetének ikonikus szereplőit és eseményeit képregény formában mutatja be a most megjelent Magyar Rocktörténet című kiadvány első kötete.
 
2024-ben öt év szünet után feltámad a Rockmaraton!

2024-ben öt év szünet után feltámad a Rockmaraton!

Jövőre végre ismét lesz Rockmaraton! A 2024-es újrakezdés egyben új fejezetet is nyit a fesztivál történetében: az öt éve várt, 30. jubileumi rendezvény – amely az előzetes információk szerint minden eddiginél komolyabb nemzetközi fellépőgárdát vonultat majd fel – a Barba Negra...
 
Ősz húrja zsong – blues-rock koncertsorozat az Analogban

Ősz húrja zsong – blues-rock koncertsorozat az Analogban

Heted-HÉT országból érkeznek zenészek Budapestre a LOTS Music most induló őszi blues-rock koncertsorozatának keretében. A sort szeptember 30-án a finn Ben Granfelt lemezbemutató koncertje nyitotta,
 
 
Fotó: The Flower Kings/FB

Az A38-on ad koncertet a progrock svéd legendája, amelynek magyar dobosa is volt

A The Flower Kings európai lemezbemutató turnéra indul, mely során Magyarországon is fellépnek: a koncert az A38 hajón lesz, 2023. október 11-én.
 
Rock the Planet: Ismert rock- és metálzenészek

Rock the Planet: Ismert rock- és metálzenészek tisztogatnak a Dürer körül

Találkozó négykor a Dürer Kertnél: indul a Rock the Planet terep- vagy inkább szemétszemléje, amely során több ismert hazai underground zenész segít majd esztétikusabbá varázsolni az újbudai kultklubot övező utcákat.
 
1984. augusztus 4-5., Békefesztivál. Az első napi rock koncerten történt tömegoszlatás után.Fortepan / Fortepan/Album028

Ki emlékszik már az 1984-es pusztavacsi Békefesztiválon történtekre?

Aki esetleg nem, annak felelevenítik: az 1984-es pusztavacsi Békefesztiválon történt rendőri beavatkozásról szóló előadással indul a Beatkorszak szabadegyetem új szemesztere, amely kéthetente szerdánként újabb és újabb rocktörténeti érdekességekkel jelentkezik a Lumen Kávéházban.
 
Fotó: Molnár Ferenc/Double Rise

Idén is fesztivállal ünneplik a dupla napfelkeltét Torockón

Színes kulturális és zenei kínálattal várja mától a közönséget a Double Rise fesztivál az erdélyi Torockón.
 
Másodszor és utoljára ad koncertet Köteles Leander alkalmi projektje

RocKastély: szimfonikus Leander-produkció Gödöllőn

A Leander Oktett a Gödöllői Királyi Kastély udvarán lép fel július 22-én.
 
Kalapács Józsival indult a Rockmobil TV

Kalapács Józsival indult a Rockmobil TV

Úgy tűnik, online több esélye van szóhoz jutni a kemény zenének is: a napokban újabb csatorna nyílt meg, az eddigi rockműsorok és nem csak popot játszó rádiók mellett beköltözött az éterbe a Rockmobil Tv.
 
A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek